פורסם ביום: 31.08.2016; עודכן ביום: 21.05.2024
קהל היעד:
וכעת, בסדרה Ask Sally הכתבה השישים ושתיים: " תגובות Pre-emptive "
שאלה:
האם תוכלי בבקשה לייעץ בנושא סוגיה אשר חשובה לאשתי ולי? האם קפיצה כפולה בסדרה חדשה בתגובה לפתיחת השותף בגובה אחד ניתנת לפירוש כ-pre-empt?
לדוגמא: 3- (פאס)- ♣1 -להראות סדרת שבעה קלפים ופחות מ-10 HCP. לפני כמה שנים לימדו אותי שלא להכריז pre-empt על הכרזת השותף, באיזה מקרה, התגובה הנכונה תהיה 1 ואחריה הכרזה נוספת במטרה להראות את האורך ב-diamond?
תשובה:
קפיצה כפולה בסדרה חדשה בגובה-3 (למשל, 3- (פאס)- ♣1) משוחקת בדרך כלל כהכרזת מנע. אמנם זה בדרך כלל לא רעיון טוב להכריז pre-empt מעל שותפך, אבל זה יכול להיות מועיל מאוד לתת לו תיאור מדויק של ידך. קפיצה כפולה זו צריכה להראות סדרה טובה מאוד ומעט מאוד בסדרות האחרות, למשל:
זה אומר מיד לשותף כי הסדרה שלך, בדרך כלל, צריכה להיות סדרת השליט (אלא אם כן יש לו בידו החזקה כמו A-x-x, כאשר חוזה No-Trump ייתכן שיהיה הנכון).
כאשר הקפיצה הכפולה היא בגובה-4 (למשל, 1 (פאס) 4), זה בדרך כלל משוחק להראות התאמה בסדרת השותף – בימים אלה לרוב הכרזת splinter המראה singleton או void בסדרה שהוכרזה, תמיכת 4-קלפים או יותר בסדרת השותף וסביב 11-13HCP.
לקישור לכתבה " הכרזות Weak Jump-Shifts " – לחץ כאן
הכתבה הבאה: " Jump-shifts ב-Acol המודרני "
מקור: Sally Brock – Mrbridge
הערות העורך והמתרגם:
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
המלצת המצגת " Pre-emptive Bidding ": לעולם אל תכריז pre-empt מעל הכרזת הפתיחה של שותפך. אנחנו מנסים לשבש את הכרזות היריבים. שותפך יהיה מבולבל ומרוגז מאוד!
לעומת זאת, המלצתם של Pamela and Matthew Granovetter בכתבתם ב-" bridgetoday ": תגובת pre-empt להכרזת הפתיחה של השותף היא פחות מסוכנת מאשר פתיחת ההכרזה עם pre-empt, כי הפעם יש לך כרית ביטחון. (יש ביד השותף קלפים טובים בשבילך). לכן, אתה לא צריך לדאוג כל כך הרבה על מצב הפגיעות – למרות שבמצב פגיע לעומת לא פגיע, אתה צריך, כמובן, צריך להשתמש בשכל הישר ( common sense).
לקישור – לחץ כאן
עפ"י " fourseasonsbridge ": בדרך כלל, תגובות Jump-Shift חלשות על ידי המשיב הינן הכרזות מנע – pre-emptive ביד של 2-5 HCP (החזקת KQ או פחות); כלומר, פחות HCP מהנדרש כדי להגיב 1NT, עם סדרת 6-קלפים בגובה-2, או סדרת 7 קלפים בגובה-3. בכל במקרים של הכרזות מנע, יש להתחשב במצבי הפגיעות. עם פגיעות שלילית, אין לבצע הכרזות jump-shift חלשות ללא סדרה באיכות מכובדת.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י Ron Klinger קפיצה לגובה-3 מראה יד של 7-קלפים עם 0-5HCP ושוללת תמיכה בסדרת השותף הפותח.
לקישור לכתבה " Responders Strategy " – לחץ כאן
עפ"י " rpbridge ": הכרזת סדרה חדשה מעבר ל-jump shift היא חלשה. זה כמו פתיחת pre-empt, של 6-10HCP, אבל המשיב תמיד צריך לְהַכריז יוֹתֵר-overbid ב-4 לקיחות.
עפ"י bridge.fandom: הכרזות weak jump shift-WJS הן טיפול שבו הכרזה בקפיצה של סדרה חדשה לאחר פתיחת השותף היא pre-emptive-מנע, חלשה יותר מתגובה סטנדרטית של 1/1. ה-WJS התפתחו מתוך הכרה ש-strong jump shift היו גם נדירות וגם מיותרות, מכיוון שניתן להגיע לאותם חוזים בדרך כלל באמצעים אחרים.
בתגובה לפתיחה בסדרה בגובה-1, ה-jump shift מראה 2-4HCP (בדרך כלל KJ או פחות, לא מספיק לתגובת 1NT), וכן:
- בגובה-2, סדרה של ~6 קלפים;
- בגובה-3, סדרה של ~7 קלפים.
לקישור – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Responses to Suit Bids " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Preemptive Responses – Onward and upward " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Preemptive Jump Raise to Game " – לחץ כאן
שים לב, בהכרזת pre-empt שלך אתה נותן תיאור מדויק של ידך גם ליריבים, לא רק לשותפך.
לקישור לכתבה " קונבנציית Splinter " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " הכרזות בקפיצה במשחק הברידג' " – לחץ כאן
בברכה,
גבי לוי