פורסם ביום: 27.11.2021; עודכן ביום: 31.10.2024
קהל היעד:
והפעם, הכתבה " העלאות Mixed Raises "
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
עפ"י Robert S. Todd:
ה-Mixed Raises מראה תמיכה של 4-קלפים [יישום ה-LOTT-חוק סך כל הלקיחות – the Law of Total Tricks (שיטת הערכת יד עבור מכרזים תחרותיים, לאחר הכרזת overcall של היריבים, והוצאת המכרז לגובה-3)] ו-7-9HCP.
הקלף הרביעי בסדרת השליט הוא מה שמייחד את ה-Mixed Raise מהעלאה פשוטה.
במכרזים תחרותיים אנחנו שמחים לקבל כמה שיותר דרכים להעלות את הסדרה של השותף. זה נכון במיוחד כאשר השותף פותח 1 ב-Major ויש בידנו תמיכה של 4-קלפים, כלומר +9 קלפים משותפים בסדרת השליט. במכרזים תחרותיים אלו (או מעל takeout double או overcall), קפיצה ל-3 ב-Major משמשת להראות תמיכה זו של 4-קלפים עם יד חלשה, 0-6 HCP.
אבל נרצה גם לקבל דרכים להציג תמיכה של 4-קלפים וקצת יותר ערכים, 7-9 HCP, עם הכרזה אחת. הכרזה זו נקראת העלאה מעורבת-Mixed Raise, יד נפוצה לתמיכה בסדרת השותף, וחלק מהשותפויות מסכימות להקצות הכרזה קונבנציונלית להצגת יד זו במכרזים תחרותיים.
הוספת הכרזה קונבנציונלית למערכת-שיטות ההכרזות שלנו מחייבת אותנו לוותר על הכרזה טבעית. בכך, עלינו לוותר על הכרזות טבעיות שנעשה בהן שימוש נדיר ולהחליף אותן בהכרזות קונבנציונליות ששימושיות בסוגי ידיים נפוצים יותר. ה-mixed raise היא יד שעולה לעתים קרובות ושנרצה להראות אותה בהכרזה אחת.
Mixed Raise – Jump Cuebid:
כאשר ה-LHO-היריב מצד שמאל פותח את ההכרזות והשותף מבצע overcall, אנו (ה-Advancer-המשיב ל-overcall) יכולים להשתמש ב-cuebid של הסדרה של היריב כדי להראות העלאה מוגבלת או יותר (תמיכה של 3+ קלפים, 10+ נקודות) או ב-Jump cuebid של הסדרה של היריב כדי להראות העלאה מעורבת.
3M-1 Mixed Raise:
כאשר השותף פותח את ההכרזה וה-RHO-היריב מצד ימין מתערב (ב-Teakout double או ב-Overcall פשוט), נרצה שתהיה לנו דרך להראות העלאה מעורבת בקריאה אחת. המטרה שלנו עם יד fזו היא גם ל-pre-empt את ההכרזה (החלת ה-LOTT) וגם להראות ערכים, כדי לא להחמיץ משחק מלא אם לשותף יש יד חזקה במיוחד. ההכרזה שמשתמשת בטווח ההכרזות הגבוה ביותר (מלבד קפיצה ל-3 ב-Major) היא ההכרזה ממש מתחת, המכונה לעתים קרובות "3M-1".
2 הדרישות הראשונות של ה-Mixed Raise הן תמיכה של 4-קלפים בסדרת השליט ולפחות doubleton אחד. ככל שהיד חלוקתית יותר כך טוב יותר, אל תשתמש בו עם ידיים של 4333. הנושא האחרון הוא נקודות.
מכיוון שה-Mixed Raise הוא בהגדרה פחות מהעלאה מגבילה-a limit raise (שנשאר cue-bid פשוט) הכותב מעדיף 7 עד 9 נקודות תמיכה. דוגמאות עשויות להיות 7654, A987, 6, QT87 ו-QJ98, A5, JT42, 763. מכיוון שהשותף לא הכפיל ולאחר מכן הכריז overcall, הוא יכול לקבל עד 16-17 hcps עבור ה-overcall שלו.
לקישור לשיעורו " 3M-1 Mixed Raise " – לחץ כאן
עפ"י כתבתו של Larry Cohen בכותרת " Jump-Cue Mixed Raise ": מבחינת סדר ההכרזות, קיימים 2 סוגים של Cue-Bids; מידי או בקפיצה-הכרזה זו שיש לה מאפיינים: בונה ומנע. Mixed Raises ומראה התאמה, דורשת 8-11HCP, בכל פעם שהיריבים פותחים את ההכרזות והצד שלנו מכריז overcall: לא משנה מה עושה המשיב שלהם, השותף של ה-overcaller קופץ בסדרת הפותח.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י כתבתו " Simple Overcalls ": ה-Mixed Raise פירושו תמיכה של 4-קלפים, אבל ביד קצת חזקה מכדי לבצע העלאה מונעת-preemptive raise. ה-Mixed Raise פועל-On לא משנה מה המשיב שלהם מכריז. כל עוד ה-Advancer יכול לעשות קפיצה לגובה-3, זה מראה Mixed Raiseת. (ה-cue-bid בקפיצה לגובה-4 תהיה הכרזת Splinter). ה-cue-bid בקפיצה אלו נשכחים לעתים קרובות על ידי שחקנים חסרי ניסיון, אבל זה לא קטלני (ה-overcaller לא יחשוב שזו הכרזה טבעית). השכחה הגדולה מגיעה כשלא מצליחים לבצע את ההכרזה.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י bridgehands: הכרזה שיש לה 2 מאפיינים: בונה ומנע. העלאות מעורבות (MRs) והצגת התאמה בקפיצה (FSJs) דורשות 8-11 HCP, אורך בסדרה של השותף וכן דרישות למכובדים עובדים. חלק מהשחקנים מחליפים MRs ו-FSJ בשיטות מסוימות, בעוד ששיטות אחרות הן ייחודיות וכך נוצר בלבול מסוים עבור שחקנים מסוימים. אמנם קל לשלב שימוש ב- MRs ו-FSJs בהסכמי ההכרזות של השותפות, אך על השחקנים להסכים תחילה על דרישות המכובדים ואורך הסדרה.
הקונבנציה הזו קלה לשימוש וקל לזכור אותה. גם אם השותף "שוכח", אין זה סביר שהוא ייקח את הקפיצה שלך כטבעית. שיטה זו מופיעה לעתים קרובות למדי. שים לב ש הכרזת ה-" cue-bid בקפיצה " לא אומרת שום דבר על הסדרה שבה אתה קופץ (יכולים להיות בידך 3-קלפים נמוכים, יכול להיות לך ה-A).
לקישור לכתבה " Mixed Raise and Fit Showing Jumps – לחץ כאן
לקישור לכתבה " מבוא ל-Mixed Raises " בשפה העברית – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Weak Jump או Shift Jump? " בשפה העברית – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Cue-bid Raises " בשפה העברית – לחץ כאן
עפ"י Karen Walker: ה-Mixed Raises יכולים לספק תיאור מדויק בכמה סוגים שונים של מכרזים. אם אתה משחק " Bergen Raises " מעל הכרזת הפתיחה של השותף בסדרת Major, תגובת ה-♣3 שלך (העלאה יחידה בונה עם 4-קלפים בסדרת השליט ו-6-9HCP עם קצת כוח הגנתי) היא העלאה מעורבת-Mixed Raise. השימוש הנפוץ ביותר, עם זאת, הוא cue-bid בקפיצה הזו לאחר שיריב פותח והשותף מכריז overcall בסדרה. אותה משמעות חלה אם ה-RHO-היריב מצד ימין שלך הכריז negative double. כל עוד אתה יכול לקפוץ ל-3 בסדרת הפותח, זה Mixed Raise.
ה-Mixed Raise נקרא לפעמים "semi-pre-emptive-חצי מנע". זה שונה מהעלאה מונעת רגילה במיקום הקלפים הגבוהים בידך.
שים לב ש-Jump cuebid הוא Mixed Raise רק כאשר:
- היריב פותח והשותף מכריז overcall בסדרה. אם השותף פותח את ההכרזה, ה-cue-bid שלך בסדרה של היריב היא העלאה חזקה יותר (מגבילה-limit או טובה יותר).
- ה-Jump cue-bid הוא בגובה-3.
לקישור – לחץ כאן
לקישור לכתבתה בגיליון אוקטובר 2020 של הביטאון " Undercroft " – (עמ' 16) לחץ כאן
עפ"י Steve Weinstein ו-Dan Wolkowitz: ל-Mixed Raise יש גם יתרונות במכרזים תחרותיים. אתה עדיין עוזר לשותף עם ההחלטה להכריז 3NT כאשר יש לו את היד המאוזנת הגדולה, אבל ה-Mixed Raise גם מפעיל קצת לחץ אמיתי על המשיב ל-overcall-ה-advancer. הכותבים מאמינים שה-Mixed Raise הוא אחד מכלי ההכרזות היקרים ביותר של המומחים למשחק המודרני.
ה-Mixed Raise של סדרת Major ללא הפרעה של היריבים: העלאות Bergen קיימות כעת כמעט 40 שנים, אבל כשצופים במומחים מובילים בפעולה, נראה שפחות ופחות מהם משחקים Bergen Raises כפי שנכתב במקור. למעשה, רבים החליפו את העלאת ה-pre-emptive, סימן ההיכר של Bergen, ב-Mixed Raise.
הרעיון שעומד מאחורי ה-Mixed Raise הוא כפול. ראשית, הוא מפריד בין ידיים שבדרך כלל יעלו ל-2M לפי אורך סדרת השליט שלהן: 3 מול 4 שליטים. לעתים קרובות, קלף השליט הנוסף מספק את פוטנציאל החתוך הדרוש ושליטה על סדרת השליט כדי להפוך את המשחק המלא לפוטנציאל סביר.
לקישור לכתבתם " How to Bid and Defend Against Them " – לחץ כאן; לחלק השני " Mixed Raises Part 2 " – לחץ כאן
עפ"י Marilyn Hemenway להכרזה נדרשים 8-10HCP (תלוי בהסכם השותפות).
לקישור לכתבתה " Raising Partner’s Major Suit " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Mixed Raises " ב-youtube – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Improve your Bridge Game – Support cue bid, mixed raise " ב-youtube – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Support doubles, mixed raise " ב-youtube – לחץ כאן
עפ"י Tommy Solberg:
עם אי הוודאות של overcalls בהכרזות התחרותיות של היום, זה הופך להיות חשוב "לפרוס ולחתוך-slice and dice" (כלומר לבחון אותו מנקודות מבט שונות כדי שתוכל להבין אותו טוב יותר) את היד של ה-Advancer המשיב ל-overcall כדי להגדיר אותה בצורה מדויקת ככל האפשר. שוחח על זה עם השותף שלך והוסף את זה לארסנל שלך.
לקישור לכתבתו " Mixed Raise Response to Overcalls " – לחץ כאן
עפ"י כתבתו של .Pete Matthews, Jr:
העלאה בקפיצה נשארת העלאה מעורבת-Mixed Raise בתחרות. ה-cue-bid מראה העלאה מגבילה-limit raise או טובה יותר. הקפיצה למשחק מלא היא pre-emptive, חלשה מדי ל-cue-bid. וגם: העלאה בקפיצה של הכרזת הפתיחה או ה-overcall של השותף הם תמיד העלאה מעורבת-Mixed Raise.
ה-Mixed Raise הוא כלי מפתח של הכרזה, יד עם לפחות תמיכה ב-4-קלפים וחוזק בין העלאת pre-emptive להעלאה מגבילה (הזמנה למשחק מלא). אחרים מתארים זאת כיד עם התקפה כלשהי וקצת הגנה, או העלאה בונה של 4-קלפים.
המונח Mixed Raise מיוחס ל-Marty Bergen. משחק העלאות Bergen (♣3 או אולי 3) הוא העלאה מעורבת. מטרת ההעלאה המעורבת היא כפולה: היא מסירה את היד כאפשרות להעלאה פשוטה; וזה גם יעיל וגם קשה להתגונן מפניו, במיוחד כאשר הוא מיושם כהעלאה בקפיצה.
להעלאה המעורבת יש בערך אותו חוזק של נקודות קלפים גבוהים-HCP כמו העלאה מינימלית בונה של 3-קלפים, אבל היא מעט חזקה יותר בגלל קלף השליט הנוסף. היד צריכה להכיל doubleton, אך לא singleton.
ה-Mixed Raise צריך להכיל בדיוק 2 קלפי כיסוי מכובדים בטוחים, בתוספת doubleton. גם יד עם 10 נקודות תמיכה (SP) אבל פחות כרטיסי כיסוי בטוחים, מתאימה.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י Giorgio Casinovi ה-Mixed Raise מתבצע ביד עם המאפיינים הבאים:
- תמיכה של 4-קלפים לפחות;
- חלוקת יד מלבד 4333;
- חוזק כללי בחלק העליון של הטווח של העלאה מינימלית (~8-10 נק') עם QT½- לקיחה מהירה במינימום (עדיף 1QT).
הערה: לקיחות מהירות (QT) הם אומדן של כמה לקיחות אתה יכול לצפות לזכות בסדרה ב-2 הסיבובים הראשונים שבהם ישחקו את הסדרה הזו.
לקישור למדריך " SAYC Expanded System Summary " שלו – לחץ כאן
עפ"י Bobby Wolff: לאחר שהשותף שלך פותח בסדרת Major והיד הבאה מכפילה, קפיצה ב-Major האחר יכולה לשמש גם לכך. שים לב: 2 ההכרזות דורשות דיון בשותפות.
לקישור – לחץ כאן
עפ"י מקור המתייחס ל " Partnership Bidding at Bridge-The contested auction" של Andrew Robson ו- Oliver Segal: המטרה של Robson/Segal היא לא להבדיל בין העלאות limit-מגבילות לבין העלאות מעורבות-mixed raises או העלאות GF-מחייבות למשחק מלא. העניין הוא לתת לשותף תמונה של רמת ההתאמה בשליט/הגובה כדי להכין אותו למכרז תחרותי. זו הסיבה שהם רוצים להבחין בין 3 מול 4 שליטים (למשל). אם המכרז עובר 1 (♣2) ♣3 (♣5) הם רוצים להיות ממוקמים היטב אם לקחת את הדחיפה ל-5 או להכפיל.
לקישור לכתבה " Robson and Segal's structure " בפורום BBO – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " ?What should I bid " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Responder’s Major Raises " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של Pete Matthews Jr המדורג Sapphire Life Master בכותרת " One-Under Raises of a Major Suit " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Missed Game " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד מספר 31 של רם סופר בתחרות סימולטנית נובמבר 2021 – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד מספר 24 של רם סופר בתחרות סימולטנית יולי 2022 – לחץ כאן
לקישור לכתבתו " הכרזות תשובה לאוברקול במכרז תחרותי " של רם סופר בגיליון פברואר 2022 של התאגדות ישראלית לברידג' (עמ' 16) – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד מספר 35 של רם סופר בתחרות סימולטנית אוגוסט 2022 – לחץ כאן
לקישור לניתוחי ידיים מספר 22 ו-25 בתחרות סימולטנית ינואר 2023 – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד מספר 21 שלו בתחרות סימולטנית יולי 2023 – לחץ כאן
לקישור לכתבה " sound raise or mixed raise? competitive bidding " בפורום BBO – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Mixed Raise " בפורום BBO – לחץ כאן
לקישור להרצאה בנושא " Mixed Raise and Cue-bid Raise " – לחץ כאן
שים לב, עפ"י כתבתו של Larry Cohen בכותרת " Inverted Minors ": בכמה גרסאות מודרניות של קונבנציה זו, ההעלאה ל-3 משמשת כהעלאה "מעורבת" כדי להראות 6-9HCP – וודא שאתה והשותף שלך יודעים אם אתה משחק את הקפיצה כ"חלשה" או "מעורבת".
לקישור – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " What’s your call? Retro Edition " – לחץ כאן
לקישור לניתוחי ידיים של Phillip Alder בעיתון "The NY Times "- לחץ כאן; כאן; כאן וכאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " The King's Gambit " בגיליון מס' 5 של " The ALT Invitational " (עמ' 3) – לחץ כאן
לקישור לשיח מומחים בניתוח יד בכותרת " The Power of Aces " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד הכותרת " Mixed Raise After 1M-(X)-? (Responder is Unpassed Hand) " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " How to show a mixed raise after an overcall " – לחץ כאן
לקישור לכתבה "?what does "mixed raise" mean, exactly " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Mixed Raise or Not " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Mixed Raise after 1m-(X) " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Mixed Raises Part 1: How to Bid and Defend Against Them " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Double on bergen/mixed raise " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Best use of XX after a cue get X " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Your favorite mixed raise structure after partner’s 1 major open " – לחץ כאן
לקישור למשאל בכותרת " Never Show a Mixed Raise if Holding 4333 Shape w/ 4-Card Trump Support " – לחץ כאן
שים לב, עפ"י " נוהל גילוי נאות " מחודש ספטמבר 2019:
לקישור – לחץ כאן
בברכה,
גבי לוי