אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / קונבנציית Ogust
קונבנציית Ogust

קונבנציית Ogust

פורסם ביום: 27.09.2022; עודכן ביום: 18.10.2024

קהל היעד:

2013-07-24_074611

והפעם, הכתבה " קונבנציות Ogust "

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

תמונה הכתבה צולמה ע"י משפחת Amit בשכונת Psiri ב-Athens ביום 23.05.2022 .

לכניסה לאווירה, לקישור ל " Taylor Swift – august (Official Lyric Video) " – לחץ כאן; לקישור ל " Taylor Swift – august (studio sessions) " ב-youtube – לחץ כאן; לקישור ל " שלמה ארצי- חום יולי אוגוסט " – לחץ כאן

וקצת הומור, לקישור ל " שחר חסון – יאלללה הפועל אוגוסט " – לחץ כאן

הקונבנציה קרויה על שמו של ממציאה Harold A. Ogust (נולד בשנת 1917 ונפטר בשנת 1978) מ-NY, לפיה לשותפו של השחקן, שפותח את המכרז עם הכרזת מנע Weak Two, יש הזדמנות לשאול על החולשה או החוזקה של החזקת יד הפותח על ידי הכרזת 2NT מלאכותית, כאשר ידו חזקה והוא מעוניין לחקור הלאה במטרה להגיע למשחק מלא בסדרת ה- או ה-♠.

בשנות ה-50 ותחילת שנות ה-60 של המאה הקודמת Ogust בלט בעיקר כשחקן, זכה בארבעה תארים לאומיים וייצג פעמיים את ארצות הברית בתחרויות אליפות העולם. הניצחון הלאומי הראשון שלו הגיע ב-1956 כשזכה ב-the Spingold knockout לקבוצות.

הקונבנציה ידועה גם בשם " Blue Club response " ממערכת ההכרזות שפותחה ע"י Benito Garozzo.

לקישור – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של Chris Ryall בכותרת " 2NT enquiry: 'Ogust' (USA) aka 'Blue Club responses' (UK) " – לחץ כאן

עפ"י Pieter Vanbennekom מ-bridgeburglar: קונבנציית Ogust היא כנראה השיטה המדויקת ביותר לקביעה מהן האפשרויות האמתיות לשותפות שבה שותף אחד פותח עם הכרזת מנע חלשה של weak-2 אבל לשני יש יד טובה. התשובה לשאלת ה-2NT תספר למשיב את כל מה שהוא צריך לדעת כדי לקבוע את החוזה הסופי כ-captain-קברניט המכרז. כלומר, כאשר המשיב השתמש ב-Ogust, לרוב יהיה לו מספיק מידע כדי לסגור ב-משחק חלקי / משחק מלא -4 של סדרת ה-Major או בחוזה 3NT, ואולי אפילו סלאם.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י bridgebum: ה-Ogust היא תגובה קונבנציונלית של 2NT להכרזת weak-two חלשה או ל-overcall בקפיצה חלשה. זוהי הכרזה חזקה מלאכותית, המראה 15+ HCP עם עניין במשחק מלא. זה בדרך כלל (אך לא תמיד) מראה תמיכה בסדרת השליט. Ogust היא הכרזה מחייבת לסיבוב אחד.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י אלדד גינוסר: לצורך הזמנה מול פתיחה חלשה בגובה 2 מקובל להשתמש בהכרזת 2NT כאופציה מלאכותית המבקשת תיאור נוסף של ידו של הפותח – בעיקר אם הוא מינימלי או מקסימלי (למשל מוסכמת Ogust הפופולרית). הרעיון המרכזי העומד מאחורי השימוש הקונבנציונאלי בהכרזת 2NT הוא חוסר ההיגיון המוחלט בהכרזה "טבעית" של 2NT – כ"בריחה" מסדרת הפתיחה של השותף או אפילו הזמנה למשחק מלא ב-No-Trump. אם למשיב קוצר בסדרת שותפו (פתיחה חלשה), הדבר מהווה חיסרון משמעותי אשר למעשה גורם לניתוק בין 2 הידיים במשחק ללא שליט (הפותח מבטיח בעיקר סדרה ארוכה עם לקיחות ולא הרבה בצד, והמשיב קצר דווקא בסדרה זו מה שמקשה את מלאכת פיתוחה).

לקישור לכתבתו בכותרת " עת למשיכה ועת להשלכה " – לחץ כאן

עפ"י Robert S. Todd: סוגי הכלים שאתה בוחר להשתמש מול הכרזות מנע-pre-empts בגובה-2 של השותף צריכים להיות מותאמים לסגנון ה-pre-empts והנטיות של השותפות שלכם. אם אתה תמיד בסגנון pre-empts, אז השימוש ב-feature הוא גישה טובה, אבל אם אתה יותר אקלקטי או אגרסיבי יותר במצבים שונים, אז אתה צריך כלי טוב יותר. בחר את סוג ה-Ogust המתאים ביותר לסגנון השותפות שלך!

הערה: לבקש feature, כלומר A או K מוגן בסדרה, ולעולם לא singleton או void, היא אחת הדרכים לעבור מתפקיד הגנתי צפוי, כאשר אתה או השותף שלך פתחתם את המכרז עם הכרזת מנע חלשה של weak-2, להתקפה, דהיינו משחק מלא או סלאם. עפ"י Larry Cohen יכול להיות Q או J עם סדרה ארוכה.

עפ"י NKBC: הטווחים של ידך, הפותח ב-Weak-2, עשויים להיות שונים, אם כי 5-10HCP הוא סטנדרטי למדי. השיטה שבה אתה משתמש לתגובת ה-2NT שלך עשויה גם היא להשתנות, אבל שיטה סבירה היא להשתמש ב-Ogust (שואל לגבי איכות הסדרה/יד של הפותח) כאשר אתה במצב לא פגיע וב-Feature (שואל על אסים או מלכים נתמכים) כאשר אתה' במצב פגיע.

לקישור לכתבה מושקעת בכותרת " Bidding After Your Partner’s Weak Two Bid " – לחץ כאן

למרות ש-Ogust הוא כלי נחמד לשימוש במבנה הכרזות מלאכותי כדי לתאר את הכרזת המנע-pre-empt שלנו לשותף, יש גישות טובות ומתוחכמות יותר ל-re-bid מלאכותי מאשר הצגת איכות סדרה פשוטה ואיכות יד כמשתנים נפרדים.

לקישור לשיעורו בכותרת " Advanced Ogust Options " – לחץ כאן

עפ"י הכתבה " Weak can be strong " ב-The Bidding Toolkit (חלק שני): Ogust "קל": בעיה אחת עם Ogust היא שלפעמים קשה להגדיר מהי סדרה טובה או יד טובה. כמה ידיים נופלות בין לבין. שיטה שלישית היא פשוטה ועוזרת לפתרון בעיה זו – אתה משיב באמירה עד כמה אתה אוהב את היד שלך, בסולם של 1 עד 4, ללא התייחסות לאיכות הסדרה:

2022-09-26_081441

לקישור – לחץ כאן

לקישור לשיעור " מוסכמת אוגוסט " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " המשך הכרזה אחרי Weak two " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Nesting Pairs 3 – Bergen raises, semi-preempts, Strong Multi 2D, Weak 2s with OGUST " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Bridge 2021 07 15 Ogust " ב-youtube – לחץ כאן

עפ"י מספר מקורות: קונבנציית Ogust: ביד של HCP+15 עם תמיכה יכריז 2NT.

פירוט הכרזות התגובה (2 אפשרויות):

2022-09-17_121151
(ללא תמיכה עד 14HCP יכריז Pass, עם יד מאוזנת ותמיכה של +3 קלפים, 0-10 HCP יכריז 3 בסדרת ה-Major להמשך ההפרעה). למשחק מלא על ידו של המשיב צריכה להיות מספיק חזקה (18HCP+ כולל נ"ח או 5 לקיחות בטוחות). סדרה טובה= מכילה 2 מכובדים מתוך 3 העליונים: A,K,Q .

העזר לזיכרון-mnemonic עפ"י מספר המכובדים העליונים הוא: 1-2-1-2-3

הכרזות חוזרות-re-bids של מכריז ה-Ogust הן טבעיות.

עפ"י Neil H. Timm: לאחר הכרזת weak two (בדרך כלל עם סדרה של 6 קלפים), הקונבנציה מאפשרת תיאור מפורט של היד של הפותח. היא מופעלת על ידי הכרזת 2NT מלאכותית של המשיב. התשובה להכרזת weak-2 מראה חוזק ושואלת האם יד הפותח חלשה (5-7/6-8 HCP) או חזקה (8- 10/9-11 HCP) וכמה משלושת המכובדים העליונים מוחזקים בסדרת ה-Major. כיום, ההכרזות הופכות לאגרסיביות יותר. שותפויות רבות יפתחו בהכרזת מנע-weak two עם סדרת 5 קלפים ב-Major. אם תעשה זאת, אפשר להשתמש ב-Modified OGUST re-bids כדי לתאר את היד.

פירוט הכרזות Modified OGUST בתגובה ל-2NT:

2022-09-17_103514

שים לב שהכרזת ♣3 משמשת כדי להראות יד חזקה יותר על מנת להשאיר יותר מקום לחקירה נוספת, שכן כל התגובות מתארות את ה"יד" ואינן אומרות דבר על איכות הסדרה. אם לאחר התגובה של הכרזת ♣3, המשיב רוצה לברר לגבי הסדרה הוא מכריז 3. הפותח כעת מבהיר את מצב הסדרה:

2022-09-17_104837

עם זאת, נוהג נפוץ יותר הוא להשתמש ב- Ogust של 5 קלפים במצב לא פגיע ו- Ogust במצב פגיע עם 6 קלפים!

אם אינך עושה את ההבחנה הזו בהסכם השותפות שלך, ישנה קונבנציה נוספת בשם TWO-STEP OGUST שפותחה על ידי Daniel Zenko ונדונה בגיליון " The Bridge World ", אפריל 1997.

לבסוף, אפשר גם להשתמש ב-Ogust עם הכרזות pre-empts בגובה-3. לאחר הכרזת המנע בגובה-3, השותף מכריז ♣4 שהוא מלאכותי ומבקש מהשותף לתאר יותר את היד שלו. התגובות דומות ל-Ogust והולכות כך:

2022-09-17_121000

לקישור לכתבתו " OGUST and Modified OGUST " – לחץ כאן

פירוט ההכרזות עפ"י השיעור " Weak Twos in the Majors " של University of St Andrews:

שחקנים רבים משתמשים בגרסה כלשהי של קונבנציית החקירה של Ogust 2NT כדי לבחון חוזי משחק מלא לאחר שהשותף פותח ב-Weak Two. התגובות של Ogust מדויקות יותר אם הן מוגדרות במונחים של מפסידים:

2022-09-17_155040

לדעת הכותב, גרסאות מסוימות מתעקשות על 16 HCP לפני שאתה משתמש ב-Ogust. אתה צריך ספירת נקודות גבוהות-HCP רק כאשר אין לך התאמה עם 6 קלפים. השתמש בספירת המפסידים כדי להחליט אם לחקור או לא לחקור חוזי משחק מלא.

לקישור – לחץ כאן

שים לב, עפ"י Eddie Kantar: כאשר לך ולשותפך יש התאמה של 9 קלפים או יותר, היריבים חייבים להיות בעלי התאמה של 8 קלפים לפחות או יותר בסדרה אחרת. היתרון שלך הוא שאתה יודע היכן נמצאת ההתאמה שלך; היריבים עדיין לא מצאו את שלהם. על ידי העלאת הסדרה של השותף שלך, אתה מקשה על היריבים שלך לגלות את ההתאמה שלהם.

לקישור לכתבה " אוגוסט (Ogust) " – לחץ כאן

עפ"י כלל מספר 17 לתשובה לפתיחת השותף ב-Weak Two בסדרת Major:

2022-09-27_111923

לקישור לשיעורו של Bernard Magee בכותרת " Benjaminised Weak twos " – לחץ כאן

לקישור לשיעור של John Grossmann בכותרת " !Weak Two Bid – OGUST " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Ogust " באתר fifthchair – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Ogust " באתר coolumbridgeclub – לחץ כאן

לקישור לשיעור " The weak twos – Ogust responses " לחץ כאן

לקישור לניתוחי ידיים מספר 2, 14 ו-30 של רם סופר בתחרות סימולטנית ספטמבר 2022 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 30 בתחרות סימולטנית דצמבר 2022 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 12 בתחרות סימולטנית ינואר 2023 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 28 של רם סופר בתחרות סימולטנית יוני 2023 – לחץ כאן

עפ"י כתבת " Ogust " באתר bridgehands: לשותפויות נבונות יש גם הבנות להכרזות כאשר היריבים מפריעים לפני או אחרי הכרזת 2N Ogust של המשיב. לדוגמה, לאחר 2NT חלק משחקים Ogust כאשר " systems On " כולל ה- the " stole my bid* " Double  בעוד שאחרים משתמשים במנגנון DOPI או DOP1.

* Double על הכרזת הסדרה של היריב מצד ימין-RHO, מה שמראה שה-doubler היה מכריז את הסדרה אם לא היתה " נגנבת " ע"י היריב מצד ימין שלו. גישה זו היא חלק מהמתודולוגיה של "systems On". או, כאשר אנו פותחים ב-1NT והיריבים מכריזים overcall. לכן, 1NT ו-2D overcall — ה-double הוא transfer ל-hearts.

לקישור – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?What are your responses if playing Ogust " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust followup " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust Followup (with your cards!) " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " After the Ogust Response " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?Ogust or Feature over weak 2D " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " New Suit or OGUST over partner’s weak 2-bid " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?What is the goal of showing a good/bad suit after Ogust " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust – A conventional response to Weak Two openings " באתר pattayabridge  – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust responses to weak two openings " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust Convention " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust Convention " באתר duralbridge – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust convention " באתר aeyec – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Convention Ogust " לחברינו דוברי השפה הספרדית – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Meaning of 2NT then 3NT after Partner's Weak 2 " לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust as a general asking bid " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד של Iwan Gabe Davies בכותרת " Maximum weak two wins in the first hand online of the new year " בעיתון " Penarth Times "- לחץ כאן

לקישור לניתוחי ידיים באתר " NZbridge " – לחץ כאן וכאן

לקישור לכתבה " Modified Ogust — then and now " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Modified Ogust " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ogust or Feature: A Quick Poll " – לחץ כאן

לקישור לכתבה-משאל בכותרת " Ogust vs. Feature Revisited " – לחץ כאן

לקישור לכתבה-משאל " ♠Ogust continuation — what is 3 " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " 2NT ask in response to a weak 2 " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Modified Ogust just interested " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Very Specific Ogust Convention Question! Which Meaning For 3D/3H Response " בפורום BBO – לחץ כאן

ומצד שני, עפ"י Chris Ryall: שחקן הברידג' Jeff Goldsmith המנוח שדורג Platinum Life Master הציע שההכרזה המחייבת 2NT של המשיב תצביע על ספירת הלקיחות המפסידות של הפותח ב-Weak Two ותהיה הגורם המכריע בקביעת החוזה הסופי. מסיבה בלתי מוסברת הוא קרא לשיטתו September.

לקישור – לחץ כאן

להשלמת התמונה, לקישור לכתבה "  קונבנציית Transfer McCabe " – לחץ כאן

ועפ"י Robert S. Todd: טיפול בהכרזות הפרעה לאחר הכרזת השותף 2NT Ogust: אם נפתח את ההכרזה עם הכרזת מנע בכובה-2 והשותף יגיב 2NT, אז ההכרזות הסטנדרטיות קוראות לנו להראות feature, כאמור A או K נתמך בסדרה, אבל שותפויות רבות משתמשות במבנה הכרזת תגובה מלאכותית בניסיון לתאר טוב יותר את היד שלהן. לאחר הכרזת מנע ותגובת השותף 2NT Ogust, אם ה-RHO-היריב מצד ימין מתערב בהכרזות ע"י overcall בגובה-3, אנו מאבדים טווח יקר להכרזות. ישנן 2 שיטות להתמודד עם ההפרעות:

לדוגמא:

2022-09-24_151305

הגישה הראשונה היא להשתמש בשיטה ללא שינוי ברובה עם stolen bid double:

2022-09-25_113054

שים לב, אימוץ ה-stolen bid doubles פירושו שזה הופך להיות בלתי אפשרי להכפיל לעונשים.

גישה נוספת היא מבוססת צעדים, באמצעות הכרזת Double כשלב ראשון, מעבר-pass כשלב שני, ולאחר מכן הכרזה להראות את השלב השלישי+:

2022-09-25_114108

השיטה שהכי טוב לשחק בה היא בדרך כלל מה שמתאים להסכמי שותפות אחרים לטיפול בהכרזות הפרעה של היריבים – התעלמות מההפרעות ככל האפשר או שינוי לגישה מבוססת צעדים.

לקישור לשיעורו בכותרת " Dealing with Interference Over a Conventional 2NT Response " – לחץ כאן

ולסיום, בחן את עצמך ב " Practice Opener's Responses " באתר aeyec – לחץ כאן

בברכה,

גבי לוי

 

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות