אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / Ask Sally: הכרזות Limit
Ask Sally: הכרזות Limit

Ask Sally: הכרזות Limit

פורסם ביום: 07.05.2018; עודכן ביום: 28.08.2023

קהל היעד:

2013-07-24_074611

וכעת, בסדרה " Ask Sally " הכתבה המאה ושש עשרה " הכרזות Limit

שאלה:

בספר " Learn Bridge with the Lederers " שכתבו Tony Lederer ו-Rhoda Lederer נכללת הפסקה הבאה לגביה יש לי תמיהה. היא קוראת: "כרגיל אנחנו עכשיו מגיעים לנקודה שבה יש משהו חדש ללמוד, והשיעור הראשון והחשוב ביותר הוא שכששחקן מבצע הכרזת limit בטווח צר, הוא לא יכריז שוב אלא אם כן השותף שלו יבצע הכרזה מחייבת, או הכרזה המעודדת אותו לעשות זאת. במה זה מסתכם הוא שאם ההכרזות הולכות: 1 – 2 –3, זה לא טוב לצפות ממכריז ה-2 להעלות שוב – הוא כבר הראה את המינימום של ידו, וזה הסוף של חיי ההכרזות שלו. "עכשיו אני לא יכול לראות מה לא בסדר עם 3 re-bid המבקש מהשותף להמשיך למשחק מלא אם היד שלו היא מקסימלית (9 נקודות) או לעבור-pass אם מינימום (6 HCP). נקודת המבט שלך, בבקשה.

תשובה:

נקודת המבט הכללית המתבטאת בהכרזות limit בספר " Learn Bridge with the Lederers ", נשמעת והיא בהחלט תקפה ברוב המצבים ואכן, אחת הסיבות מדוע השחקנים האיטלקים היו כל כך מוצלחים כל כך הרבה שנים בתקופת השיא שלהם (אם כי נראה כאילו לאיטלקים החדשים של היום יש עוד תקופת שיא) היה המשמעת שלהם בתחום זה. אם בן הזוג שלהם פתח 1, היריב overcalled והם הכריזו 4, הם היו לעתים נדירות יכריזו שוב, בעוד האמריקאים לעתים קרובות שוברים הכללים וממשיכים לגובה-5.

עם זאת, הרצף המסוים אליו אתה מתייחס הוא קצת שונה. הדעה הקלאסית תמיד היתה כי אחרי 1 – 2, הפותח צריך להמשיך הלאה על ידי הכרזת סדרה חדשה (או 2NT) אם הוא היה עושה ניסיון רציני למשחק מלא. העלאה מחדש ל-3 נועדה פשוט לסגור את היריבים ולעצור את הכרזת האיזון הבאה. שחקנים רבים עדיין יטפלו בהעלאה מחדש בדרך החסימה הזו. עם זאת, זה מעולם לא נראה לי מדיניות " קולית ". מה הטעם בהכרזת 3 אם אתה לא חושב שאתה תבצע את זה? גם אם היריב שלך 'מאזן' , אתה תמיד יכול להכריז 3 בסיבוב הבא וזה מאוד לא סביר כי היריבים שלך יכריזו שוב לאחר הכרזת איזון זו. לדעתי רצף 1 – 2 –3 צריך להזמין השותף להמשיך למשחק מלא אם ידו מקסימאלית וידיעה כי כל הקלפים שלו יעבדו, כלומר הוא צריך להכריז עם אסים ו/או קלפים טובים בסדרת השליט.

הכתבה הבאה: " מסקנות לגבי צורת היד "

מקור: Sally Brock – Mrbridge

הערות העורך והמתרגם:

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

לקישור לכתבה " הכרזות איזון – Balancing " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " הכרזות Limit והכרזות Forcing " – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של רם סופר עפ"י הרצאת מוטי גלברט בכותרת " הכרזות ברידג' :LIMIT לעומת FORCING "  – לחץ כאן

לקישורים לשיעורים ב-youtube:

לקישור לשיעור " Essential Bridge – Limit Bids " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Responder's limit bids " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " lesson 3- Responder's Limit Bids " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Want help with NT Play? 6 NT Hands!! 3 Card limit Raise " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Limit Raises Bridge Convention " – לחץ כאן

עפ"י Lynn Harris בכותרת "Bidding Thoughts ": הרצף 1 – 2 –3, עשוי להיות הכרזת חסימה על ידי הפותח (לאלץ את היריבים להכריז מעבר לגובה ה-3 אם הם רוצים לשחק בחוזה בסדרה).

לקישור – לחץ כאן

עפ"י מקור נוסף הרצפים 1 – 2 –3 / 1 – 2 – 3 מראים עניין באיכות של סדרת השליט של המשיב, עם אורך או כוח מכובדים המשיב צריך להכריז משחק מלא.

לקישור לשיעור " Suit Bidding (Limit Bids) " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Limit raises in bridge " ב-youtube – לחץ כאן

מה דעתכם?

בברכה,

גבי לוי

 

 

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות