פורסם ביום: 15.10.2023; עודכן ביום: 13.07.2024
קהל היעד:
וכעת, כתבה חדשה " קונבנציית Crowhurst – תגובת ל-re-bid של 1NT "
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
עפ"י porthcawl: הקונבציה פותחה במקור ע"י Eric Crowhurst (1937-2012) כדי לתת מענה לטווח הרחב של 12-16 re-bid 1NT, אך באותה מידה ניתן להשתמש בתגובה ל-re-bid המודרני יותר של 15-17 נקודות של No-Trump (או 15-18 עם התאמה קלה לנקודות הרלוונטיות).
Eric Crowhurst נחשב לאחד משחקני הברידג' והתיאורטיקנים המובילים באנגליה, כשחקן ייצג את אנגליה בחמישה משחקי בית, וניצח בכולם, בשיתוף עם Alan Wardman, בתקופה 1968 עד 1973. הם זכו בגביע הזהב ב-1971. הוא גם אחד מזוכי הנקודות המובילים בתכנית English Bridge Union's Master Points Scheme ובשנת 1975 הוא הפך לשחקן ה-13 שהגיע לדרגה הנכבדה של Grand Master. ב-2007 הפך ל-Premier Grand Master. הוא נחשב בזמנו לסמכות המובילה בעולם ב-Acol bidding system.
למידע נוסף על Eric Crowhurst – לחץ כאן
עפ"י ה-bridgebum: ה-Crowhurst הוא קונבנציה של ACOL-מערכת הכרזות טבעית המשתמשת בפתיחות four card Major. שמטפלת בשילוב עם 12-14 חלש 1NT. זה מניח שכאשר שחקן פותח ב-1 בסדרה ה-1NT re-bid מראה 12-16 HCP. זהו טווח רחב מאוד שעלול לגרום למשיב קושי. לאחר שמיעת ה-1NT re-bid, המשיב יכול ליישם את קונבנציית Crowhurst ע"י הכרזת ♣2 מלאכותית לשאול על הצורה והחוזק של יד הפותח. כהכרזה לחקר משחק מלא, זה דורש +10 נקודות. זה מלאכותי לחלוטין אפילו מול הכרזת פתיחה של ♣1.
הערה: מרבית שחקני הארצות: Ireland , Welsh, New Zealand, United Kingdom ו-Commonwealth נוספות משחקים Weak NT בשיטת "Acol Bridge " עם 4 קלפי Major. שיטת ה-Acol החלה להתפתח במועדון ברידג' ברחוב Acol ב-London, England.
לקישור לכתבה " פתיחת Strong 1NT או Weak 1NT – הסכם השותפות " – לחץ כאן
המטרה של Crowhurst היא לספק רוחב-טווח בפתיחה 1NT או 1-בסדרה עם 12-14 נקודות בידיים מאוזנות. לפני אימוץ ה-Crowhurst, השחקנים היו צריכים להחליט אם התועלת של הכרזת פתיחה "בררנית" של 1NT עולה על המורכבות של 12-16 1NT re-bid והרצפים הבאים של Crowhurst.
אפשר גם להשתמש ב-Crowhurst עם 1NT re-bid ו-15-17HCP.
לקישור לחץ כאן
הבסיס הוא שבעקבות ה-re-bid של 1NT (15-17 נקודות), הכרזת ♣2 של המשיב מבקשת מהפותח להגדיר את היד שלו במונחים של מינימום (15, גרוע 16 נקודות), או מקסימום (טוב 16 , 17 נקודות).
הנקודות של המשיב יהיו בדרך כלל בטווח של 7-9 (אך ניתן להשתמש בהן גם בידיים גבוהות יותר כדי להעריך את חוזה המשחק הטוב ביותר, וגם כדי לשקול אפשרויות סלאם מול תגובה מקסימלית מהשותף).
מול כל תגובה מקסימלית זה מחייב למשחק מלא.
המסקנה היא שאם המשיב לא משתמש בהכרזת ♣2, כל הכרזה חלופית נוטה להראות חולשה (שותפויות מסוימות עשויות להתייחס לזה אחרת).
לקישור – לחץ כאן
עפ"י Neil H Timm קונבנציית Crowhurst פופולארית ב-England.
עפ"י ccfworld: קונבנציה זו מאפשרת לך ל-re-bid 1No-Trump עם 12-16 נקודות במקום 15-16 הנקודות הרגילות. זה מאוד שימושי באחד המקרים:
- אתה משחק 5-card Major's. לדוגמה, יש לך 12 נקודות ו-5 קלפי hearts ופתחת ♥1. השותף שלך עונה ♠1 אבל יש לך רק 2 קלפי spades ואין בידך סדרת 4-קלפים ב-minor. בלי Crowhurst אתה תקוע, וצריך להכריז ♥2 שאמור להראות סדרה של 6 קלפים (כי כבר הראית חמישה). על ידי שימוש ב-Crowhurst, אתה יכול ל-re-bid 1NT.
- אתה לא משחק 5-card Major's, אבל אתה יודע שאם אתה פותח 1NT עם 12/14 נקודות ו-doubleton, לשותף תמיד יש חמישייה בסדרה הזו ומוציא אותך לסדרה או העברות-transfers. עם שיטה זו השותף יכול להעביר-transfer בידיעה שסביר שלא יהיה בידך doubleton ב-Major .
אתה יכול להימנע מבעיות אלו על ידי שימוש ב-Crowhurst וre-bidding של 1NT כדי להראות 12-16 נקודות. אם לשותף שלך יש 9 נקודות או יותר, הוא צריך לברר באיזה קצה של הטווח אתה נמצא, ככל שמשחק מלא אפשרי. כדי למצוא מידע נוסף, הוא מכריז ♣2. הפותח יכול כעת לתת תיאור מפורט יותר של היד שלו (עליה הוא ביצע re-bid 1NT) ע"י אחת מההכרזות הבאות בתגובה ל-♣2:
א) ♦2 = "יש בידי רק 12/13 נקודות ולכן אני לא יכול להגיד לך יותר".
ב) ♥2 או ♠2 = "יש בידי 14 או 15 נקודות, ואם בצעתי כעת הכרזת סדרת Major שאתה הכרזת בגובה-1, אני מראה תמיכה ב-3 קלפים. אם אני מכריז את סדרת ה-Major האחרת, זה גם אומר שיש בידי 14/15 נקודות אבל אני שולל תמיכה ב-3 קלפים עבור ה-Major שלך." (לפותח, כמובן, לא תהיה תמיכה ב-4 קלפים ב-Major של המשיב מכיוון שה-re-bid היה תומך ב-Major ולא ב-1NT).
ג) 2NT מראה 16 נקודות בדיוק, ואם היית מכריז סדרת Major בגובה-1, יש בידי פחות מ-3 קלפים תמיכה, כי …………."
ד) ♥3 או ♠3 = "יש בידי 16 נקודות אבל יש לי תמיכה של 3 קלפים עבור ה-Major הזה שאתה הכרזת בגובה-1".
הפותח יכול להרשות לעצמו לקפוץ ל-♥3 או ♠3 עם 16 נקודות מכיוון שהשותף הראה לפחות 9 נקודות על ידי הכרזת ♣2. ישנה גם מסקנה-הסקה שלילית שימושית בכך שאם המשיב רק re-bids את הסדרה של עצמו, או מעלה את הסדרה של הפותח בגובה-1, הוא שולל שיש בידו 9 נקודות או יותר כי הוא לא חקר-ניסה לברר עם הכרזת ה-♣2.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י bridgehands ה-Crowhurst הוא הכרזה חוזרת דמוית Stayman של ♣2 עם 9+ נקודות, בתגובה ל-1 No-trump re-bid של השותף המראה 12-16 נקודות. מכרז נפוץ יהיה:
ה-♣2 מבקש מהשותף לתאר עוד את הטווח והצורה של יד ה-1No-Trump :
לקישור – לחץ כאן
פירוט הכרזות ההמשך אחרי הכרזת ♣2 עפ"י Bernard Magee:
לקישור – לחץ כאן
עפ"י שיעורו של Michael Furstner בכותרת " The Crowhurst 2♣ Convention ": לאחר כל 2 הכרזות בגובה-1 ואחריהן re-bid של הפותח של 1NT (המראה 12-15 נקודות), ה-re-bid של המשיב של ♣2 היא הכרזה מלאכותית ומחייבת לסיבוב אחד. זה מראה +11 נקודות ועניין במשחק מלא.
עפ"י שיעור אחר שלו +10 נקודות – לקישור לחץ כאן
כל הכרזת סדרה חדשה אחרת בגובה-2 ע"י המשיב מראה יד דו-סדרתית חלשה, שלאחריה הפותח עשוי לעבור-pass או להראות העדפה (ע"י חזרה לסדרה הראשונה של המשיב).
לאחר הכרזה חוזרת-re-bid של Crowhurst 2clubs של המשיב, לפותח יש את סדר העדיפויות הבא:
- להראות את סדרת ה-Major של 4-קלפים שלא הוכרזה אם הוא מחזיק בה. זה רלוונטי רק כאשר ההכרזה הראשונה של המשיב הייתה ♠1, כך שהפותח לא היה יכול להכריז את סדרת ה-♥ שלו עם 4 קלפים.
