אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / ?Drop or Finesse-האם להפיל או לעקוף
?Drop or Finesse-האם להפיל או לעקוף

?Drop or Finesse-האם להפיל או לעקוף

פורסם ביום: 10.10.2023; עודכן ביום: 16.10.2023

קהל היעד:

2013-07-24_074611

והפעם, כתבה חדשה " ?Drop or Finesse – האם להפיל או לעקוף "

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

לכניסה לאווירה, עפ"י הצעתה של שרוני, לקישור לשיר Bruno Mars – Finesse ב-youtube – לחץ כאן; ולמעריצים, לקישור ל " Bruno Mars Live At The Town – Full Show " – לחץ כאן

במענה לשאלות הגולשים: פסל דוד וגוליית של Richard Hess-Heß הוקם ב-1983 ליד ה-Hauptwache בכניסה לטיילת Zeil ב-Frankfurt.

כזכור, עפ"י הכלל של " Eight-ever Nine-never ": בהיעדר מידע אחר, אם לכרוז 8 שליטים בין 2 הידיים-עקוף, אם יש 9 שליטים, עדיף לשחק מלמעלה ולהפיל את ה-Q. נסה לקבל מידע נוסף (לדוגמא: היריבים פתחו בהכרזת מנע-pre-emptive ורבים הסיכויים לשליט בודד אצל הפותח ו-3 אצל שותפו). יוצא דופן: כאשר אחד היריבים הראה סדרה ארוכה ויד חלשה, יש לחרוג מהכלל.

עפ"י המצגת " The art of being lucky- (probability in bridge) "של Matthew Kidd המדורג Silver Life Master: עם התאמה של 8 קלפים, העקיפה (41.0%) מנצחת משמעותית את ההפלה (32.8%). עם התאמה של 9 קלפים, ההפלה (53.1%) מנצחת מעט את העקיפה (51.5%).

לקישור – לחץ כאן

לקישור למצגת " About better ways to potentially play card combinations " – לחץ כאן

עפ"י Jeffrey S. Rosenthal, פרופסור במחלקה לסטטיסטיקה, ו-2 עמיתיו באוניברסיטת Toronto: נניח שאתה הכרוז במשחק הברידג', ואתה הכרוז, ובין הכרוז לדומם יש לך 9 קלפים בסדרה כולל ה-A-K-J. השאלה היא, איזו דרך פעולה נותנת לך את הסיכוי הטוב ביותר שלך ללכוד את ה-Q של היריבים שלך, ולזכות בכל הלקיחות של הסדרה הזו? ההסתברויות להצלחה הן: 50% לעקיפה הפשוטה, 53.14% להפלה הפשוטה, 56.22% לעקיפה החכמה יותר (משחק של מכובד עליון במטרה ללכוד singleton Q ו-57.92% להפלה החכמה (המשחק החכם עבור אסטרטגיית הפלה של משיכת שליטים  בסיבוב הראשון, ולאחר מכן משיכת סיבוב שני אלא אם כן ה-LHO הראה void). אז, זה אכן נכון שעם 9 קלפים, והרבה כניסות, וללא מידע כלל על ידי היריבים שלך, עדיף לשחק (בחוכמה) על הפלה. אבל רק בקושי, ורק בגלל שאתה יכול לעבור לאסטרטגיית העקיפה אם ה-LHO הוא void בסדרה.

לקישור לכתבתו " Bridge Probabilities for a 9-Card Suit " – לחץ כאן

עפ"י Andrew Robson: הניחוש איזו יריב מחזיק Q חסרה היא יכולת מכרעת במסע להיות שחקן ברידג' מצליח. הסיכויים – ללא שום רמז אחר – הם שאם חסרים לך ולדומם 5-קלפים כולל ה-Q (אך אין קלף תמונה אחר) אתה צריך לעקוף, אבל אם חסרים לך 4-קלפים אתה צריך לשחק את ה-A ואת ה-K ולקוות שה-Q "תיפול".

לקישור לניתוח יד שלו בכותרת " !Watch those cards " – לחץ כאן

עפ"י השיעור " Improve your finessing ": "מלמדים" אותנו כי " 8 תמיד-9 אף פעם כאשר אנחנו מחזיקים 8 או 9 קלפים בהתאמה בסדרה ומחפשים Q חסרה. קחו למשל דוגמה 25. למעשה, סטטיסטית חלוקה של 3:1 היא בסבירות גבוהה יותר מ-2:2, ורק כאשר אנחנו גובים מכובד עליון אחד כדי לתת מענה ל-singleton Q, יש להחליף את הסיכויים לטובת משחק על הפלה. אז, במשחק בידוד להפלה. אבל לעתים רחוקות אתה משחק סדרה (או לוקח עקיפה) בבידוד, כלומר מבלי לקחת בחשבון בעיות מיוחדות שנוצרות על ידי שאר היד, זה חלק מיד שלמה. לפעמים ההכרזה תציע לקחת את העקיפה.

2023-10-03_150557

לקישור – לחץ כאן

לקישורים לשיעוריו של Andrew Kambites בכותרת " Drop or Finesse " – לחלק ראשון – לחץ כאן (עמ' 44); לחלק שני – לחץ כאן (עמ' 42); לחלק שלישי – לחץ כאן (עמ' 50)

הטיפ שלו: אם אינך בטוח כיצד לשחק שילוב קלפים בסדרה, נסה לשדרג את הקלפים המכובדים שלך בדרגה אחת ושחק את הסדרה שלך באותו אופן.

עפ"י טיפ נוסף: כאשר יש מצב של עקיפה נגד Q ב-2 סדרות, אולם בשל בעיה בסדרה אחרת אין זמן לנסות את 2 העקיפות, יש לעקוף בסדרה שבה יש לנו פחות קלפים, ולפני העקיפה ננסה להפיל את ה-Q בסדרה השנייה.

עפ"י טיפ מספר 72 של : אם היריב "מתנדב" להפיל קלף מכובד  סביר להניח שהמכובד החסר יוחזק בידו של המגן השני ובאמצעות שימוש בעקרון הבחירה המוגבלת- restricted choice צריך כעת לעקוף את השחקן השני, במצבים כמו זה:-ה-Q נופלת כאשר תשחק ה-A – עכשיו התעלם מכלל " "8 ever 9 never וחזור ליד ועקוף את ה-J החסר במערב.

לקישור לכתבתו של Larry Cohen בכותרת " ?Drop or dinesse " – לחץ כאן

לקישור לשיעור בכותרת " !Watch those cards " – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Max Chauvet המדורג Silver Life Master בכותרת " Play for Drop or Finesse-Probabilities in Bridge – Part II " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Peter Hollands בכותרת " Bridge Probabilities Made Easy " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעורו בכותרת " Finding The Queen " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Reese Koppel המדורג Life Master בכותרת " !8 Ever, 9 Never: When to Finesse and When to Play for the Drop " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור של Mengsheng Ruoshui בכותרת " Bridge Grand Slam (16) – 8 Ever 9 Never – Drop " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעורה של Susan Williamson, המדורגת Life Master בכותרת " Bridge-To Finesse or Not to Finesse " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " הרצאה של מאיה סוביק לחברי ההתאגדות – לעקוף או לא לעקוף " ב-youtube – לחץ כאן

שים לב, עפ"י הכתבה " Eight Ever, Nine Never " באתר bridgebum: שים לב ש" שמונה תמיד, תשע לעולם לא " אינו כלל מוחלט. המכרז ומשחק המגנים עשויים לספק גם רמזים לגבי מקום המצאה של ה-Q הנעדרת.

לקישור – לחץ כאן

לקישור למצגת בכותרת " Card Play: Coping with Common Combinations " – לחץ כאן

כאשר מחזיקים שילוב של סדרות בראשות ה-AKJ, עדיף לעקוף כאשר מחזיקים 8 קלפים או פחות בסדרה. אם אתה מחזיק 9 קלפים או יותר, אז עדיף לשחק על הפלה.

עפ"י Amit Chakrabarti המדורג Gold Life Master: אנחנו משחקים ב-Matchpoints (שיטת Top-Bottom) ומנסים לעשות את המספר המקסימלי של לקיחות.

מקרה 1. עדינות או הפלה בהחזקת 8 קלפים בסדרה:

2023-10-07_124137

תחילה שחק את ה-K ואם ה-Q לא נופלת, אפשר לחשוב על 2 קווי משחק אפשריים:

קו משחק 1 (עקיפה): שחק קלף נמוך מדרום וקח את העקיפה אם מערב לא משחק את ה-Q.

קו משחק 2 (הפלה): שחק את ה-A כדי להפיל את ה-Q doubleton.

אנחנו נתעלם מחלוקות של 4-1 או 5-0 ונשקול רק חלוקות 3-2. כעת, כל הבדל בין שני קווי המשחק הללו יופיע כאשר למערב יש בדיוק Qxx (כאשר קו משחק 1 מוצלח אך קו משחק 2 לא) לעומת כאשר למזרח יש בדיוק Qx (כאשר קו משחק 2 מצליח אך קו משחק 1 לא). אפשר לבנות על Qxx במערב בדרכים רבות יותר (6 דרכים אפשריות) מאשר Qx במזרח (4 דרכים אפשריות). לפיכך, עקיפה מנצחת בהפרש ניכר. המרווח לטובת עקיפה דווקא גדל כשאנחנו בוחנים חלוקות של 4-0 ו-5-1.

מקרה 1. עקיפה או הפלה בהחזקת 9 קלפים בסדרה:

2023-10-07_124311
שוב, תחילה שחק את ה-K ואם ה-Q לא נופלת, אפשר לחשוב על 2 קווי משחק אפשריים: קו משחק 1 (עקיפה): שחק קלף נמוך מדרום וקח את העקיפה אם מערב לא משחק את ה-Q.

קו משחק 2 (הפלנה): שחק את ה-A כדי להפיל את ה-Q doubleton.

כמו קודם, כל הבדל בין 2 קווי המשחק הללו מתרחש כאשר למערב יש בדיוק Qxx (כאשר קו משחק 1 מוצלח אך קו משחק 2 לא) לעומת כאשר למזרח יש בדיוק Qx (כאשר קו משחק 2 מצליח אך קו משחק 1 לא). אבל עכשיו חסרים רק 4 קלפים. אז כאשר למערב יש Qxx, הסדרה חייב ת להתחלק 3-1 אבל כאשר למזרח יש Qx, הסדרה חייב להתחלק 2-2. זו המורכבות הנוספת. עם 4 קלפים חסרים, ההסתברויות הללו הן 50% (עבור 3-1) ו-40% (עבור 2-2), לפיכך, ההסתברות שלמערב יש בדיוק Qxx היא פי ½ כפול ¾ כפול 50% או 18.75%.

השבר הראשון מטפל בעובדה שאנו שוקלים במיוחד מערב, כאשר הגורם השני נחוץ מכיוון שאנו שוללים החזקה של xxx במערב. באופן דומה, ההסתברות שלמזרח יש בדיוק Qx היא ½ כפול 40% או 20%. המשחק על הפלה מנצח אבל ההבדל הוא רק קצת יותר מ-1% בין שני קווי המשחק!

לקישור – לחץ כאן

לקישור לשיעור המשך שלו בכותרת " Never Say Never " – לחץ כאן

עפ"י Robert S. Todd: משחק החנק הוא תוספת חשובה לאפשרויות המשחק של הכרוז, במיוחד כאשר אנו חושדים מאוד שעקיפה לא עובדת, והמכובד הגבוה החסר לא ייפול. חפש רמזים מההכרזות שיעזרו לך לשפוט מתי להשתמש במשחק החנק. משחק החנק מייצר לקיחות נוספות ע"י "הפלת" קלף בצורה לא שגרתית. בדרך כלל אנו מפילים את המכובד של היריב ע"י הובלת הקלפים הגבוהים שלנו, בתקווה שהמכובד שלהם ייפול מתחת לקלפים הגבוהים שלנו ויקדם את הקלפים שלנו ממש מתחת לקלפים שלהם. משחק חנק כרוך בהובלת מכובד מהיד שלנו או מהדומם, מחייב את היריב מהיד שנייה לכסות את המכובד במכובד, לכבוש את המכובד הזה במכובד אחר (מהיד השלישית), ואז לקבל מכובד נוסף (או קלף יקר ערך) להיות מוצמד מתחת לקלפים שלנו. זה יעיל במיוחד כאשר המשחק מביא לקידום קלפי ה-spot שלנו.

לקישור – לחץ כאן

לקישור לניתוחי ידיים בכותרת " Finessing for a Queen " באותו אתר – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של Pete Marvin המדורג Silver Life Master בכותרת " what's the math on "eight ever-nine never" " – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של David Caprera המדורג Platinum Life Master בכותרת " A difficult "eight ever, nine never" question " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?Eight Ever – Nine Never – or is it the other way round " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Eight ever, nine never? A new situation " – לחץ כאן

לקישור לנתוני Play the Odds של Ed L'Heureux המדורג Gold Life Master – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?Is a "drop-finesse" better than a simple "drop" play with a nine card suit in bridge " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Going with the Odds " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " !Eight ever nine never – but not when Restricted Choice applies " – לחץ כאן וכאן (עמ' 2)

לקישור לשיעורו של Ron Karr המדורג Silver Life Maste בכותרת " How to play the odds as declarer " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " הפעמים הראשונות בהם מבחינים בין חוזה בשליט עם 9 קלפים בסדרה לבין חוזה בשליט עם 8 קלפים בסדרה " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד בכותרת " Eight ever Nine never " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד-משאל בכותרת " Finesse or drop " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד בכותרת " ?Finesse or Drop at trick 5 " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד של Edward Scott המדורג  Bronze Life Master בכותרת " Polish teams on BBO – The two way finesse – drop situation " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד של Daniel Miles המדורג Sapphire Life Master בכותרת " Fascinating Drop vs Finesse decision from Wuhan " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד-משאל של Bill Segraves בכותרת "Hook or Drop " – לחץ כאן

הערה: המונח hook הוא עקיפה בסלנג.

לקישור לניתוח יד בכותרת " Learn your suit combinations " לחץ כאן

לקישור לניתוח יד-משאל של Bill March בכותרת " ?Drop or finesse or something else " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד-משאל של Thorvald Aagaard בכותרת " ?Board a match – Finesse or drop " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד של Barry Buehler המדורג Life Master בכותרת " Go for the drop " – לחץ כאן

לקישור לניתוחי ידיים של Ralph Welton, שהוא ACBL life master המשחק ברידג' מעל 50 שנים, בכותרת " Drop Their Honor " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד בכותרת " ?Play for drop or finesse " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לניתוחי יד בכותרת " ?finesse or drop " בפורום BBO – לחץ כאן; כאן וכאן

לקישור לניתוח יד בכותרת " Play of a Slam " – לחץ כאן

לקישור לשיעורה של Maritha Pottenger בכותרת " How to Calculate Various Combined Chances " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Bridge probabilities for a nine card suit " – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Ed Rawlinson בכותרת " Card Combinations " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Combine Your Chances " – לחץ כאן

עפ"י שיעורה של Mary Alice Seville בכותרת " Eight Ever: Nine Never Maybe ":

הבה נסתכל על כמה רמזים המצביעים על הפלה מעל עקיפה:

הדומם: AJ97♠

הכרוז: KT865♠

  1. האם ליריב אחד יש סדרה ארוכה? שחק על השני עבור ה-Q.
  2. ב-No trump, האם אתה יכול לשחק על סדרות אחרות קודם כדי לקבל מושג על החלוקה?
  3. חוק הסימטריה – אם יש לך ולשותף שלך חלוקה זוגית בסדרה הקצרה שלך… אז, פיצול הדדי של 2-2 יופיע גם בסדרה הקצרה של היריבים.
  4. יריב מסוכן. בחר באפשרות שתרחיק אותה מההובלה.
  5. האם יריב הכפיל את החוזה שלך? שחק עליו בשביל ה-Q.
  6. האם מדובר בסלאם והאם ה-LHO שלך שיחק-הפיל A בלקיחה הראשונה עם מעט אינדיקציות שזה יהיה רעיון טוב? עקוף דרכו.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י  Mrbridge-Bernard Magee:

