אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / ספירת לקיחות
ספירת לקיחות

ספירת לקיחות

פורסם ביום: 31.10.2012; עודכן ביום: 03.11.2024

קהל היעד:

2013-07-24_074611

וכעת, כתבה חדשה " ספירת לקיחות ", בהמשך לכתבה " טכניקת ספירת הקלפים במשחק הברידג' " ולבקשת הגולשים.

לקישור לכתבת " טכניקות ספירת הקלפים במשחק הברידג' " – לחץ כאן

חשוב במונחים של לקיחות, לא נקודות, כאשר אתה מחזיק סדרה עצמאית (סדרה שיכולה בקלות לשחק מול Singleton).

להמחשת הכלל " ברידג' הוא משחק של חלוקות ולא של נקודות " ראה  הקישור ל " הטור של אורן לידור – שבע לקיחות עם חמש נקודות " – לחץ כאן

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

אילנה לונשטיין קובעת כי: " תכנון משחק בשליט כולל ספירת לקיחות בטוחות וספירת מפסידים. את המפסידים סופרים ביד של השליט הארוך, כאשר, מפסיד זוהי לקיחה שאינה שלנו כרגע. "

ספור את הלקיחות שלך. ספור את הזוכים שלך, ואז לנסות לעלות עם הדרך הבטוחה ביותר לפתח לקיחות נוספות. (richmondbridge)

מתי הספירה מתרחשת? הזמן הטוב ביותר הוא לפני שהקלף הראשון משוחק מהדומם. (לפעמים זה מועיל לעשות חשבון ולספור במהלך משחק היד). קשה מאוד לגבש תכנית או אסטרטגיה מבלי לספור. (beginnerbridge)

עפ"י " מועדון ברידג' רקפת קריית טבעון ": כאשר היריבים הובילו, זה הזמן לתכנן את המשחק, עוד לפני הלקיחה הראשונה. ספירת לקיחות או מפסידים ותכנון המשחק ייעשה בשלב זה.

חשוב: הספירה היא דינמית. אנו ממשיכים לעדכן את ההערכות שלנו עם כל פיסת מידע חדש.

אתה חייב לשוב ולהעריך את ידך מחדש בכל פעם ששותפך או אחד מיריבך מכריז.

מטרות הספירה:

  1. כדי להחליט כמה גבוה בחוזה בסדרה אנחנו יכולים להכריז.
  2. בעת עריכת תוכנית משחק היד ככרוז.
  3. כאשר מתכוננים לבצע הובלת פתיחה כאשר מגנים נגד החוזה שלהם.

אתה חייב לספור ולהעריך את ידך בשתי דרכים אם יריבך מכריז!
• אתה סופר אותה בהתקפה (מניח שהשליט הוא שלך או של הסדרה הארוכה של שותפך)
• ואתה סופר אותה במגננה (מניח שהשליט הוא בסדרה שהוכרזה על ידי היריב)

(המקור: randygreen)

עפ"י אלדד גינוסר: ספירת הלקיחות שימושית בעיקר בידיים עם סדרה ארוכה. כך יש להביא בחשבון רצפים או רצפים פנימיים ואורך (למשל, הסיבוב החמישי, השישי והשביעי של סדרה נחשבים ללקיחות גם אם מדובר בקלפים קטנים!)

עפ"י אבי רוזנטל: המפתח לפתרון החידה: אחד ההבדלים בין שחקן טוב לשחקן פחות טוב הוא תכנון המשחק. שחקן טוב רואה את קלפי הדומם ואת קלף ההובלה של המגן ומתכנן את המשחק כולו. לצורך התכנון הוא מסתמך על כל המידע העומד לרשותו, כלומר, בנוסף לקלפים הגלויים ולקלפים שבידו, הוא מסתמך על מהלך ההכרזה שבאמצעותו תיארו שחקנים את הקלפים שהם מחזיקים. התכנון כולל ספירת לקיחות בטוחות, וערנות לאופן המשחק על מנת לנסות להשיג לקיחות נוספות כדי לבצע את החוזה או לזכות בלקיחות נוספות מעבר למספר שהתחייב לקחת (overtricks). תכנון משחק הברידג' דורש מחשבה מעמיקה.

לקישור לניתוח יד של Stephen Paul בכותרת " Count Your Tricks " (עמ' 10) – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד של David Ezekiel בכותרת " Count your tricks and think ahead before you bid " – לחץ כאן

לקישור לכתבה "ספירת הלקיחות המפסידות Losing Trick Count " –  (בעברית) – לחץ כאן

לקישור להערכת שווי היד מבחינת הלקיחות –  הטור של אלדד גינוסר – " הערכת יד בשלב המכרז: משחק ב- NT " – לחץ כאן

לקישור לפירוט " כאשר אתה שוקל את התגובה לפתיחת הכרזת מנע-preemptive על ידי שותפך אתה צריך לספור לקיחות ולא נקודות.-winningbridge " – לחץ כאן ; ולפירוט באתר bridgehands – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ספירת לקיחות בהגנה " – ספרייה ומרכז הנצחה קרית טבעון – לחץ כאן

לקישור ל " Counting by Declarer " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Learn to Think in Patterns to make Counting Easier " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " On counting tricks " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Every Trick Counts " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Counting in Defense " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " A Counting Puzzle for the Defense " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Major Suit Raises and Trick Counts " – לחץ כאן; לחלק שני – לחץ כאן

טיפים בנושא ספירת לקיחות: 

1

כאשר אתה מתחיל בספירת הלקיחות הזוכות היה פסימי וספור רק לקיחות בטוחות. לדוגמא: ב-AKx מול Qxxxx יש רק 3 לקיחות זוכות עם פוטנציאל של עוד 2 אם הסדרה מתחלקת 3-2. עם KQJT9 מול 54 אין לקיחות זוכות (גם אם זאת סדרת השליט) שכן עדיין ה-A לא הוצא.

2

כאשר אתה סופר מפסידים היה אופטימי. עם Axx מול x אין לך מפסידים כי ניתן לחתוך אחרי הסיבוב הראשון.

4

שים לב יותר לחלוקה ולהתאמות ופחות תשומת לב ל" HCP ". עם התאמה טובה (התאמות טובות), הכרז הרבה. לעומת זאת, הגן, אל תהיה כרוז, בידיים של חוסר התאמה. כאשר החלוקה שלך היא 5-5, תתעורר לחיים. עם 6-4, הכרז עוד קצת!

7

למד את חוק סך כל הלקיחות. התאמות: 5-4 הן חזקות מאוד.

20

חיתוך מפסידים ביד הקצרה מוסיף לספירת הלקיחות שלך מאחר שאינך מרוקן את השליטים מידך הארוכה. לעומת זאת חיתוך ביד הארוכה אינו תמיד משיג הרבה, לעתים קרובות יותר (או לא) זה מחליש את שליטתך בקלפי השליט. חיתוך הוא כמו לאכול שוקולד, זה לא תמיד טוב עבורך. בפעם הבאה שתחתוך משהו ודא כי השגת למעשה משהו, ולא רק לקחת את השוקולד.

21

לביצוע חוזה 6NT דרושות 33 נק', ולא 4 אסים ו-4 מלכים לעומת חוזה בסדרה, המאפשר לכרוז להשיג יותר לקיחות תוך שימוש בטכניקת החיתוך, המפתח לביצוע חוזה NT הינו כח טבעי של HCP. בד"כ דרושות HCP33 לביצוע חוזה של 6NT. החזקת 4 אסים ו-4 מלכים תביא ל-8 לקיחות, אך לנסיכים ולמלכות ערך יקר. כאשר הם לצד האסים והמלכים ערכם לעתים קרובות יהיה שווה. העלאה מיידית של 4NT בהכרזת NT משוחקת בד"כ כ- Quantitative, ומבקשת מהשותף להעריך את ידו. אם ניקוד ידו מקסימאלי יכריז 6NT (ללא קשר למספר האסים והמלכים שבידו).

24

הכרז לגובה ההתאמה במהירות עם ידיים חלשות כאשר יש התאמה טובה, וידיים חלוקתיות, תוכל להסתמך על לקיחות שיווצרו מביצוע חיתוכים. אם לדוגמא, בידך חמישייה בסדרת השליט, וגם לשותפך חמישייה בסדרה, תוכל להכריז במהירות בגובה-4 (10 לקיחות). כך תמנע מהיריבים האפשרות למצוא את החוזה האופטימלי שלהם. למרות שנראה כי אתה מסתכן בהכרזה האגרסיבית, ניתן לתת אמון בכח של התאמה טובה, כך שאתה מונע מהיריבים להכריז משחק מלא בעצמם

28

ספירת המפסידים שלך, כמו גם הזוכים, לפעמים מזהה סכנות סמויות ביד. כאשר חשבת שיש לך משחק קל "easy ride" , לפתע אתה רואה שעשויה להיות בעיה. כעת ניתן לפעול, אולי תשמור ואל תאפשר ליריב מסוים להוביל.

35

בהגנה,  זה חשוב לספור את הלקיחות של הכרוז ככל שהמשחק מתקדם. אם אתה מוצא את עצמך בהובלה ויכול לראות כי לכרוז יש מספיק לקיחות בשלוש סדרות כדי לבצע את החוזה, עבור לסדרה הרביעית. סיכוי חלקי עדיף על חוסר סיכוי.

43

אין דבר חשוב יותר מאשר ספירת הלקיחות הבטוחות שלך לפני שאתה מתחיל לשחק. ב-No Trump ספור את הלקיחות הבטוחות שלך מחוץ לסדרה שאתה מתכנן לבסס. זה אומר לך כמה לקיחות דרושות לך בסדרה הראשית שלך ואז שחק בהתאם.

56

שותפך הכריז 4NT ואחריו 5NT המאשר כי כל קלפי מפתח מוחזקים בשותפות ויש לך סדרה משנית טובה כגון KQ765 בסדרה שבאפשרותך לעבור ישירות ל-Grand Slam כעת שותפך מודע באופן לא צפוי שיש לך כשותף 5 לקיחות "בצלחת" (on a plate).

59

חוזים חלקיים בסדרת minor ו-slams הם יפים גם ב-Match points אם הם נותנים לך את ההזדמנות של ניקוד חיובי. לפעמים השדה עובר בצורה מוגזמת, ומסיים בסופו של במינוס בניסיון לבצע משחקים שלא ניתן לבצעם, או עוצר במשחק מלא כאשר אתה מכריז סלאם בסדרת minor.מצד שני משחקים בסדרת minor נכונים רק לעתים רחוקות, כפי ש-9 לקיחות יתגשמו ב-3NT כאשר רק 10 לקיחות אפשריות בסדרת ה-minor.

66

לא בטוח אם ידך שווה תגובה של 2 או 3 השתמש בספירת הלקיחות המפסידות (Losing Trick Count) כדי לבחור בדרך זו או אחרת. זה פותר לעתים קרובות החלטות קשות.

84

עם 8 או 9 זוכים ביד שלך, בתוספת עוצר  בסדרת הפותח, overcall 3NT. אין צורך להשתמש ב- Take-out Double. אל תדאג ל-HCP, הכרזה זו מראה לקיחות, לא נקודות.

104

השתמש בחוק סך כל הלקיחות לשבש את הכרזות היריבים בכל פעם שהשותף מכריז overcall. לא משנה כמה נקודות בידך.
אם יש לך תמיכה 3-קלפים עכשיו יודע שמובטחים לכם 8 שליטים בינך לבין שותפך כך העלה את גובה ההתאמה והכרז 2 בסדרת ה- overcaller.

אם יש לך תמיכת 4-קלפים עכשיו יודע שמובטחים לכם 9 שליטים בינך לבין שותפך כך העלה את גובה ההתאמה והכרז 3 בסדרת ה- overcaller

אם יש לך תמיכת 5 קלפים עכשיו יודע שמובטחים לכם 10 שליטים בינך לבין שותפך כך העלה את גובה ההתאמה והכרז 4 בסדרת ה- overcaller. (עם התאמה טובה ויד טובה ראה את טיפ 104 לשחקנים מתקדמים)

121

לעתים רחוקות ניתן להכריז overcall בגובה אחד עם סדרה של 4 קלפים אם בראש הסדרה ישנם ה-AKQ-או ה-KQJ הוא יעבור את מבחן איכות הסדרה (מכובדים בתוספת קלפים בסדרה צריכים להשוות הלקיחות הנדרשות כלומר 4 +3 = 7) ומציעות הובלה טובה לשותף. מה שחסר לך באורך אתה בהחלט לפצות עם האיכות.

126

אם אתה יכול לספור 13 לקיחות, התעלם מבקשת-שאלת השותף על המלכים והכרז "7NT".

129

אם יש לך התאמה ויד ענקית ביניכם, ברוב המקרים, זה יותר בטוח לשחק 7NT מאשר 7 בסדרה, במיוחד אם אתה יכול לספור 13 לקיחות כי אף שחקן לא יכול לחתוך את הלקיחה הראשונה. גם במשחק MP's זה ניקוד טוב יותר, בהנחה כי רוב השחקנים עומדים להכריז Grand Slam (שיכולה להיות הנחה מסוכנת מאוד כאשר מדובר בהכרזת סלאם גדול.

146

הכרזה אקטיבית – הגנה אקטיבית, הכרזה פסיבית הגנה פסיבית לביטחון. אם ההכרזות הלכו בביטחון 1NT-3NT אתה יודע שיש להם מקור טוב של לקיחות אז אתה צריך לעשות הגנה אקטיבית וכנראה להוביל A ולראות מה קורה.

אם ההכרזות הלכו בהיסוס 1NT-2NT 3NT ואתה יודע שיש להם בקושי 25-26 HCP ביניהם ואז הגנה פסיבית היא המפתח בניסיון לא לתת שום דבר, ובוודאי לא לתת להם 9 לקיחות על מגש.

213

חשוב במונחים של לקיחות, לא נקודות, כאשר אתה מחזיק סדרה עצמאית (סדרה שיכולה בקלות לשחק מול Singleton).

261

אל תפתח בהכרזת weak two עם סדרה צדדית של 5 קלפים.(א) אתה עלול להחמיץ התאמה טובה יותר בסדרה השנייה שלך,ו(ב) השותף לעולם לא יהיה מסוגל להעריך את היכולת האמיתית של הזכייה בלקיחות של ידך.

269

עם 9 זוכים ביד שלך, בתוספת סדרת Major עצמאית, הכרז משחק מלא. שותף טוב יבוא עם הלקיחה הנותרת הנדרשת.

270

התאמה 4-4 בשליט בדרך כלל תזכה בלקיחה אחת יותר מאשר התאמת שליטים של 5-3.

Spot cards-אלה הם הקלפים מתחת ל-J או קלף שווה כולל ה-T. ההערכה היא כי מבחינה מתמטית של כל 13 הלקיחות, כ-8 הן באמצעות מכובדים, ואת ה-5 הנותרות מנצחים באמצעות ה-Spot cards

105

בכל יד לא משנה אם היא ב-NT או חוזה בשליט ספור גם את המנצחים והמפסידים

141

הסיבה שאתה צריך לספור מפסידים כמו גם הזוכים היא שלפעמים כך ניתן להצביע במדויק איפה אתה צריך להיות זהיר. פתאום מה שנראה כמו יד קלה יכולה להיות בעייתית אם המגן הלא נכון נכנס פנימה וגובה לקיחה (מפסיד לך) כי אתה צריך להיפטר ממנו קודם לכן ביד.

368

כשאתה סופר זוכים אתה מסתכל ב-2 הידיים ביחד ואתה יכול רק לספור לקיחות ברורות אם אין לך A בסדרה אז אין לך עדיין כל זוכים.

392

בבקשה ספור הן את הזוכים והן את המפסידים בכל הידיים כדי לבחון אם אתה צריך לבסס זוכים נוספים או שאתה צריך להשליך או לחתוך מפסידים.

416

כאשר הדומם יורד, סדר את הקלפים שלך עם הקלפים של הדומם (אדום שחור), כך שתוכל לספור את הלקיחות שלך בקווים ישרים.

438

ספור את הזוכים שלך כאשר הדומם יורד – וסדר את הסדרות שלך במקביל עם הדומם כי זה קל יותר לספור אותם (כך ביד שלך סדרת השליט תהיה עכשיו בצד שמאל שלך).

551

בלקיחה הראשונה ספור את כל הזוכים שלך כדי לבדוק כמה לקיחות נוספות אתה צריך לייצר כדי לבצע את החוזה שלך. הזוכים הם לקיחות מוחלטות שלא דורשות שום עבודה. AK מול Q65 הוא 3 מנצחים, אך KQJT מול 9876 הוא ללא מנצחים עדיין- אתה צריך לעבוד בכדי למשוך את ה-A.

586

כאשר שותפך מוביל K נתח את ההובלה ותאמר לעצמך כי ביד השותף יש כנראה KQJ או KQT השתמש במידע זה כדי לעזור לך, המגן השני, להגן כראוי ולהתחיל לספור את הזוכים האפשריים שלך תוך כדי הגנה. זאת לא רק הובלה……

593

כאשר אתה מגן אתה חייב לספור זוכים באותה דרך כמו הכרוז ותכנן איך להביס את החוזה ואיך אתה הולך ליצור את ביסוס הלקיחות אולי תצטרך למצוא כניסה לידו של שותפך כדי שהשותף יוכל לתת לך חיתוך .

596

כאשר הדומם יורד, עלך לספור הן זוכים והן מפסידים בכל החוזים, כלומר ב-No-Trump ובחוזים בסדרה.

596-1

כאשר אתה מגן עליך גם לספור זוכים אחרת לא תבין כמה לקיחות נוספות תצטרך לייצר כדי לנצח את החוזה שלהם. האם תצטרך לתת לשותף חיתוך? האם השותף יצליח להיכנס בכדי לתת לך חיתוך?

606

ספרו רק סדרה אחת בכל פעם – ספרו קודם את סדרת השליט ואז תשכחו הכול עליה , ואז נסו לספור סדרה שנייה. – זה מה שרוב המומחים עושים.

קיימת שיטת ספירת לקיחות- מנצחות: הערכת הלקיחות המנצחות של מספר הלקיחות שאתה ושותפך יכולים לצפות לבצע בחוזה בסדרה היא פשוט ההחזקה המשותפת שלך של קלפים מכובדים (K;A ו-Q,) בתוספת ההחזקה המשולבות של השליטים מינוס 6.

 חוקים וכללים בנושא ספירת לקיחות:

חוק/כלל

נושא

פירוט

N+1

תכנון משחק NT

ניסיון לבסס הקלפים בסדרה הארוכה, הערך את מספר הלקיחות האבודות בסדרה לפני ביסוסן וקרא לזה N. הוסף 1 למספר הזה. התוצאה = מספר העוצרים בסדרה הארוכה של היריב שצריך להיות מסוגל להפוך את הקלפים בסדרה הארוכה ללקיחות מנצחות.

N-1

תנאי מוקדם לשקול ביצוע משחק-לחץ Squeeze))

יש לספור את מספר הקלפים הפעילים שנותרו בסדרות שבידי אחד היריבים, ולסמנו: N. לכן N-1=מספר הקלפים המנצחים שהכרוז צריך כדי לשחק משחק לחץ ולהשיג בכך לקיחה נוספת. תנאי מוקדם למשחק הלחץ הינו "הפשטת" המגן מכל קלפיו העיקריים. העיתוי: בנקודה שבה מובילים בקלף הלחץ, הכרוז צריך להיות במצב, שבו הוא יכול לזכות בכל הלקיחות שנשארו מלבד אחת. במילים אחרות, אסור שיהיה לו יותר ממפסיד אחד כשהוא יוצא בקלף הלחץ.

2-3-4

הכללים של Ely

Culbertson  לפתיחות

Pre emptive

הערכת היד לקבלת החלטה על גובה הפתיחה, מבוססת על מספר המפסידים הצפוי ביחס למצב הפגיעות. בהנחה שליריבים אפשרות לבצע משחק והם יכריזו Double, ואתה מצפה ללקיחה אחת משותפך, השתמש בכללי 2-3-4 :

לקיחות מנצחות צפויות

מצב פגיעות

הכרז בגובה

נפילה /ות עם Double

הניקוד

מונעת מהיריבים לבצע חוזה

6

מעודד (רק היריבים פגיעים)

4

אחת

200-

420+

שווה (כולם פגיעים, או כולם לא פגיעים)

3

שתיים

300-

420+

500-

620+

לא מעודד (רק היריבים לא פגיעים)

2

שלוש

500-

620+

6-4-2

 ו-4-2-1

מספר הנק' שיש להוסיף לחלוקת היד עפ"י מספר השליטים: ארבעה לעומת שלושה

הערכת ידו של המשיב לפותח בסדרה, לאחר שהושגה הסכמה על סוג הסדרה בהנחה ששותפו-הפותח יהיה הכרוז, ע"י שילוב של כוח ה-HCP שבידו עם ספירת הלקיחות שיושגו באמצעות חיתוך. במקרה של 2 סדרות קצרות, יש לספור את הקצרה יותר. כח זה יתבטא באמצעות כלל ה-6-4-2 וכלל ה- 4-2-1 כמפורט בטבלה שמשמאל. ניתן להוסיף נק' על כל שליט שמעבר לרביעי. במקרה של חוזה ב-NT יוחלפו נק' לקיחות החיתוך בנק' האורך בסדרה. מצד שני, אם המשיב יקבע את סוג הסדרה ויהיה הכרוז, יספור הפותח, שיהיה במקרה זה הדומם, את נק' לקיחות החיתוך שבידו.

מספר השליטים

3

4

הסדרה הקצרה

4 נק'

6 נק'

Void

2 נק'

4 נק'

Singleton

1 נק'

2 נק'

Doubleton

8

Overcall בגובה-2 אחרי 1NT

החסר מ-8 את מספר הלקיחות המפסידות (חוסר של A או K או Q) ב-2 הסדרות הארוכות שלך. אם התוצאה +2 הכרז Overcall; אם התוצאה פחות מ-2 אל תבצע overcall, עדיף להגן. הדרישות: (יש לךׁ HCP  +6, (2 + 6 = 8 ומכאן שם הכלל) וחמישייה בסדרה.

10

בחינת Penalty Double מתחת ל-game של היריבים

מספר ה-HCP ביחד של השותפות=+20; קיים חוסר התאמה שלך עם שותפך; תוצאת מס' השליטים המנצחים + גובה הכרזת השותף=+10. בידך A Q x (2 לקיחות מנצחות) בסדרת ה-Major של היריב מימינך, כאשר היריבים ממשיכים להכריז בגובה-2 (8 לקיחות). עפ"י כלל 10: מאחר שהתוצאה : 10 =8+2, מתחייב Penalty Double.

 

גובה הכרזות היריבים

מס' הלקיחות הדרוש

מס' השליטים המנצחים הנדרש ל-Double (בהנחת חוסר התאמה עם השותף)

1

6 + 1 = 7

3=10-7

2

6 + 2 = 8

2=10-8

3

6 + 3 = 9

1=10-9

12

בחינת Penalty Double מתחת ל-game של היריבים

בדומה לכלל 10. מספק קריטריון משני לשקול Penalty Double בעת החזקת מספר מספיק של קלפי השליט ללא מכובדים ברמה נמוכה. מספר ה-HCP ביחד של השותפות=+20; קיים חוסר התאמה שלך עם שותפך; תוצאת מס' השליטים (כל שליט) + גובה הכרזת השותף=+12. אם התוצאה=+12 מתחייב Penalty Double.

גובה הכרזות היריבים

מס' הלקיחות הדרוש

מס' השליטים (ללא מכובדים) הנדרש ל-Double

1

6 + 1 = 7

12 – 7 = 5

2

6 + 2 = 8

12 – 8 = 4

3

6 + 3 = 9

12 – 9 = 3

4

6 + 4 = 10

12 – 10 = 2

12

משחק לחץ Squeeze))

כדי לבצע משחק לחץ ב-2 סדרות, עליך להחסיר את מספר הלקיחות הבטוחות מהמספר 12. התוצאה תאמר לך מכמה לקיחות עליך להתחמק ("Duck") ולהפסיד לפני שתריץ את כל הקלפים המנצחים שלך בניסיון למשחק לחץ.

13

התנאי לביצוע כל 13 הלקיחות

במצב בו ניתן להכריז סלאם, כאשר קיימת התאמה חזקה בסדרת השליט ללא קלפים מפסידים ב-3 הסיבובים הראשונים בכל אחת מהסדרות, סביר להניח שתנצח את כל 13 הלקיחות. אולם אם לא, הסתפק בסלאם ולא בסלאם גדול.

 

14

 

משחק לחץ

אם תוצאת חיבור מספר הלקיחות המנצחות שלך+מספר הלקיחות שלך שחייבים לאבד+מספר הקלפים שחובה על אחד המגנים להחזיק בסדרות המאוימות, הינה 14, קיימת אפשרות למשחק לחץ. אם התוצאה 13-משחק לחץ לא אפשרי. ניתן להשתמש בכלל ה-14 הן בלקיחת הפתיחה והן בכל נקודת זמן בה הכרוז מעריך שהחוזה ייפול בלקיחה אחת.

18

Losing Trick Count

ספירת הלקיחות המפסידות – טכניקת הערכת יד המבוססת על ספירת המפסידים האפקטיביים בחוזה שליט. יש לחבר את מספר הלקיחות המפסידות בידך ואת מספר הלקיחות המפסידות בידו של שותפך, ולהחסיר הסיכום מהמספר 18. התוצאה הינה גובה החוזה שיש להכריז. מינימום פתיחה ביד = 7 מפסידים. מינימום תגובה ביד = 9 מפסידים. (12)

22

פתיחה בידיים גבוליות HLQT count

כדאי לפתוח אם תוצאת חיבור HCP + מספר הקלפים ב-2 הסדרות הארוכות + מספר הלקיחות המהירות היא לפחות 22. H=HCP; L=Length ;QT=Quick Tricks. ודא כי המכובדים שלך הם בסדרות הארוכות שלך ולא singletons או doubletons. הורד הניקוד כאשר החלוקות בתבנית: 4333 או: 5332, שבהן הכוח שלך נמצא בסדרות הקצרות.

24

ספירת הפסדי לקיחות. הערכת היד לקביעת גובה ההכרזה הנכון

כאשר שתי הידיים בעלות תבניות חלוקה שונות. הכלל: צעד 1: ספור את המפסידים שלך והנח 7 מפסידים ביד השותף שלך. הכלל: 24-7 (המפסידים שלך ) = מספר הלקיחות. הפחת המספר ב- 6 ע"מ לקבוע את גובה ההכרזה. צעד 2: השותף יתקן את ההכרזה עם פחות מ-7 מפסידים. הערה : רק 3 הקלפים הראשונים בכל סדרה נחשבים כאשר סופרים מפסידים בכל סדרה. (7)

33

לביצוע חוזה 6NT דרושות 33 נק', ולא 4 אסים ו-4 מלכים

המפתח לביצוע חוזה NT הינו כח טבעי של HCP(4). בד"כ דרושות HCP33 לביצוע חוזה של 6NT. החזקת 4 אסים ו-4 מלכים תביא ל-8 לקיחות, אך לנסיכים ולמלכות ערך יקר. כאשר הם לצד האסים והמלכים ערכם לעתים קרובות יהיה שווה לערכם של המלכים והאסים. רצף של A K Q J יביא ל-4 לקיחות. העלאה מיידית של 4NT  בהכרזת NT משוחקת בד"כ כ-Quantitative, ומבקשת מהשותף להעריך את ידו. אם ניקוד ידו מקסימאלי יכריז 6NT (ללא קשר למספר האסים והמלכים שבידו).

סך הלקיחות

הכרזות תחרותיות (להכריז או לא).

החוק יותר מדויק כשמספר הנקודות שווה בין המתנגדים.

במשחק בסדרה, סך הכל מספר הלקיחות שניתן להיות מושג על ידי שני הזוגות = סכום השליטים בשתי הסדרות הטובות ביותר שלהם. סך הלקיחות אצל 2 הזוגות=סך השליטים שהם מחזיקים. אם לך ולשותפך התאמה של 8 קלפים, וכך גם ליריבים-יש סה"כ 16 שליטים – מסקנה שיש יחד 16 לקיחת (אם נבצע 9 לקיחות בSpades- הם יבצעו 7 ב-Hearts. אם נבצע 8 לקיחות ב-Spades הם יבצעו 8 בHearts- וכו'. כלל זה יעזור לך לחשב האם כדאי להכריז במצב שחלוקת הנקודות שווה (או לרעתך): אם יש לשני הצדדים 9 קלפים ביחד הם יכולים להגיע לחוזה בגובה-3! אם יש להם 10 קלפים הם יכולים להיות בחוזה בגובה-4!

שים לב לגורמים נוספים מעבר לנקודות

נקודות לא גורמות ללקיחות. נקודות הקלפים הגבוהים (HCP) הם רק קו מנחה גס מאוד, וכמעט אינן כל כך חשובות כמו גורמים אחרים. שכח את הנקודות, והסתכל על התאמה. הסתכל על סדרות ארוכות, סדורות טובות, לקיחות פוטנציאליות, איכות היד, מיקום וחלוקה.

בין המקורות: H. Schogger; Richmondbridge ; kantarbridge;Sam’s Golden Rules; fourseasonsbridge;Rich Waugh- clairebridge

כמגן, ספירת לקיחות של הכרוז תזהיר אותך לעתים קרובות מפני סכנת משחק הלחץ. כאשר תראה שמשחק רגיל משאיר את הכרוז במחסור של לקיחה, חשוב על האפשרות שהוא מתכנן משחק-לחץ. חשוב מאוד להשליך את הקלפים באופן טבעי, ללא היסוס ובלי לשדר סימני אי-נוחות. אם הכרוז צריך לנחש בסוף המשחק, אזי יש סיכוי שתצליח לגרום לו לטעות אם לא תעזור לו באמצעות היסוסך ואי-הנוחות שתשדר לו.

לקישור לכתבה " (Hand Evaluation – Visualization ( Counting Tricks " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Sure Tricks at No-Trump " – לחץ כאן

לבסוף, יש משימה אחת אחרונה כאשר משחק היד הסתיים. חכה שהכרוז והמגנים יסכימו על מספר הלקיחות שבוצעו לפני שתאסוף את הקלפים שלך. הקלפים שלך חייבים להישמר בסדר בו שוחקו במקרה שמתעוררת מחלוקת על ספירת הלקיחות. (vba.asn.au)

לקישור למצגתCounting And Card Reading " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Counting Tricks " – לחלק ראשון – לחץ כאן; לחלק שני – לחץ כאן ולכתבה נוספת – לחץ

לקישור לכתבה " Counting Tricks and Counting Losers in Declarer Play " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Count Your Tricks Not Your Points " ב-youtube – לחץ כאן

לקישורים ל " שיעורי זום – סופרים לקיחות " של קובי שחר " – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של קובי שחר " ספירת לקיחות או מפסידים? " (בתכנון ביצוע חוזה עם שליט) – לחץ כאן וכאן (PDF)

לקישור לכתבה " rectifying the count " – לחץ כאן

לקישור להרצאתו של גלעד אופיר " Plan, Count, Plan " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ספירת מפסידים וזוכים במשחק עם שליט " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " איך סופרים לקיחות בזמן משחק? " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting Tricks and Tricks for Counting " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לקורס של אפרים בריפמן – קריאת הקלפים: ספירת הנקודות והסדרות " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לקורס של אפרים בריפמן " תורת הסיכויים " – לחץ כאן

לדוגמאות באתר " מועדון ברידג' רקפת קריית טבעון " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting Tricks, Not Points " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting Points II – After Partner Bids " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting Points III – When the Opponents Bid " – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של קובי שחר " בתכנון ביצוע חוזה עם שליט: ספירת לקיחות או מפסידים בחוזה עם שליט " – לחץ כאן

לקישור לכתבתו " סופרים לקיחות " – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Andrew Robson בכותרת " Count your side suit top tricks " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting Points – Before the Auction Begins " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " ספירת מפסידים " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Count your tricks " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור קצר " The Right way to Count " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " !Count early and count often and count down " – ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting Tricks in Bridge " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting winners " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Counting is Hard " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Rule of 22 & Quick Tricks in Bridge " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " When to count tricks instead of points while bidding " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " ?Why* do we count winners in NT " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Practicing Counting Winners and. Losers " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Keeping Count " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " (Why Count Losers in Suit Contracts? Versus Counting Winners   (Which we count in Notrum contracts מיום 06.11.2020  – לחץ כאן

ישן! לקישור לכתבה " Trick Counting Essential " בעיתון " Daily News " מיום 18.02.1980 – לחץ כאן

וכמעט לסיום, קצת הומור: טיפ לכל הכרוזים! ספרו את הלקיחות המפסידות שלכם ואת הלקיחות המנצחות בידכם. אם הסכום לא מגיע ל-13, ספרו את הקלפים שלכם, אחד או יותר עשוי להיות על הרצפה.

ולסיום, ניתוח יד בכתבתו של אורן לידור:

2017-05-26_170509

בברכה,

גבי לוי

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות