אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / Transfers Over Transfers-העברות מעל העברות
Transfers Over Transfers-העברות מעל העברות

Transfers Over Transfers-העברות מעל העברות

פורסם ביום: 20.10.2023; עודכן ביום: 16.01.2024

קהל היעד:

וכעת, כתבה חדשה " Transfers Over Transfers-העברות מעל העברות "

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

התמונה צולמה באתר " Ground Zero "- "The World Trade Center " ב-NY ביום 13.11.2010.

הבנייה מחדש של אתר מרכז הסחר העולמי כסמל מעוררת השראה לחוסן האמריקאי ולניצחון על הטרור של 9/11.

לקישור לכתבה " Ground Zero's ten year transformation " של CBS News – לחץ כאן

עפ"י Robert S. Todd:

תגובה ל-1NT היא פעולת איזון של להראות גם חוזק וגם צורת יד תוך שמירה על המכרז ברמה נמוכה מספיק. עם יד מחייבת למשחק מלא (10+ נקודות), המטרה היא בדרך כלל להיות מסוגל לתאר את היד שלנו מתחת ל-3NT, במיוחד עם ידיים חזקות מספיק כדי להתעניין בסלאם. זו לא בעיה עם ידיים מאוזנות יחסית, אבל עם ידיים חלוקתיות זה עשוי להיות קשה יותר עבור המשיב להראות את צורת היד  שלו ולחקור את האפשרות לסלאם מבלי להעלאות את המכרז גבוה מדי (לעבור את 3NT). הכרזות העברה-transfer מאפשרות למשיב להראות את צורת היד שלו תוך שימוש יעיל בטווח ההכרזות.

לאחר ביצוע הכרזת העברה-transfer, המשיב בדרך כלל זוכה להכרזה שנייה מבלי שהמכרז יהיה גבוה בהרבה – אחד החלקים החשובים ביותר במשחק העברות. דרך לשפר עוד יותר את השימוש שלנו בטווח ההכרזות היא לשחק הכרזות העברה לא רק בסיבוב הראשון של ההכרזות, אלא גם בסיבוב השני לאחר הכרזת העברה לסדרת Major. בואו נראה איך העברות על העברות-transfers over transfers אלו פועלות על ההכרזה השנייה של המשיב לאחר שהמשיב מתחיל ב-Jacoby transfer.

נתחיל בדוגמאות:

2023-10-17_133554

2023-10-18_092319

2023-10-18_090841

2023-10-18_090633

שאלת מינימום או מקסימום מושהה:

העברה-transfering ל- ולאחר מכן הכרזת ♠2* שואלת את הפותח על החוזק וצורת היד שלו.

2023-10-18_092958

2023-10-18_131416

לאחר העברה על העברה-Transfer Over Transfer:

לאחר שהמשיב מבצע העברה על העברה (במיוחד מראה Major ו-minor), אז הפותח צריך להראות את ההתאמה שלו לסדרה של המשיב.

2023-10-18_110430

2023-10-18_131011

חלק מהשותפויות בוחרות להשתמש בתגובה מבוססת צעדים לאחר ה-transfer-ההעברה השנייה. במקרה זה תמיכה בסדרה הראשונה של המשיב אינה צעד (זה טבעי, מראה תמיכה ב-3+ קלפים):
• צעד ראשון 4+קלפים או Hxx
• צעד שני xxx
• צעד שלישי xx

הזמנה עם 5 קלפי-♠:
מכיוון שאיננו יכולים עוד להעביר-transfer ל-♠ ול-re-bid 2NT כדי להראות סדרה של 5 קלפים וערכי הזמנה (זה כעת מחייב משחק מלא עם ♣), אז עלינו להראות שזו הדרך המיושנת. עם סדרה ♠ של 5 קלפים וערכי הזמנה, אנחנו מכריזים Stayman ואז re-bid 2♠. הפותח בדרך כלל עובר במינימום (משאיר אותנו לשחק בהתאמת 5-2 או 5-3 בגובה-2) ומכריז משחק מלא עם ערכי מקסימום.

מסקנתו: להשיב ל-1NT זה משהו שאנחנו עושים לעתים קרובות (כל השותפים אוהבים לפתוח ב-1NT) וזה הופך אותו לחלק מהמשחק שבו עלינו להשקיע זמן בעבודה כדי לשפר את ההכרזות שלנו. הכרזות העברה-transfers הן כלי יעיל לתיאור היד שלנו, אך אם תוסיף הכרזות העברות נוספות (העברות מעל העברות-transfers over transfers) למערכת-לשיטות שלך, אתה ושותפך תשפרו את ההכרזות שלכם. שים לב כיצד לשדרג את מבנה ההכרזות שלך לאחר שהשותף פותח ב-1NT.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י שיעורו " Superaccepting Jacoby Transfers ": כאשר הפותח superaccepts את ה-Jacoby Transfer ומראה doubleton, הוא עדיין לא הכריז את "הסדרה שלנו". לא קבענו כראוי את הצד שישחק את החוזה. אנחנו עדיין רוצים שפותח ה-1NT ישחק את היד רוב הזמן. לפיכך, אנו משתמשים ב"re-transfra" כדי לקבוע כראוי את הצד שישחק את החוזה לעתים קרובות ככל האפשר. הסדרה שמתחת לסדרה שלנו בבגןבה-3 או 4 תהיה העברה חוזרת-re-transger, ותאפשר את משחק החוזה שלנו ביד החזקה.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י Pete Matthews Jr המדורג Sapphire Life Master:

מעל הכרזת הפתיחה 1NT של השותף, אנו מכריזים Stayman ועוקבים עם ♠2 כדי להזמין למשחק מלא עם 5 או יותר קלפי spades. תוכנית זו למעשה הופכת את המכרז הזה למיושן, כהזמנה:

2023-10-18_133652

האם מומחים משנים את זה?

Gavin Wolpert, אחד ממייסדי bridgewinners.com, המדורג Grand Life Master השיב: "רוב המומחים עוברים להעברות לאחר העברות-transfers aftar transfers".

2023-10-18_140503

5-5Majors. אם שמתם לב היטב, תראו שהרצף של "כל ה-heart מזמינות" מקלקל את הרצף שלנו עבור הזמנה עם 5-5Majors. המומחה Wolpert אומר, עם היד הזו, " רק Stayman ואחריו ♠2 ". אם השותף מכריז 2NT כדי לקבל אתה יכול לסגת ל-3. זה חוזר כבומרנג כאשר הפותח הוא 2–3 ויש לו מינימום שבמציאות יקרה לך אחת לשנתיים ואם אתה משחק ב-IMP's אתה יכול לצלוח את הסערה". אם נשחק כך, איננו זקוקים למערכת מיוחדת מעל רצף 5-5 ב-Majors ב-3. זה נשאר מחייב למשחק מלא, אבל הוא צעד חשוב נמוך מ-3: לאחר שהפותח בוחר Major, שמגדיר את סדרת השליט בהתאמה של +8 קלפים בגובה-3, אז serious 3NT חל! ה-3NT של המשיב מתחיל  serious cue-bidding, או courtesy cue הוא סלאם מתון.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י Gavin Wolpert בתגובה לכתבה בכותרת " When they double your transfer: a hand both USA teams lost imps on ": אין לנו דרך להזמין אחרי שהתחלנו עם העברה-transfer. אנחנו משחקים העברות אחרי העברות-transfer after transfer… ה-2NT יראה clubs. יש משהו לומר על התאמה של זה לאחר ה-double.

לקישור – לחץ כאן

 עפ"י Greg Herman המדורג Ruby Life Master, בתגובה לאותו ניתוח יד: אני מאוד אוהב את ההסכמה הכללית שכאשר קיימת העברה חוזרת-re-transfer זמינה, להכריז את הסדרה במקום העברה חוזרת היא 'ניסיון' – ניסיון משחק מלט מתחת לגובה המשחק, ניסיון סלאם לא מחייב בגובה משחק  מלא

לקישור – לחץ כאן

עפ"י Ed Scerri: מעל כל שבירות ההעברה-transfers breaks (הללו), אם יש מספיק טווח, המשיב יכול להעביר מחדש-re-transfer, ובכך לאפשר לידי החזקה לשחק את החוזה

לקישור לשיעורו בכותרת " Breaking Transfers " – לחץ כאן

עפ"י הכתבה " קבלת או שבירת Transfer ":

 3 העקרונות המצטברים ל-super-accept הינם:

  1. תמיכה של +4 קלפים בסדרת ה-Major.
  2. יד מקסימלית של 17HCP.
  3. ערכי חיתוך (לפחות doubleton), דהיינו לא יד בחלוקה של 4-3-3-3.

הערה: מספר מומחים משחקים super-accept עם 3 קלפי תמיכה בלבד, ביד מקסימלית.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י Barry Rigal המדורג Life Master: העברה חוזרת-re-transfer, מאפשרת לפותח לעבור-pass עם ההחזקה 'הטובה ביותר'. עם ההחזקה השנייה הכי טובה re-double. (נניח KQTx עבור השני הטוב ביותר, +5 קלפים הגונים עבור הטוב ביותר).

לקישור לכתבתו של Robin Hillyard המדורג Sapphire Life Master בכותרת " Redouble after transfer " – לחץ כאן

עפ"י Randy Thompson המדורג Diamond Life Master: כל ההכרזות לאחר העברה חוזרת-re-transfer מלבד מעבר-pass מראות 6+ של סדרת Major והן בעלות אותה משמעות כמו ישירות (אלא שההזמנה עם 6 היא העלאה ל-3Major לאחר ההעברה החוזרת).

לקישור – לחץ כאן

עפ"י Bob Ciaffone המדורג Gold Life Master: משיב המעוניין בסלאם יכול להראות סדרה צדדית, singleton או void לאחר ה-super-accept. סדרה צדדית מוצגת מיד לאחר שהפותח מקבל את ה-super-accept. כדי להראות singleton, המשיב תחילה re-transfer לצד הנכון של החוזה לפותח, ולאחר מכן מכריז ה-singleton.

להראות סדרה צדדית (minor) לאחר super-accept:

 לאחר שהפותח super-accepts, הכרזה מידית של סדרת minor ע"י המשיב מראה סדרה של 5 קלפים (או יותר). לאחר super-accept של כל אחת מהסדרות ה-Major ע"י המשיב מראה אורך בסדרה המוכרזת. הפותח מקבל כעת את ה-re-transfer ע"י הכרזת 3-בסדרת השליט וההכרזות ממשיכות מאותה נקודה.

להראות קוצר לאחר super-accept:

כאשר המשיב אינו רוצה להראות סדרה צדדית, אלא מעדיף להראות singleton, הוא משתמש ב-re-transfer כדי לגרום לפותח להכריז את סדרת השליט, בצד הנכון של החוזה. לכל סדרת Major יש ה-re-transfer משלה. לאחר השלמת ה-re-transfer, למשיב יש את 4 האפשרויות הבאות:

(1) לעצור בניקוד חלקי, המשיב פשוט עובר-pass לאחר ה-re-transfer.
(2) לעצור במשחק מלא, המשיב פשוט מעלה למשחק מלא.
(3) להראות יד מאוזנת המעוניינת בסלאם, המשיב מכריז 3NT (מחייב).
(4) להראות singleton ועניין בסלאם, המשיב מכריז סדרה חדשה, מראה שם singleton.

לקישור לניתוח יד שלו בכותרת " Better Super-Accepts after Jacoby Transfers " – לחץ כאן

עפ"י Bob Heitzman המדורג Emerald Life Master: הכותב לא דואג יותר מדי לגבי אי re-transferring לפני להראות קוצר – שמירה על דברים פשוטים תופסת עדיפות על פני הצד הנכון של החוזה, במיוחד כאשר היריבים לא נתנו לנו רמזים כלשהם לגבי מה הוא הצד הנכון.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י השיעור " Advanced stayman and transfer responses to 1NT ": כל הכרזה מלבד השלמת ה-transfer מסכימה על הסדרה כסדרת השליט היחידה האפשרית (NT היא עדיין אופציה, אבל לא סבירה). לא האזהרה עם ה-* – בתור כפותח, אל תכריז את הסדרה ישירות מתחת ל-Major שהתבקשתם להעביר-transfer אליו, מכיוון שהמשיב יצטרך את ההכרזה הזו זמינה כ" re-transfer "!

לקישור באתר pianola – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Stayman when weak with both majors " בפורום BBO – לחץ כאן

בתקווה שנחזור בקרוב לשגרה – בשורות טובות,

בברכה,

גבי לוי

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות