אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / בחוזה NT כאשר עליך לעכב בסדרת היריבים השתמש בחוק ה-7

בחוזה NT כאשר עליך לעכב בסדרת היריבים השתמש בחוק ה-7

פורסם ביום 09.01.2012; עודכן ביום 10.04.2020

זהו טיפ מספר 32 מכתבת " 65 טיפים נוספים לשיפור משחק הברידג' " (בעברית) – להורדת הכתבה לחצו כאן

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

הטיפ:

בחוזה NT כאשר יש לך רק אס בסדרת היריבים השתמש בחוק (כלל) ה-7  (Rule of Seven) .

(הכלל יכול לעבוד גם אם יש לך את ה-K וההגנה זכתה ב-A בסיבוב הראשון).

הביאור:

כאשר אתה קצר בעוצרים בסדרה מסוימת, עליך לנסות לשבור התקשורת שבין היריבים כדי לעצור אותם מלהריץ סדרתם. הדבר חשוב במיוחד אם בסדרתם 5 קלפים, אז יהיו להם 4 לקיחות לקחת, אלא אם כן תהיה זהיר.

כאשר אתה מודאג בקשר לסדרה בת 5 הקלפים של היריב שבה יש לך רק את ה-A בתור עוצר, ואז אתה יכול להשתמש בחוק (כלל) ה-7 Rule of Seven שיגיד לך מתי לשחק את ה-A שלך.

חוק ה-7:

חוק ה-7 (1): הוסף את מספר הקלפים בסדרה שבידך למספר הקלפים בסדרה בדומם ואת התוצאה החסר מ-7. התשובה אומרת כמה סיבובים יש לעכב ה-A. השימוש בכלל פשוט ותן בו אמון.

כך, עם סדרת spade זאת:

אם היריב מצד שמאל שלך הוביל את ה-K,  חוק ה-7 יעבוד כך:

יש לך 5 קלפים בין שתי ההחזקות שלך, ולכן אתה צריך לעכב ל= (7-5) שני סבבים.

מכאן שאתה מעכב ה-K ולאחר מכן מעכב ה-Q וזוכה בסיבוב השלישי.

הכלל יכול לעבוד גם אם יש לך את ה-K וההגנה זכתה ב-A בסיבוב הראשון:

מערב מוביל את 4 לעבר ה-A של המזרח והוא מחזיר את ה-T.

תוך שימוש בכלל,  אתה צריך לעכב לסיבוב אחד (7-6) . לאחר שהסיבוב הראשון עבר, אתה אמור לזכות בלקיחה השנייה עם ה-K שלך.

בואו לראות איך הכלל עובד בפעולה:

מערב מוביל את ה-K

יש לך מעט מתח, אתה צריך קצת מזל כדי למנוע ממערב לבצע הלקיחות בסדרת ה-spade שלו. אם למערב יהיה ה-A לא תוכל לעשות דבר. עם זאת, אם למזרח יש את ה-A , אז אתה יכול להתגבר על ידי שבירת התקשורת בסדרת ה-spade . כך שכאשר מזרח זוכה הוא לא יוכל לחזור שוב ב-spade.

 השתמש בכלל ה-7 : יש לך שישה קלפים,  ולכן אתה צריך לעכב לסיבוב אחד בלבד.

זכית בסיבוב השני של ה-spades ו "  knock out  " ל-A . הכלל עובד! מזרח זוכה ב-A שלו, אבל לא יכול לחזור ב- spade ואתה יכול אפוא לגבות את כל הלקיחות שלך ב- club , כדי לבצע 3NT .

מדוע לא לעכב פעמיים ליתר ביטחון?

כרוז עצלן אכן עשוי לעכב פעמיים, אבל הוא יהיה מובס על ידי מגן ער יותר. לאחר גביית 2 ה- spades , מערב צריך לוותר על סדרת ה-spade שלו ולחפש במקום אחר. הוא יוכל לנחש שדרום יש את ה-A  אחרת הוא בוודאי לא עיכב כל כך הרבה זמן,  אז הוא ינסה לעבור ל-diamonds. עם 2 לקיחות  ב-spade בבנק, ההגנה עכשיו תבסס 2 לקיחות, ללכת עם ה-diamond לנחש שדרום יש את ה-A אחרת הוא בוודאי לא עיכב כל כך הרבה זמן, אז הוא ינסה לעבור ל-diamonds . עם 2 לקיחות ב-spade בבנק, ההגנה עכשיו תבסס 2 לקיחות, diamond ללכת עם ה-A שלהם.

החוק של 7 הוא פשוט יחסית, בטח בו וביצוע החוזים כאלה יהיה קל!

 (1) להרחבה ולפירוט החוקים והכללים במשחק הברידג' – לחץ כאן

 מקור: MrBridge-B. Magee    תרגום ועריכה: גבי לוי

Editing and translation rights and more© Copyright Gabi Levy-2020

לקישור לכתבה " 'יוצא מן הכלל' – חוק השבע " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " קונבנציות – חוק ה-7 " – לחץ כאן

:youtube-לקישורים לשיעורים ב

  1. " BridgeHands Social #12 – Promotion, Holdbacks, Endplays, Bath Coup, Frozen Suit, Rule of 7 – לחץ כאן
  2. BridgeHands #14, Bridge Suit Promotion, Rule of 7, Endplay, Safety Play " – לחץ כאן
  3. Ducking in NO trumps – rule of 7 – לחץ כאן

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה
נגישות