אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / Ask Sally: הגנה כנגד הכרזות מנע – Pre-empts
Ask Sally: הגנה כנגד הכרזות מנע – Pre-empts

Ask Sally: הגנה כנגד הכרזות מנע – Pre-empts

פורסם ביום: 16.05.2016; עודכן ביום: 17.12.2023

קהל היעד:

2015-12-12_115247

וכעת, בסדרה Ask Sally הכתבה החמישים ושתיים: " הגנה כנגד הכרזות מנע – Pre-empts "

שאלה:

על מה את ממליצה כמערכת ההכרזות הטובה ביותר לשימוש אחרי שהיריבים פתחו עם הכרזת מנע?

תשובה:

השיטה הטובה ביותר להגנה כנגד הכרזות מנע היא בבירור take-out double. זה משוחק על ידי 99% של השחקנים בתחרויות ברחבי העולם. שים לב שה-double הוא ל-take-out, לא optional – שהינה (לדעת הכותבת) מערכת הכרזות נוראה ולא צריכה להיות משוחקת בכל מחיר. כל מה שהוא עושה זה לתת לשותף את האפשרות של ביצוע טעות שהוא עלול לעשות, כי אין לו מושג איזה סוג של יד אתה מחזיק.

ה-double צריך להראות בדרך כלל לכל היותר doubleton בסדרת הפתיחה ולפחות 3-קלפים בכל הסדרות האחרות, תוך שימת דגש על כל Major's שלא הוכרזו. זה לא מראה יד מאוזנת. אם אתה מחזיק ביד מאוזנת עם עוצר בסדרת היריב, אתה גם לעבור-pass או להכריז 3NT בהתאם לחוזק ידך ולנטייה שלך. בדרך כלל אתה צריך בערך 16 HCP כדי להכריז 3NT.

קשה להכריז עם ידיים דו-סדרתיות לאחר הכרזות מנע, אבל עם 5-5 ב-Major's לאחר pre-empt בסדרת minor, אתה יכול להכריז cue-bid בסדרת הפתיחה ללא צורך בהחזקה בה, ואולי להחזיק:

2016-05-12_150518

אם אתה חושד בשיטה זו, יש לציין כי כמה מומחים מודרניים לוקחים את הרעיון עוד יותר קדימה ומחילים אותו על overcalling אחרי הכרזות מנע בגובה-3 ב-Major. הם מוכנים לוותר על overcall טבעי של 4 ב-minor, בטענה כי בדרך כלל עם סדרת minor אתה לא רוצה לעקוף 3NT – ואם אתה באמת מרגיש שעליך להכריז minor אז אתה פשוט צריך לעשות זאת בגובה-5.

מה שאתה מרוויח הוא היכולת להראות את כל הידיים דו-סדרתיות אחרי pre-empt בסדרת Major. לכן, אם היריב מצד ימין שלך פתח עם 3 או 3:

2016-05-12_152109

הכתבה הבאה: " הכרזות בגובה רב "

מקור: Sally Brock – Mrbridge

הערות העורך והמתרגם:

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

לקישור לכתבה " הכרזות ושיטות הגנה כנגד הכרזות פתיחה preemptive של היריבים " – לחץ כאן

עפ"י הכתבה:

האתגר: מציאת והסכמה על שיטה להתמודד עם הכרזת מנע-preemptive על ידי היריב היא קשה לפעמים, שכן הטווח להכרזות ולהעברת מידע נגזל. (bridgeguys)

היכולת לכל שותפות ברידג' לקיים תקשורת מדויקת הופכת פעמים רבות קשה יותר לאחר הכרזת פתיחת מנע-preemptive בגובה של 3 ע"י אחד היריבים. ואכן, זאת בדיוק הסיבה לכך שהם הכריזו אותה מלכתחילה. הכרזות Take-out Doubles לעתים קרובות עובדות, אבל זכור, הצד שלך איבד לפחות שתיים, ואולי שלוש רמות של טווחי הכרזה, ולכן, הצורך של לקיחת סיכונים, בגבולות סבירים, הופך להיות בעל חשיבות עליונה.

עפ"י שיעורו של Robert S. Todd בכותרת " Bidding over 3-level and 4-level Preempts ":

כאשר היריבים פותחים בגובה של 3 או 4 הם מפעילים עלינו הרבה לחץ לקבל החלטות קשות בלי הרבה מקום-טווח לתמרון או לתאר את היד שלנו. הכרזת מנע-pre-empt זו תאלץ אותנו להכפיל-double או לבצע overcall  ברמה מאוד גבוהה – לא יהיו לנו הרבה מהאפשרויות שעומדות לרשותנו ברמות נמוכות יותר.

קשה לפעול מעל התערבות בגובה רב (הרסנית) מצד היריבים שלנו. זה דורש שיקול דעת, תחושת שולחן הברידג' וניסיון כדי להצליח במכרזים אלה. שים לב שהכותב נמנע מלהציב דרישות של HCP-נקודות קלפים גבוהים לפעולה-להכרזה מעל הפרעה בכל גובה – כנגד גובה-2, גובה-3, גובה-4 וכול'. הסיבה לכך היא שה-HCP הם חשובים, אבל כוח המשחק הכללי (צורת היד) הוא חשוב עוד יותר כשאנחנו חושבים על התקפה. לרבים מהמכרזים הללו יהיו ידיים חלוקתיות מאוד ליד השולחן וזמנים שבהם 2 הצדדים יכולים לעשות הרבה לקיחות ככרוזים. לפיכך, התמודדות עם התערבות זו היא איזון של סיכון ותגמול – האם עלינו להיכנס למכרז או לא? במכרזים אלו, אנו נעמוד לעיתים קרובות בפני בחירות קשות ונאלץ לעשות כמיטב יכולתנו כדי לתאר את היד שלנו ולאפשר לנו לנחות על הרגליים. מכרזים אלו יהוו אתגר ומדי פעם ניפול עם 1100- כאשר אנו חסרי מזל או שנטעה בשיפוט. אבל עם תרגול ושיפוט-שיפור היכולת לקבל החלטה המבוססת על מחשבה זהירה ומדוקדקת, אנחנו מצפים לעשות זאת בתדירות נמוכה יותר מאשר השחקנים האחרים!

לקישור – לחץ כאן

עפ"י bridgeguys: הגובה של הכרזת preemeptive וייזום Optional Double:

ה-Optional Double מוגבל בדרך כלל להכרזות מנע-preemptive רק בגובה-3 ובגובה-4. השימוש ב-Optional Double על הכרזה גבוהה יותר או על מנע-preemptive בגובה-2 אינו מומלץ.

לקישור לכתבה – לחץ כאן

לקישור לכתבה באתר " bridgebum " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Bidding Over 4-level Preempts " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Overcall after 4-level preempt " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?Double after a pre-empt " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Four level bids after a 3 level preempt " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Doubling Four-Level Opening Bids " בעיתון " The Spokesman-Review " מיום 04.11.2002 – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Overcalling a 3 level preempt " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " What to do after your opponents' preempt " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Competing against Weak Twos and other Pre-emptive bids " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " How to deal with Pesky Preempts " – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Robert S. Todd בכותרת " Partnership Bidding Their Preemptive Opening Auctions " – לחץ כאן

לקישור לשיעורו בכותרת " Bidding Over the Opponent’s 3+Level Preempts " – לחץ כאן

וטיפ הומוריסטי של Edgar Kaplan לסיום: כדי ללמד את היריבים לא להכריז pre-empts-מנע כנגדכם, יש לא רק להכפיל אותם, אלא גם לנצח אותם!

בברכה

גבי לוי

 

 

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות