אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / Ask Sally: פתרון תעלומת ה-Cue-Bids
Ask Sally: פתרון תעלומת ה-Cue-Bids

Ask Sally: פתרון תעלומת ה-Cue-Bids

פורסם ביום: 18.05.2017; עודכן ביום: 19.06.2024

קהל היעד:

2013-09-21_145818

כעת בסדרה Ask Sally הכתבה השמונים ושש " פתרון תעלומת ה-Cue-Bids "

שאלה:

אשתי ואני רוצים להשתמש בהכרזות cue-bids, אבל יש לנו כמה שאלות שלא הצלחנו למצוא להן תשובות:

  1. אני מרים יד עם 4-אסים ולשותף שלי יש יד עם 4-מלכים. זה נראה כי צריך 6 סיבובים של הכרזות כדי לתאר אותן.
  2. אני מרים, נגיד, 2 מלכים סמוכים בתוספת A של השליט. כיצד כדאי להכריז?
  3. איך אתה מתקשר עם שותפך, כאשר חסר בידך ה-K בשליט, שאולי יש לו, ואיך הוא יודיע לך אם יש לו את זה?

נראה לי כי יש הרבה חורים שיש למלא בתיאוריה ובפועל של cue-bidding.

לבסוף, מדוע סופרי ברידג' מסוימים כל כך מתלוננים על Gerber? זה קשה מאוד, אם לא בלתי אפשרי, לסגור – sign-off בהכרזות נמוכות מגובה שש באמצעות Blackwood, בעוד שזה די קל עם 'הסלמת Gerber' – ואתה מקבל בדיוק אותו מידע רב. היתרון היחיד של Blackwood שאני יכול לראות הוא אם אתה רוצה גם לשאול, או להראות, ה-Q של השליט – ובשביל זה אתה חייב להשתמש ב- "Roman Key-Card Blackwood" עם הקשיים הנלווים והנטייה לבלבול.

תשובה:

הדבר הראשון שיש להבהיר הוא שזאת לא הכוונה כי cue-bidding צריכים להחליף Blackwood. יש כמה ידיים שבהן Blackwood עושה עבודה טובה, ואחרות שבהן cue-bidding עובדים הרבה יותר טוב. הסיבה שסופרי ברידג' רבים sneery-מלגלגים על Gerber היא שזה לא מתאים היטב עם cue-bidding, כלי סלאם אחרים (כגון spinters) ועם הכרזות טבעיות. שחקני תחרויות רבים משתמשים ב-Gerber ישירות אחרי פתיחת No-Trump ולשם כך זה עובד בסדר. אבל במכרזים אחרים, אם 4 הוא Gerber, אז זה לא יכול להיות גם cue-bid, ולכן לא ניתן להשתמש ב-cue-bidding.

ישנם 2 דברים הדרושים כדי לבצע סלאם: (א) 12 (או 13) זוכים, ו-(ב) פחות מ-2 מפסידים. Blackwood עוזר יותר עם (ב) ו-cue-biddind עובדים טוב יותר עם (א).

אתם שואל איך אתם מתקשרים באמצעות cue-bidding כאשר ביד אחד מכם יש 4- אסים ואילו ביד של השני יש 4-מלכים. הייתי אומרת כי 4-אסים ו-4-מלכים הם רק 8 לקיחות. באופן כללי, חלק מאותם מלכים יהיה הרבה יותר שימושי מאחרים.

הבה נבחן כמה ידיים לדוגמא:

2017-05-13_074912

נניח כי מערב פותח עם 1NT עם החלוקה לעיל. אולי מזרח יתחיל עם Stayman וימצא את התאמת 4-4 ב-spade. עכשיו הוא רוצה לשאול על אסים. יש מינימום של 36 נקודות משולבות, אבל יכול להיות חסר A. הייתי אומרת כי 4NT מידי לא יהיה Blackwood – אלא, זו תהיה הכרזה כמותית, מה מזרח ירצה להכריז עם יד מאוזנת של 20HCP כדי לברר אם למערב היה מינימום או מקסימום לפתיחת 1NT שלו. אז במקום זאת, הייתי קופצת, ל-4, cue-bid. כאשר מערב משתף פעולה עם 4 הייתי מכריזה 4NT, אשר כעת יהיה Blackwood. כאשר מערב מראה את כל האסים החסרים, אז אני יכולה להכריז את ה-Grand slam בביטחון. כאן ה-cue-bid הוא רק כלי להבדיל בין הכרזה כמותית לבין Blackwood 4NT.

בואו ניקח דוגמא אחרת:

2017-05-13_081355

שוב, נניח כי מערב פותח עם 1NT ונניח כי מזרח עושה ניסיון סלאם של 3, עם מקסימום ו4-קלפי תמיכה, מערב חייב לשתף פעולה עם 4 cue-bid. מזרח יודע כמה חשוב ה-K כך, במקום הכרזה מידית של 4NT, הוא מכריז בהתחלה cue-bid 4. מערב מכריז 4 ועכשיו מזרח יכול להשתמש ב-Blackwood. כאשר מערב מראה 2-אסים, מזרח יכול להמשיך עם 5NT ולשאול על מלכים. כאשר מערב מראה 2-מלכים, אחד מהם ידוע להיות ב-, יכול ה-Grand slam להיות מוכרז בביטחון.

הבה נבחן דוגמה נוספת. כמובן, הרבה תלוי בדיוק מה מתחיל את ההכרזה שאתה מדמיין, אבל תן לנו להניח כי הידיים הן:

2017-05-13_100131

נניח שמזרח פתח 1, מערב משיב 1 ומזרח rebids 3. מערב בהחלט מעוניין בסלאם אז הוא מכריז 4. מזרח מכריז 4 ומערב סוגר – sign-off ב-4 כי אין לו control ב-. מזרח חייב להמשיך להכריז כי יש לו control ב-. הייתי מציעה לו להכריז 5 (אשר חייב גם להשתמע כעל control ב-). מערב עכשיו יכול לראות כי Grang slam סביר למדי. לשותף שלו עשויה בהחלט להיות היד שיש לו. אמנם זה לא נורמלי ל-cue-bid על קוצר בסדרת השותף, כאן מערב צריך לשמוע האם control ה- הוא בסיבוב ראשון או שני. הוא מכריז 5 ומזרח מכריז 5. כל מה שמערב צריך לדעת עכשיו הוא ה-A של סדרת השליט, אז הוא משתמש ב-5NT, המחייב ל- Grand slam.

שותפויות שאפתניות חייבות לפתח מערכת תגובות שהן מעבר להכרזות פשוטות של 7 עם 2 המכובדים העליונים. רעיון פשוט הוא להכריז 6 בסדרת השליט כ-sign-off, להכריז 6 כדי להראות מכובד עליון אחד, 6 ל-2 מכובדים עליונים, וכו ' (אז לפעמים זה אפשרי מעל 6 להכריז 6 לשאול אם אורך נוסף מוחזק). כאן מזרח יכריז 6 להראות מכובד עליון אחד, ומערב יוכל להכריז את ה-Grand slam.

איך יכולות היו ידיים אלה של מזרח להיות מוכרזות באמצעות Blackwood?

2017-05-13_103411

ברור כי מערב יכול להכריז 4NT מעל 3 על היד של מזרח בפועל, כי לשותפות יש את כל האסים, והוא היה שורד. אבל נניח שהוא שומע תגובת 5, שהוא היה מכריז אם מזרח מחזיק ביד A או ביד B. איזו מבין 2 הידיים האלה השותף מחזיק? גם אם מערב מחזיק 2 אסים בעצמו, ה-Grand slam לעולם לא יהיה מוכרז כי מערב לא יוכל לגלות על ה-K החשוב ביותר.

התקשורת לגבי ה-K של השליט יכולה להיות די קשה, אם כי, כאמור לעיל, בהכרזה של 5NT המחייבת ל-Grand slam ניתן להשתמש אם Grand slam אפשרי. בדרך כלל הדרך הטובה ביותר לשחקן אחד לתקשר עם שותפו ולהעביר לו המידע כי כל הסדרות נשלטות-controlled, אבל לא להכריז את הסלאם בעצמו. ואז, מחזיק את ה-K בשליט, וזה ללא ספק קלף שימושי מאוד, היד השנייה מכריזה את הסלאם. הנה דוגמא:

2017-05-13_105241

מערב פותח 1NT ומזרח מכריז 3. מערב משתף פעולה עם cue-bid של 4 ומזרח ממשיך להכריז עם 5. מערב מכריז 5, מראה control סיבוב שני (אחרת הוא היה מכריז 4 קודם). מזרח מכריז 5 ועכשיו, ללא ה-K בשליט, מערב היה sign-off עם 5 – אבל עם החזקת קלף שימושי זה הוא קופץ ל-6.

דרך נוספת למצוא את המלך של trumps, כפי שאתה מזכיר, היא להשתמש ב-Roman Key-Card Blackwood.

לקישור לכתבה " קונבנציית Roman Key-Card Blackwood " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " שאלה על קלפי מפתח " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " הכרזת Blackwood מוקדמת " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " האם זה Gerber " – לחץ כאן

הכתבה הבאה: " שניים להאשים "

מקור: Sally Brock – Mrbridge

הערות העורך והמתרגם:

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

לקישור לכתבה " לקראת הכרזת סלאם " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Cue Bidding to Slam " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לכתבה " קונבנציית Control Asking Cue-bids " – לחץ כאן

עפ"י Larry Cohen: המונח " cue-bid " הוא קצת מטעה. ה-Bridge World magazine מגדיר " control-bid " שהוא ספציפי יותר מהמונח " cue-bid ", המוכר כהכרזת סדרת היריב.

כאשר מחפשים סלאם, אנו צריכים " control " שהוא A או K (או, אם החוזה בסדרה, void או singleton). תחשוב על control בדרך זו: " אם יש לנו control, היריבים לא יכולים לזכות ב-2 הלקיחות הראשונות בסדרה הזאת ". אנו משתמשים ב-control bids כאשר אנו מסכימים על סדרת שליט ואנחנו נעים לכיוון הסלאם.

מתי הכרזת סדרה חדשה היא control-bid? כלל אצבע טוב הוא: מתחת ל-3 של ה-Major שלך, אין control-bids. מעל 3 ב-Major שלך, כאשר נמצאה התאמה (העלאה בסדרה), הכרזת סדרה חדשה היא control-bid , דהיינו  (A, K, או void ,singleton).

לקישור לכתבתו " Slam Bidding " – לחץ כאן

קווים מנחים ל-cue-bidding:

  1.  הכרזות cue-bid יכולות להתבצע רק כאשר לצד שלך יש סדרת שליט מוסכמת. לדוגמא רצף הכרזות: 1-3;
  2. השותפות חייבת ללכת למשחק מלא. לדוגמא: לאחר העלאת 3, כל הכרזה לוקחת אותנו בוודאות למשחק מלא;
  3. הכרזת cue-bid היא ניסיון חיובי לסלאם. אסור לנו להכריז סלאם אלא אם כן אנחנו מתכוונים לזה;
  4. cue-bid ראשון בסדרה מראה control סיבוב הראשון, זה A או void;
  5. cue-bid שני באותה סדרה מראה control סיבוב השני, זה K או singleton;
  6. cue-bid המשיב control סיבוב הראשון, בתגובה ל-cue-bid של הפותח. cue-bid של המשיב היא חובה מתחת למשחק מלא, אבל לא צריך להיות מעל למשחק מלא אם היד של המשיב היא מינימאלית.

מקור:  EBU) Sandra Landy)

לקישור לכתבתה " Cue Bidding to Slam " – לחץ כאן

עפ"י Harold Schogger: ברגע שהוסכם על סדרה אז אם תכריז עכשיו סדרה חדשה לרוב זה יהיה cue-bid שמראה control בסדרה הזו, כלומר control סיבוב ראשון שהוא Ace או Void ו-control סיבוב השני שהוא King או Singleton.

לקישור לכתבה " Slam tries in suit auctions: Cue-bidding " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Cue-Bid (Painlessly) to Slam " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Cue Bids For Slam " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Easy tips on how to cuebid your way to slam contracts " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?First or Second round controls " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Cue Bidding to Grand Slam " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Cue Bidding – 1st and 2nd Round controls " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " How To Bid Grand Slam " ב-youtube – לחץ כאן

לקישור לשיעור " Important Concept About Cue Bidding To Slam " ב-youtube – לחץ כאן

בברכה,

גבי לוי

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות