פורסם ביום: 11.02.2016; עודכן ביום: 08.06.2024
קהל היעד:
וכעת, בסדרה Ask Sally הכתבה השלושים ושמונה: " כמה נקודות אני צריך כדי להכריז double עונשין? (על 1NT חלש) "
שאלה:
כמה נקודות אני צריך כדי להכריז double עונשין?
תשובה:
כדי להכריז double עונשין על No-trump חלש אתה בדרך כלל צריך לפחות 16 נקודות, או קצת פחות עם סדרה טובה.
כדי להכריז double עונשין על חוזה סדרה, אתה צריך שליטים טובים. הכוונה בשליטים טובים היא spot cards טובים.
אם אתה מחזיק A-K-3-2, למשל, זה כנראה לא יבוא בתור הפתעה לכרוז כי הוא חסר A ו-K בשליט; החזקת A-Q-T-9, לעומת זאת, היא עניין אחר. אתה צריך גם כוח הגנתי כללי סביר – אין טעם להכפיל חוזה בגובה אחד, רק כדי למצוא את היריבים רצים לחוזה אחר שהם יכולים לבצע. זה לא באמת עניין של נקודות אבל תלוי במכרז, אשר לעתים קרובות יספר לך מהו הכוח ההגנתי המשולב שלך. אם היריבים שלך מטפסים לאט למשחק מלא במכרז מוגבל, שחקנים אגרסיביים עלולים להכפיל אם הם יודעים כי הקלפים מחולקים באופן גרוע.
תניח כי ההכרזות הלכו:
זה נשמע כאילו ליריבים שלך אין הרבה ביד. אם אתה יודע כי השליטים מתחלקים 4-1, זה לא יהיה בלתי סביר להכפיל. בציפייה שחלוקת השליטים הגרועה תכשיל ביצוע המשחק.
הכתבה הבאה: " סגנון חדש של Double "
עפ"י כתבה קודמת של Sally: לדעת מתי להכריז penalty double-עונשין על weak No-Trump הוא תחום קשה וגם אני (Sally) לעתים קרובות מכריזה את זה לא נכון. כל מה שאתה יכול לעשות הוא להיות עקבי. אם אתה עושה דבר אחד בזמן אחד וזה לא עובד ואז אתה עושה את זה בפעם הבאה, סביר להניח שאתה תמצא שאתה שוגה לעתים קרובות הרבה יותר.
לקישור לכתבה " מתי להכפיל? " – לחץ כאן
מקור: Sally Brock – Mrbridge
הערות העורך והמתרגם:
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
הגדרת Spot Cards עפ"י bridgeguys: " אלה הם הקלפים מתחת ל-J או קלף שווה כולל ה-T, כלומר הקלפים מ-2 ועד ה-T (עשר).
לקישור לכתבה " שים לב לקלפי הספוט – Spot Cards " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " פתיחת Strong 1NT או Weak 1NT – הסכם השותפות " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " הכל אודות – Double/Redouble/Take Out Double " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " התערבות ואי-התערבות במשחק הברידג' " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " הכרזות המשיב לאחר התערבות-לאחר Double " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " הכרזות התערבות כנגד פתיחה של 1NT " – לחץ כאן
עפ"י bridgeguys: הכרזת double עונשין המבוססת אך ורק על סכום של נקודות קלפים גבוהים-HCP אינה ברידג' טוב. אם אתה מחזיק 4 לקיחות מהירות (לקיחות זוכות) בחוזה משחק בסדרת Major של היריבים שלך, אז, כמובן, double עונשין הוא חובה מוחלטת. double עונשין תמיד צריך להיות מבוסס על ההדמיה של החזקת היריבים שלך, ולא על אומץ או אינסטינקט.
זה תמיד ברידג' טוב לדון ב-doubles שונים אלה עם שותפך לפני שתתיישבו ליד שולחן הברידג'.
- הכפלת חוזי No-trump: כמעט כל doubles של הכרזות No-trump הינן לעונשין, למעט חריג אחד (ג'). הנקודות שיש להביאן בחשבון הן : (א') כדי להכפיל פותח 1NT אתה צריך 15 נקודות או יותר. (ב') כדי להכפיל הכרזות N0-trump אחרות (בהמשך המכרז) הצד שלכם צריך את רוב הנקודות. (ג') 1 – Double– 1NT – Pass: זה double ל-takeout ולא לעונשין (הכוח המינימלי של היריבים שלך הוא 18HCP, כך הכרזת double עונשין מאוד לא סבירה).
- הכפלת חוזה חלקי: כדי להכפיל חוזה בגובה נמוך, אתה צריך: (א') רוב הנקודות, וגם: (ב') שליטים טובים (או ששה שליטים בין השותפות או ארבעה שליטים טובה ביד אחת).
- הכפלת הקרבה-Sacrifice: אם החוזה שייך לצד שלך (יש לכם את הכוח למשחק מלא) אתה חייב להכפיל או להכריז.
לקישור לכתבה – הוסר
עפ"י Bernard Magee: הכפלה לעונשין אינה קלה – זה נלמד מהניסיון. המלצתו: בתור התחלה, רוב השחקנים היו משפרים את התוצאות שלהם אם הם מכפילים שלוש פעמים יותר מאשר מה שהם עושים עכשיו – ואולי אפילו לעתים קרובות יותר! לשחקן טוב לא יהיה אכפת אם היריבים יבצעו החוזה שלהם מפעם לפעם, למרות שאתה מקבל bottom על לוח אחד מתוך עשרה, תשע הפעמים אחרות ה-double שלך מקבל top.
בנוסף להכפלת הכרזת פתיחה 1NT, עוד הזדמנות נפוצה ל-double עונשין היא כאשר היריב עושה overcall 1NT ואתה יודע כי לצד שלך יש את רוב הנקודות.
המלצות rpbridge:
- אם הצד שלך מחזיק 23 או יותר HCP, אתה אף פעם לא צריך לאפשר ליריבים לשחק ללא double.
- אם כל צד מחזיק 18 עד 22 HCP, אתה צריך להכפיל רק אם אתה מצפה לפחות לבסס שתי לקיחות. "כרית-שתי-לקיחות" זו מאפשרת את התוצאה הסבירה שאחת הלקיחות שלך תיכשל בגלל חלוקת קלפי היריב.
- אם הצד שלך מחזיק 17 או פחות HCP, (החוזה של היריבים), הסוג הנפוץ ביותר של double עונשין הוא מוכוון הובלה.
אחת ההכרזות הקשות ביותר להתחרות כנגדה היא הכרזת פתיחה של 1NT. זה צריך להיות ברור שכן כל הכרזה חייבת להיות בגובה-שניים, וזה מסוכן אם אינך מוצא התאמת שליט טובה. עם זאת, אתה לא יכול לשבת בחיבוק ידיים ולתת ליריבים " נסיעה חינם " בכל פעם שהם פותחים 1NT; סיכונים מסוימים צריכים להילקח. אם זאת, אל תכריז ביד מאוזנת אחרי פתיחת 1NT של היריב. ידיים מאוזנות (בצורות: 4-3-3-3, 4-4-3-2 ו 5-3-3-2) הם מתאימות ביותר עבור הגנה, לא התקפה. אלא אם אתה חזק מספיק כדי להכפיל, אתה צריך לעבור-pass.
לדברי מומחה הברידג' Eric Kokish עדיף להכריז pass על פתיחת weak 1NT מאשר penalty double ולהגן כנגד החוזה. לקישור לכתבה לחץ כאן
לעומת זאת, עפ"י tahoebridge: הכרזת double עונשין על NT חלש היא ממש משתלמת אם אתה מגן היטב. אם המשיב עובר על ה-double, זה תלוי בשותף ה-advancer להחליט אם לעזוב את ה-double עבור עונשין או לרוץ לחוזה בסדרה. בתהליך קבלת ההחלטה אתה צריך לסמוך על כך שבידו של המתערב יש את הטווח העליון של הפותח, ולהחליט אם סביר להניח שאתה יכול לבסס את היד. אפילו אם אתה יכול לבסס את היד, לפעמים עדיף להמשיך " לרדוף " למשחק מלא, תלוי בפְּגִיעוּת.
אם המשיב עובר על ה-double, זה תלוי ב-advancer-השותף להחליט אם לעזוב את ה-double עבור עונשין או לרוץ לחוזה בסדרה.
לקישור לכתבה – לחץ כאן
עפ"י fifthchair: היה נהוג להכפיל פתיחת 1NT חלשה עם ניקוד של "באמצע הטווח של הפותח" – כלומר, 13HCP כְּלַפֵּי מַעְלָה. השותף של המַכפִּיל לאחר מכן מכריז את סדרתו הטובה ביותר וייתכן שהם עלולים להיכשל בדרכם למצוא התאמה, אולי משחק מלא, כאשר אף לא אחד מהשחקנים אינו יודע האם ידו של השותף חזקה ולכן, טווח הניקוד המומלץ הינו 15HCP+.
לקישור למסמך – לחץ כאן
עפ"י bidandmade: אם היריב מימינך פתח 1NT חלש, מבטיח יד מאוזנת של 12-14HCP, ויש בידך 16HCP+, אז רוב הסיכויים שהם בצרות. כאן, מדובר על המצב היחידי בו הכרזת double על הכרזה בגובה-1, היא לעונשין, כי אתה מניח שליריב קיים סיכוי טוב ליפול בחוזה. ואם אתה יכול לבסס סדרה, הם יוכלו ליפול הרבה. זהו double שימושי מאוד, במיוחד אם היריב הוא פגיע, מצב בו ההפסדים יכולים להסתכם ביותר נקודות מאשר אם היית מבצע משחק מלא. ניקוד של 500 עד 1,100 הוא לעתים קרובות שלך! יוצא מן הכלל הוא שאם אתה יכול לראות כי משחק מלא יכול להיות מבוצע.
ה-double הראה 16HCP+, כך שאם יש בידך 9HCP+ אולי כדאי לך לחשוב פעמיים. אם אתם פגיעים והיריבים הם לא, אולי היית עושה טוב יותר עם 600 נקודות של ביצוע המשחק. היית צריך לקבל אותם על ידי ארבע לקיחות למטה כדי לשפר את זה. מצד שני, אם היריבים פגיעים ואתה לא, קשה לראות איך אתה יכול לעשות יותר טוב מאשר לצפות בהם סובלים.
כנגד פתיחת NT חזקה. שוב, הכרזה זו מבטיחה יד טובה יותר מאשר יד הפותח. כי פתיחת NT חזקה פירושה 15-17HCP, היא מבטיחה 18HCP+.
לקישור לכתבה "' Double a 1NT 'Ha! Ha! You're in trouble " – לחץ כאן
מתי לא להכפיל:
- לעולם אל תכפיל סלאם שהוכרז באופן חופשי – למעט לבקשת הובלה יוצאת דופן.
- אם יש בידך 15 HCP והיריבים שלך הכריזו משחק מלא. זה לא אומר שאתה צריך להכפיל; הסיכויים הם כי הם פיצוי בצורת היד ולשותף שלך יש יד Yarborough! (ללא מכובדים).
- אין להכפיל אם אתה חושב כי היריבים שלך יכולים למצוא חוזה טוב יותר.
- אין להכפיל בגובה נמוך רק בגלל נקודות. אתה צריך גם סדרת שליט ארוכה. מספר גבוה באופן מפתיע של לקיחות יכול להתבצע עם התאמה טובה עם מעט מאוד נקודות.
הכרזת double במושב הרביעי:
כאשר 'pass-מעבר' יסיים את המכרז, השחקן שתורו הוא להכריז אמור להיות ב 'המושב הרביעי' או ב 'מושב ה-protective'. לכן, כאשר אתה השחקן הרביעי להכריז ו-pass ממך יסיים את המכרז, חשוב ברצינות לפני שאתה עובר-pass. אחד מהיריבים שלך הראה יד חלשה מאוד, אשר מצביעה על כך שיד השותף שלך צריך להיות עם כוח מסוים. משמעות הדבר היא שאתה צריך להכריז. כלל אצבע טוב הוא להוסיף שלוש נקודות על הערכת ידך. זה חשוב במיוחד כאשר אתה קצר בסדרת היריב כי השותף שלך בדרך כלל יושב עם אורך בסדרה, שמחכה לו בפינה.
לקישור למסמך – לחץ כאן
עפ"י הטיפים של Harold Schogger :
22 |
הכרזת Double על פתיחת 1NT מיועד לעונשין (Penalties), ומבטיחה נקודה אחת יותר מהמקסימום של היריב הפותח. לכן אם היריבים משחקים Weak No trump אתה זקוק ל-15 HCP כדי להכפיל. ואם הם משחקים 15-17 HCP על ידך להיות 18 HCP' או יותר. כך על השותפים להכריז Double ולצפות שהיריבים "יתפתלו". זהו החיסרון העיקרי של weak No trump לכן הקפד להכריז Penalty Double כאשר אתה יכול. |
211 |
במושב השני הכרזת double על 1NT מראה +15 HCP והיא לעונשין. במושב הרביעי זה גם אומר הכפלתי את הכרזת NT חלש- weak No Trump-אני השחקן עם היד הטובה, +15 HCP. |
לקישור למסמך " Doubles after a 1NT opening bid " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Continuations After Partner's Double of a Weak 1NT " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?They doubled my strong 1NT for penalty. Now what " בפורום BBO – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Defence against penalty double over weak 1NT " – בפורום BBO – לחץ כאן
בנוסף, ניתן להשתמש בקונבנציית Cappelletti – שיטה יעילה להתמודדות עם פתיחת 1NT של היריב.
מטרות: להראות ידיים מיוחדות (יד עם סדרה ארוכה, או יד עם 2 סדרות, או יד חזקה וכו') וגם למצוא את החוזה הטוב גם עם ידיים חלשות יותר.
המטרה של ההפרעה היא לא להגיע למשחק, אלא לנסות לחסום את היריבים וכדי לעשות זאת בצורה בטוחה ולהביס את ה-1NT שלהם.
לקישור לכתבה – לחץ כאן
כמו כן, ניתן להשתמש בקונבנציית Landy במטרה להראות ידיים עם 2 סדרות ה-Major's (לפחות 4-5).
לקישור לכתבה " תגובות לקונבנציית Landy " – לחץ כאן
לקישור למסמך " Landy Defence to 1NT " – לחץ כאן
הגנה נוספת כנגד פתיחת 1NT הינה קונבנציית (D.O.N.T. (Disturb The Opponents’ NoTrump
ניתן להשתמש בקונבנציית D.O.N.T. הן כ-Overcall והן כ- balancing אחרי 2 פאסים. הקונבנציה מאפשרת התערבות לפתיחת 1NTשל היריב, עפ"י צורת היד, דהיינו החלוקה, האפשרית עם מעט (HCP (High Card Points. המשיב ל- Overcaller מקווה לחלוקה 5-5 (כאשר השותפות פגיעה) ולריכוז הנקודות בסדרות עפ"י החלוקה. כמו כן, על השותפות להחזיק יותר נקודות (מינימום 13) לעומת מינימום 11 במצב של "לא פגיע". אם קיים יתרון של חוסר פגיעות אפשרית חלוקה 5-4. בנוסף, עדיף אם השותפות יכולה להגיע לחוזה כאשר היריב מכריז ה-1NT ממוקם מימין לכרוז. השותף של מכריז ה-1NT חייב להוביל דרך יד ה-NT, ונותן בכך יתרון לכרוז.
חסרון השיטה: החוזה לעתים קרובות יהיה ב-minor ולא ב-Major (ישפיע לרעה במיוחד בתחרויות Top-Bottom).
לקישור למסמך " Defending Against Various No-Trump Ranges " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Defense Vs Notrump " של Larry Cohen – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Defending Against the Weak NT " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?When Should you Double a Weak NT " – לחץ כאן
להשלמת התמונה, לקישור למסמך " Rescue Systems Over 1NT Doubled " – לחץ כאן
מה דעתכם?
בברכה,
גבי לוי