פורסם ביום: 12.12.2021; עודכן ביום: 23.12.2024
קהל היעד:
וכעת, כתבה חדשה " קונבנציית Ingberman "
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
הקונבנציה הומצאה ע"י פרופסור Monroe J. Ingberman שנולד בברוקלין בשנת 1935, סיים את לימודיו באוניברסיטת שיקגו וקיבל דוקטורט במתמטיקה באוניברסיטת Northwestern. פרופ' Ingberman זכה באליפות ה-Reisinger Knockout Team – אחד האירועים היוקרתיים ביותר בלוח השנה של התחרויות בימים הראשונים של משחק הברידג' , התחרות נערכה לראשונה בשנת 1930 במחוז המזרח של ארצות הברית בניו יורק, ב-1970, 1976 ו-1978. הוא זכה בתואר אזורי בתחרות ה-Grand National Team ב-1978 ובתשעה תארים חשובים נוספים.
Ingberman נחשב בעיני רבים לתאורטיקן משחק הברידג' הטוב בעולם. הוא היה ידוע גם בתגובת 3NT כהעלאה מחייבת של Major גם כממציא קונבנציית ה-Fragment, במטרה להראות סוג מסוים של יד בהזמנה של סלאם, באמצעות קפיצה חוזרת יוצאת דופן, בדרך כלל קפיצה כפולה, ע"י הפותח או המשיב, אשר מראה התאמה בסדרת השותף וקוצר, או singleton או void, בסדרה הרביעית. למרות שהן מקבילות להכרזות splinter, הכרזות ה-Fragment נבדלות בכך שהן דורשות אזכור של סדרה מוחזקת ולא של הסדרה הקצרה עצמה. Ingberman היה גם עורך תורם לאנציקלופדיית הברידג' וגם לעיתון שפורסם על ידי ה-ABC בנוסף, פרסם ספרים בנושא "חשבונאות פיננסית". פרופ' Ingberman נפטר בשנת 1985.
העיקרון של קונבנציית Ingberman עוסק במצבי הכרזות, שבהם השותף מכריז reverse והמשיב מחזיק בערכים מינימליים של 6/7 HCP-נקודות קלפים גבוהים. ספירת הנקודות, מנקודת המבט של המשיב אינה מספיקה כדי להבטיח משחק מלא ועל המשיב למסור מידע זה לשותפו, במקרה שלשותף, שהכריז ה-reverse, יש גם ערכי מינימום.
ביד הפותח יכולות להיות רק 15/16 HCP-נקודות קלפים גבוהים עבור ה-reverse, וחייב להיות רצף בריחה זמין למשיב כדי להימנע מחוזה סופי, שעשוי להיות גבוה מדי עבור השותפות.
לקישור (עמ' 11) – לחץ כאן
עפ"י bridgeguys: התגובה השנייה של 2NT היא מלאכותית והיא הכרזת-Relay bid ממסר, והיא מעידה בתוקף על החזקת ערכים שאינם מספיקים למשחק מלא או סביב התגובה המינימלית של 6/7 HCP, ללא תמיכה משמעותית.
לקישור – לחץ כאן
ה-re-bid של המשיב על סדרה בגובה-2 מראה סדרה של 5-קלפים או יותר, אך אינן מבטיח חוזק נוסף; ה-re-bid של 2NT הוא מלאכותי, מראה יד חלשה עם 4-קלפים בלבד בסדרה של המשיב; כל re-bid אחר של המשיב מראה יותר ממינימום ומחייב את השותפות לפחות למשחק מלא.
עפ"י fourseasonsbridge: הכרזות ברידג' בסיסיות, במיוחד במערכת הסטנדרטית האמריקאית של " Five card Major ", מבוססת על העיקרון המכונה "במעלה הסולם", מה שמרמז שאחרי פתיחת 1-בסדרה, תגובת 1-בסדרה של השותף וה-re-bid הראשון של הפותח נעשים תמיד בסוג הזול ביותר מבין סדרות 4-הקלפים שלהם. לדוגמה, אם שחקן פותח ♣1 ולשותף יש 2-סדרות Major של 4-קלפים, הוא תמיד מכריז 1 כדי לשמור על הכרזות נמוכות ולתת לפותח מקום להראות סדרת-4 קלפים אפשרית. זה מבטיח שהשותפות תמצא כל התאמת סדרת Major, אם היא תהיה קיימת, ולמעשה שומר על ההכרזות נמוכות עד שהשותפות תחליף מידע מלא על אורכי הסדרה הספציפית שלה.