האם יש משהו דומה לאמרה " שמונה לעולם, תשע לעולם לא " כאשר יש לך מספר שונה של קלפים? כן, אתה יכול להועיל ולהרחיב עיקרון זה כדי להתמודד עם מצבים קרובים אחרים של עקיפה (finesse)  או הפלה (drop). אם חסר לך מספר זוגי של קלפים, אתה משחק על הפלה – אם חסר לך מספר אי-זוגי, שחק על עקיפה. אז למה אתה צריך לשחק לחלוקה 3-3 (36%) ולא על עקיפה (50%)? התשובה היא שעל ידי משחק של הפלה אתה גם תנצח את כל חלוקות 4-2 כאשר ה-J הוא doubleton, מה שהופך את הסיכוי הכולל למעט מעל 50%.

לסיכום כיצד הרחבת העיקרון עובדת:

עם 11 קלפים עשר חסרים K-2, שחק על הפלה.

עם 10 קלפים חסרים K-3-2, שחק על עקיפה.

עם 9 קלפים חסרים Q-4-3-2, אתה משחק על הפלה.

עם 8 קלפים חסרים Q-5-4-3-2, שחק על עקיפה. *

עם 7 קלפים חסרים J-6-5-4-3-2, אתה משחק על הפלה.

עם 6 קלפים חסרים J-7-6-5-4-3-2, שחק על עקיפה. *

* אתה בדרך כלל גובה קלף עליון אחד בהתחלה לפני ביצוע העקיפה.

לקישור ל " פתרון קושיית ברידג' מספר 63 " – לחץ כאן

עפ"י השיעור " Eight Ever, Nine Never " באתר coolumbridgeclub: אתה צריך להסתכל על כל היד. לעתים קרובות יש רמזים לגבי הגישה שאתה צריך לנקוט:-

  1.  האם יריב אחד ביצע הכרזת מנע-pre-emptive אם כן, זה מטפל ביותר מ-13 הקלפים שלו, מה שהופך את הקוצר בסדרת בה חסרה ה-Q לסביר יותר.
  2. האם יריב הכפיל את החוזה שלך? שחק עליו בשביל ה-Q. ה-double מטופש, לא?

לקישור – לחץ כאן

עפ"יflashcardmachine, בחלוקה:

AJxx

KT8x

ללא מידע אחר לפעול על פין, אתה יכול לעקוף את כל היריבים עבור ה-Q. הגורם המכריע כאן הוא שאתה יכול לאסוף Q9xx במזרח אבל לא במערב. אז גבה ה-A ותתכנן להפעיל את ה-J.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י השיעור " Play of the Hand " באתר Borderlinebridge:

2023-10-09_152749

יש לך 2 לקיחות מסוימות, ה-A וה-K. חסרים 5-קלפים, והקלף הרביעי יהפוך למנצח אם הם מחולקים 3-2. עם זאת, לעולם לא תקבל את לקיחת האורך הזאת אלא אם כן אתה מוכן לשחק על הסדרה ולתת ליריבים את הלקיחה שאליה הם תמיד זכאים. וברגע שאתה עושה את זה, ככל שאתה עושה את זה מוקדם יותר, כך טוב יותר, בזמן שעדיין יש לך את הסדרה שהם הולכים לשחק תחת control.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י הנתונים של Rod Roark המדורג Bronze Life Master בכתבה " Nine Ever ":

תוכנית א' פירושה לשחק על ההפלה; אתה מתכוון להוביל את ה-4 שלך אל ה-A ואז את ה-3 של הדומם ל-K. כמובן שאם ה-LHO-היריב מצד שמאל לא עוקב בסדרה בסיבוב הראשון, אתה תפעיל את ה-J במקום זאת.

"תכנית ב'" פירושה קנס; אתה מתכוון להוביל את ה-4 שלך אל ה-A ואז להפעיל את ה-J, לשחק את ה-5 שלך מהיד אם הוא לא מכוסה.

בטבלה Yes פירושו שתפיל את המלכה, No פירושו שלא.

2023-10-03_110643

לקישור – לחץ כאן

וכמעט לסיום, כיצד מתגוננים עם Qxx. עפ"י טיפ ה-Bols של Clement Wong:

משחק "מחבואים". כאשר מגנים עם Qxx בשליט או בסדרת מפתח שחק: הסתר (במיקומים נוחים) וחפש (בעמדות שליליות) עם הכרוז.
הטיפ ישים באופן שווה להחזקת Qxxx או Qx ומחבר הטיפ משאיר לקורא להפיק הנאה גדולה יותר מזה. עם Qxx בסדרת מפתח במצב של עקיפה דו כיוונית, מגן טוב ינסה לשכנע את הכרוז לטעות בניחוש. מצד שני, אם נגזר דין ה-Q, לשחק אותה בשלב מוקדם עשוי לפעול היטב. זה מה שטיפ זה עוסק בו. כאשר ה-Q שלך "מקוללת" נסה לשחק לא נורמלי כדי להטעות הכרוז לתוך משחק לא נכון. כאשר ה-Q שלך נמצאת בעמדה נוחה אל תשחק כאילו יש לך לקיחה בטוחה איתה. מצב ידוע אחר עוסק במשחק סופי שבו לכרוז יש A9x מול KTx "זורק אותך על השיפוד" בסדרה זו. אם אתה מחזיק Qxx מקובל להוביל את ה-Q, ולנסות להסתיר את ה-J של שותפך.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י Eddie Kantar המנוח בכתבתו בכותרת " Learning to Think ": כל מגן שמנסה לאתר מכובד חסר חייב לשאול את עצמו: אם לכרוז יש את המכובד החסר, האם הכרוז היה משחק כך? אם התשובה היא לא, אז לשותף יש את המכובד החסר.

2023-10-09_124459

אתה מוביל מול חוזה heart ואתה בוחר להוביל spade נמוך. הדומם עולה עם ה-A; למי יש ה-Q קלי קלות – לשותף. אם לכרוז יש אותה, הכרוז משחק נמוך. מאוחר יותר ביד אתה יכול אפילו להוביל spade נמוך ל-Q של השותף אם אתה צריך שהשותף יהיה בהובלה מסיבה זו או אחרת.

2023-10-09_131312

שים לב שב-3 המקרים בנקודה שבה אתה צריך להחליט אם לעקוף או לשחק על הפלה נשאר קלף אחד לאחר המשחק של מערב ואתה יכול (נכון) לנמק שלמזרח יש עוד קלף שלו שוחק בידו כדי לעכב את המכובד החסר הזה ולכן משחק על הפלה הוא הסיכוי הטוב ביותר למשחק. בחלוקה (2 אנחנו משחקים את ה-A ועוקפים את ה-J. בחלוקה (3 אנחנו משחקים כדי שה-Q תיפול.

לקישור – לחץ כאן

שים לב:

עפ"י טיפ מס' 301 של Harold Schogger: אל תוביל שליט Singleton כי שאתה עלול לחשוף את השותף שלך וזה יהיה גס מאוד לחשוף השותף שלך במצבים כמו זה:

2023-10-08_113940

בהמשך הכרוז עשוי לשחק להפלה-drop והשותף שלך עכשיו יאבד את ה-Q.

עפ"י טיפ מס' 366 שלו: ההובלה הגרועה ביותר במשחק הברידג' היא מתוך Q Doubleton כי לעתים קרובות יותר לא רק שהיא עוזרת לכרוז – אולי הכרוז היה עומד לעקוף ולא לשחק על נפילה!!

ולהשלמת התמונה, לקישור לשיעור " ?Endplay or Finesse " ב-youtube – לחץ כאן

ולסיום, לחברינו הבקיאים (גם) במקצוע הסטטיסטיקה, לקישור לפירוט " How to Calculate Bridge Suit Split Combinatorics/Probability " – לחץ כאן

בברכה,

גבי לוי

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות