אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / הכרזת Re-opening Double
הכרזת Re-opening Double

הכרזת Re-opening Double

פורסם ביום: 02.08.2018; עודכן ביום: 05.09.2021

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

קהל היעד:

2013-09-21_145818

 וכעת, כתבה חדשה " הכרזת Re-opening Double "

בד"כ הכרזה של הפותח.

עיתוי:

  1. כאשר אתה במושב האיזון ה-balancing (כאשר אתה פותח מחדש את ההכרזה, אתה מגן על שותפך כאשר יש לו יד עם ערכים, אבל ללא הכרזה נוחה לבצע).
  2. אם אתה משתמש ב-" Negative Doubles ", והשותף שלך עובר על ה-overcall של היריב, אז אתה יכול לחשוב על שימוש ב " Re-opening double ". נניח כי הכרזת הפתיחה שלך היא overcalled על ידי ה-LHO ולאחריו pass ע"י השותף. אולי הוא רצה להראות סדרה חזקה בסדרת היריב, אבל לא הצליח להכפיל לאור העובדה שיש לזה משמעות אחרת. אם אתה מחזיק פחות מ-2 קלפים בסדרת היריב, אתה יכול לפתוח מחדש את ההכרזה. עשה את זה עם double. השותף שלך יכול עכשיו לעבור לעונשין.

מטרות:

  1. כדי לפתוח את ההכרזה מחדש ולאפשר לשותף להכריז את אחת מהסדרות האחרות. המשיב חייב להכריז אלא אם יש לו Trap Pass (מלכודת).
  2. למנוע מהיריבים לזכות בחוזה "זול".
  3. לאפשר לפותח החזק (+18HCP) לשחק במשחק חלקי (יכול לעבור על הכרזת שותפו החלש).

הכרזת Re-opening double היא לעתים קרובות מתאימה ועדיפה יותר מאשר להכריז 1NT ללא עוצר בסדרה שהכריז ה-LHO.

במצב שאתה קצר בסדרת ה-Overcall (רצוי בין קלף אחד לשניים) וכל סדרה אחרת (בד"כ) מתאימה לך. יכול להתבצע עם 12HCP וגם עם 20HCP.

מומלץ לא לבצע הכרזת Re-opening double ביד חלוקתית.

Marvin French ממליץ להשתמש ב-Re-opening double גם לאחר הרצף 1NT-pass-pass:

תמיד לך על ניקוד פלוס סביר בחוזה שלך ואל תנסה להגן כנגד חוזה 1NT מוטל בספק מוכפל, במיוחד כנגד יריבים לא פגיעים. " קניית " היד תהיה כנראה תוצאה משביעת רצון, והיד ההגנתית של השותף צריך להפחית את הסבירות כי היריבים יוכלו למצוא חוזה טוב בסדרה לאחר הכרזת takeout שלך.

אל תמשוך את ה-double לסדרת 4 קלפים, אפילו ביד גרועה. אם אתה לא יכול לנצח 1NT ידך כנראה " מתה " בכל מקרה. חוץ מזה, ידו של המכפיל היא בלתי מוגבלת (למעט יד שעברה, כמובן).

השותף יכול היה להביס חוזה 1NT בידו שלו בלבד ואין בידו שום תמיכה בסדרה שלך. זה " רצח " להכפיל 1NT עם יד מפלצתית ולאחר מכן השותף ימשוך את ה-double על ידי הכרזת סדרת Jxxx (מול Qx שלך).

לקישור לכתבתו " Reopening Doubles of 1 NT Responses and Rebids " – לחץ כאן

עפ"י כלל מספר 9 – תשובה לRe-opening Double של שותפך: הכרז Pass, אם תוצאת חיבור גובה החוזה + מספר הקלפים בסדרת היריב + מספר המכובדים בסדרת היריב (כולל 10) =9 או יותר; אם 8 או פחות, על השותף להכריז.

עפ"י רם סופר: שחקנים מומחים אינם ממליצים על הכרזת Re-opening Double עם void בסדרת היריב, מאחר שלעתים קרובות מדי השותף משאיר את ה-Double והחוזה מבוצע. וגם: עם void בסדרת ה-overcall של היריב אין להשתמש ב-Re-opening Double. הסיבה היא שבמצב זה הכפלת היריבים לרוב לא תביא לתוצאה המקווה.

לקישור לכתבתו " Reopening אחרי אוברקול בגובה 1 " בגיליון ספטמבר 2021 של התאגדות ישראלית לברידג' (עמ' 12) – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 24 שלו בתחרות סימולטנית מרץ 2016 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 34 שלו בתחרות סימולטנית יוני 2017 – לחץ כאן

עפ"י Robert S. Todd: הכרזת Reopening Double ע"י הפותח לאחר double חיובי עם קוצר בסדרת היריב, לאחר ה-pass של המשיב המראה ערכים מחייבים למשחק מלא, הפותח יכול להכפיל. זהו takeout double, שמנסה לחפש התאמה, בדרך כלל עם 4-קלפים ב-Major השני. זו קונבנציה חשובה לשחק עם השותף: המשמעות של double במכרז זה. אם השותף מכריז את מה שהוא חושבים כ-takeout double ואתה חושב שזה double לעונשין, זה יכול להיות אסון עבור הצד שלנו!

לקישור לשיעור " הכרזה שנייה של הפותח לאחר התערבות עם ידיים מיוחדות " ב-youtube – הוסר

לקישור לניתוחם ידיים מספר 15 ו-35 של אורן לידור בתחרות סימולטנית ינואר 2015 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 12 של רם סופר בתחרות סימולטנית נובמבר 2015 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד מספר 39 של רם סופר בתחרות סימולטנית ספטמבר 2016 – לחץ כאן

לקישור לכתבה " להכריז או לא להכריז " Trap pass " – " פאס מלכודת " ? " – לחץ כאן

שים לב, הכרזת ה-Re-Opening אינה מענישה אפילו אם היא מתבצעת בגובה-3, כאשר לפותח יד טובה והוא מעוניין להמשיך להתחרות.

לקישור לשיעור " Reopening DBL and PASS מלכודת" ב-youtube – הוסר

לקישור לשיעור " Reopening doubles " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Reopening and Other Takeout Doubles " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לכתבה " 1NT – should it be 100% forcing in response to 1H or 1S " – לחץ כאן

לקישור לכתבות " Re-opening double " לחץ bidandmadeedmontonbridgeshawbiznzbridge ;richmondbridgebridgemedley; bridgehands

לקישור לכתבה " ?…To re-open double or not to re-open double " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Converting re-opening doubles " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Minimum to pass a reopening double " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " After Openers Re-opening Double " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Responding to opener's reopening double " – לחץ כאן

לניתוח יד של Ron Klinger מאליפות העולם לנוער מספר 9 – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד באתר bridge7 – לחץ כאן

לקישורים לכתבות בפורום BB0:

" ?re-opening with a double sputnik " – לחץ כאן

" Re-opening double " – לחץ כאן

" ?Re-opening double " – לחץ כאן

" reopening double?? 2/1 ACBL " – לחץ כאן

" ?Reopening double with a void " – לחץ כאן

לקישור לכתבה "הכל אודות – Double/Redouble/Take Out Double " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " הכרזות איזון – Balancing " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Mel's Rule of 9 " – לחץ כאן

לקישור לניתוח יד באתר " nzbridge " – לחץ כאן

לקישור לניתוחי ידיים מאתר " sabridge " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Re-opening double " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?When can opener choose not to reopen " בפורום BBO – לחץ כאן

בברכה,

גבי לוי

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה
נגישות