- להראות תמיכה של 3 קלפים בסדרת ה-Major של המשיב.
- להראות את טווח הנקודות שלו: 12-13 = מינימום 14-15 = מקסימום.
- להראות את העוצרים בסדרת הצד שלו לחוזה NT אפשרי.
- כאשר הפותח אינו יכול להכריז את כל האמור לעיל, הוא re-bid-מכריז מחדש את הסדרה שלו.
הפותח ישיב בגובה-2 (♦2, ♥2, ♠2 או 2NT) עם מינימום 12-13 נקודות.
הפותח ישיב בגובה-3 (♣3, ♦3, ♥3, ♠3 או 3NT) עם מקסימום 14-15 נקודות.
לאחר התערבות היריבים, מעבר-pass ע"י הפותח מראה מינימום (12-13). כל שאר ההכרזות שלו מראות 14-15 נקודות.
תרשים זרימת ה-Crowhurst:
Crowhurst לאחר overcall של היריבים:
אם היריב מכריז overcall מעל 1NT של הפותח, האפשרויות הבאות חלות על המשיב:
הכרזה של כל סדרה = חלש, 6-9 נקודות, בדרך כלל 9+ מפסידים;
2NT (הזמנה) ו-3NT = טבעי עם עוצר בסדרת היריב;
הכרזת Double היא Crowhurst מראה +10 נקודות ועניין במשחק מלא.
הפותח משיב:
בגובה-2 = 12-14 נקודות
בגובה-3 = 15-16 נקודות
לקישור באתר Jazclass – לחץ כאן
עפ"י pattayabridge: ה-♣Crowhurst 2 אינה משמשת בעיקר כדי לברר על התאמה בסדרות Major (אם כי התגובות אומרות לעתים קרובות משהו על ה-Major של הפותח). לדעת הכותב, קונבנציית ♣Crowhurst 2 הומצאה כי Eric Crowhurst לא אהב לפתוח 1NT עם doubleyon חלש.
כך אם יש לו יד בטווח ה-1NT שלו עם doubleton חלש, הוא יפתח 1 בסדרה ואז re-bid 1NT אם השותף שלו יכריז את סדרת ה-doubleton שלו. לפיכך ל-1NT re-bid שלו יש טווח רחב מאוד (12-17 אם אתה משחק בשיטת NT חזק). ברור שהמשיב לפעמים צריך לדעת כמה נקודות יש לפותח בפועל ולכן ה-♣2 מבקש לברר.
עפ"י Pete Matthews Jr המדורג Sapphire Life Master: הקונבנציה של Crowhurst משתמשת בהכרזה מלאכותית של ♣2 על ידי המשיב על 1NT רחב טווח (בדרך כלל 12-16 HCP) על ידי הפותח. הפותח מכריז 2NT עם כל הידיים המקסימליות (15-16, מחייב למשחק מלא), כאשר ♣3 הוא checkback נוסף. עם מינימום (12-14), הפותח מכריז באופן טבעי סדרת Major או מכריז ♦2.
לקישור – לחץ כאן
וגם: Crowhurst: כאשר הכרזת הפתיחה הייתה בסדרת Major, הכפלה והכרזת No-Trump עם 15 או 16 HCP זה " קשה לעיכול ", שכן זה בדרך כלל פירושו להכריז 2NT בהמשך. אנחנו מכריזים overcall 1NT עם הידיים האלה.
מכיוון שלפתוח מחדש 1NT יכול להיות מגוון רחב של נקודות, אנו מוותרים על Crawling Stayman (הרחבה של Garbage Stayman), ה-♣2 היא גרסה של Crowhurst, המראה עניין במשחק מלא:
- עם יד מאוזנת רגילה, עד 14 או 15 HCP גרועות, הפותח משיב ל-Stayman, עם ההמשך הרגיל.
- ה-overcaller מכריז 2NT עם 15 HCP טובות או יותר. אנחנו מחויבים למשחק מלא; השיטות הן " ON ", כמו מעל פתיחה של 2NT.
עפ"י הכתבה " האם יש התנגשויות, ניגודים וסתירות בין הקונבנציות? " הקונבנציות Checkback Stayman, New Minor Forcing ו-Crowhurst סותרות זו את זו לאחר ה-NoTrump re-bid של הפותח.
לקישור – לחץ כאן
בתקווה לימים שקטים יותר.
בברכה,
גבי לוי