אם השותף עוקף סדרה שהוא יכול היה להראות בגובה-1, אתה תמיד צריך להניח (לפחות באופן זמני) שאין בידו אורך של 4-קלפים בסדרה זו. הפותח יכול להרשות לעצמו לקחת את ההכרזה גבוה יותר, עם זאת, אם הוא מחזיק ביד חזקה יותר.
טכניקת הברידג' המודרנית דורשת הכרזת reverse ע"י כך שהפותח מחייב לסיבוב אחד. עם זאת, למרות ש-2 השותפים בדרך כלל מכירים בכך, רבים אינם יודעים כיצד להכריז אם כל אחד מהם מחזיק במינימום של ערכי ה-HCP -נקודות קלפים גבוהים בהתאמה. כאשר שניהם מחזיקים במינימום, השותפות מחזיקה רק כ-23 HCP's, ומשחק מלא אפשרי רק לעתים רחוקות; עם זאת, יש נטייה חזקה, אם לא נזהרים, לרוב השותפויות להכריז משחק מלא בעייתי, בלי לדעת איך, או אם, להפסיק בחוזה בגובה משחק מלא בעת הצורך.
ההכרזה של "Ingberman 2NT", כאשר היא משוחקת, פותרת את הבעיה הפוטנציאלית הזו ומאפשרת לשותפויות, בתנאים אלה, להפעיל את הבלמים על מנת להימנע מהמלכודת ההרסנית הזו. Ingberman היא, אם כן, קונבנציה המשמשת כדי לאפשר לשותפות לעצור מתחת לגובה משחק מלא לאחר הכרזת reverse בגובה-2 הרמות של הפותח. (הגדרה של reverse ע"י הפותח: כל re-bid ע"י הפותח אשר מחייבת העדפה פוטנציאלית של סדרת הפותח לגובה-3).
בעקבות תגובה בגובה-1 ע"י המשיב, והכרזת Reverse ע"י הפותח, הכרזת "2NT", ע"י המשיב (הכרזת "Ingberman 2NT"), מראה החזקה מינימלית של 5-7 HCP's ע"י המשיב, ומבקשת לחלץ באם הפותח, כמו כן, מחזיק במינימום של 17-18 HCP's או לא, ובכך לעצור ולמנוע מהשותפות לבצע הכרזות יתר. אם הפותח מחזיק ביד מינימאלית, הוא חייבים "puppet" תגובת "♣3" קונבנציונלית ל-"2NT" של המשיב ובכך לחייב את השותפות לעצור בגובה-3 בכל הסדרה הטובה ביותר.
אם אחד מהמשיבים לא מכריז "2NT", יוזם את הקונבנציה, או אם הפותח לא מכריז "♣3" לאחר שה-"Ingberman 2NT" מוכרז ע"י המשיב, אז השותפות מחויבת למשחק מלא. עם יציאה מ-2 הכרזות Ingberman של כל אחד מהשותפים, השותפות מחויבת אוטומטית לחוזה בגובה משחק מלא.
שים לב: המצב שונה, עם זאת, אם התגובה הראשונה של המשיב היא סדרה חדשה בגובה-2. תגובה ראשונה כזו מראה לפחות 10 או יותר HCP's במערכת הכרזות רגילה, ו-12 או יותר אם השותפות משתמשת במערכת Two-over-One-שניים מעל אחד.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י הכתבה " The Bridge Booklet more conventions ": אם ביד הפותח, יש יותר מהדרישה המינימאלית להכרזת recerse, אז עם ערכי המינימום הצפויים בידי המשיב בתוספת הערכים הנוספים שבידי הפותח, השותפות, המנוהלת ע"י הקפטן-הפותח, במקרה זה, צריכה לנסות חוזה סופי של משחק מלא. פרופ' Monroe Ingberman הבין שהעיקרון המוצע על ידו בהחלט לא מושלם כמו כל הקונבנציות, ולכן כלל את רצפי הכרזות, המפורטים בכתבה, לציון מכרזים אפשריים, לגביהם הסכם השותפות נדרש בהחלט לסכם מראש כדי לטפל בהם.
Ingberman שיער באופן הגיוני ומתמטי שאם מכריז ה-reverse מחזיק החזקות עם ערכי מקסימום, מכריז ה-reverse, לאחר ששותפו הודיע על ערכי מינימום ותמיכה קטנה בסדרה ע"י הכרזת 2NT בסיבוב השני, פשוט צריך להכריז 3NT כחוזה הסופי שכן ה-HCP's-נקודות הקלפים הגבוהים שבידי שניהם נאמדות-משוערות כערכים הדרושים למשחק מלא. האם ה-Ingberman יהיה on או off בהכרזות תחרותיות? זה יהיה עפ"י הסכם השותפות.
לקישור – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של Pete Matthews Jr המדורג Sapphire Life Master בכותרת " Ingberman, Blackout, Lebensohl Reverses – Roots " – לחץ כאן
לקישור לכתבת " Ingberman Convention " הכוללת דוגמאות – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד של Robert S. Todd בשיעורו בכותרת " Ingbergman (Cheaper of 2NT and 4th Suit) " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו בכותרת " Lebensohl over Reverses " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " You hold: ♠Q64 ♥A8 ♦A ♣AQJT873 " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Auctions please " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Ingberman or Lebensohl after reverses " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Terminology: Lebensohl vs Ingberman after Reverse " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " If you play Ingberman over reverses " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " A Primer on Reverse Bidding – Part III " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Should you use Ingberman after a 2 level jump shift " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Lebensohl/Ingberman after Game Forcing Jump Shift " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Bidding recommendations please " – לחץ כאן
לקישורים לכתבות בפורום BBO:
לכתבה " Ingberman over reverse Defining the system " – לחץ כאן
לכתבה " Leb/Ingberman over a reverse Boundaries " – לחץ כאן
לכתבה " Ingberman or Lebensohl after opener's reverse " – לחץ כאן
לכתבה " Article on reverse " – לחץ כאן
לכתבה " A primer on reverse bidding " – לחץ כאן
לכתבה " Continuations after a reverse " – לחץ כאן
לכתבה " Responding after a reverse Simple rebid of responders suit " – לחץ כאן
לכתבה " Rebid after 2NT Lebensohl or Ingberman 16-18 hands vs 19-21 without stopper in the unbid suit " – לחץ כאן
לכתבה " A challenge the champ deal to rebuild reverse system " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Assign the… credit " – לחץ כאן
לכתבה " ?Sequences after Reverses What's forcing " – לחץ כאן
ולסיום, הטיפים של Dr. Harold Schachter:
153 |
בהמשך לתגובה בגובה-1 בסדרה על ידי המשיב, והכרזת Reverse ע"י הפותח, הכרזת "2NT", ע"י המשיב (The “Ingberman 2NT ” Convention),מראה החזקה מינימלית של 5-7 HCP על ידי המשיב, ומבקש לחלץ אם הפותח, אם כן, מחזיק את המינימום של 17-18 HCP, ובכך לאפשר לשותפות לעצור עצמה מ-over-bidding-הכרזת-יתר. |
212 |
רצפי הכרזות "Reverse", במשחק הברידג', מבלבלים לעתים קרובות, ולכן אינם מובנים. פירוט: כאשר המשיב מחזיק ביד חלשה (של 6-8 HCP) מול "Reverse" ע" הפותח, ההכרזה השנייה של המשיב "2NT" היא מה שנקרא "Ingberman 2NT," ומראה חוסר של ערכי משחק מלא ולכן הפותח אמור להחזיק במינימום 17-18 HCP עבור הכרזת "Reverse" שלו.כל הכרזה אחרת של המשיב שאינה "2NT" מחייבת למשחק מלא. |
בברכה,
גבי לוי