פורסם ביום: 27.09.2020; עודכן ביום: 07.10.2024
קהל היעד:
וכעת, כתבה חדשה " קונבנציית Flannery "
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
ולכניסה לאווירה, לקישורים לשירים בביצועו של Mick Flannery ב-youtube: ל " Boston " – לחץ כאן; ל " Goodbye " – לחץ כאן; ל " Get What You Give " – לחץ כאן; ל " Mick Flannery & Lisa Hannigan – Christmas Past " – לחץ כאן
הקונבנציה הומצאה ופורסמה בשנת 1985 (1984) ע"י William (Bill) Leo Flannery שנולד ב-Pittsburgh, Pennsylvania, U.S.A בשנת 1932 (נפטר ב-Sacramento, California בשנת 2000). הוא היה שחקן ברידג' נלהב וזכה בתחרויות ברידג' רבות לאורך הקריירה שלו. הוא סיים במקום השני ב-3 תחרויות לאומיות והיו לו עשרות זכיות בתחרויות אזוריות.
ה-Flannery הוא קונבנציית ברידג' המשתמשת בהכרזת פתיחה של ♦2 כדי להראות יד בעלת חוזק מינימלי של הכרזת פתיחה (11-15 נקודות קלפים גבוהים-HCP) עם בדיוק אמות 4-קלפי spades ו-5 (או לפעמים 6) קלפי hearts. הכרזת ה-Flannery פותחה כדי לאפשר להראות חלוקה של 4-5 בסדרות ה-Major's מבלי לבצע הכרזה ראשונית של 1, ואחריו re-bid של הפותח של 2 (כאשר משחקים Reverses של 16+ נקודות).
יתרונה, אתה מתאר את היד שלך במלואה בהכרזה אחת.
הפותח אינו יכול ל-re-bid 2, כי זו תהיה הכרזת reverse המראה יד חזקה, ♥2 יראה סדרת 6-קלפים, ו-2 של minor יראה 4 או לפחות 3-קלפים טובים. לפיכך, הפותח לא יכול לחקור בקלות התאמה של 5-3 ב-hearts. פתיחת Five-card Major לעתים טובה יותר, מכיוון ש-1NT שולל גם 3 קלפי hearts ו-4 קלפי spades, ולכן הפותח עשוי לעבור בצורה בטוחה יותר אך בכל זאת נמצא בסיכון להחמיץ פוטנציאל אופטימלי של התאמת 4-3 Moysian ב-spades.
מטרת ה-Flannery היא להימנע מבעיות re-bids עם סוג יד כזה; פתיחת 1 לפעמים מובילה לצרות כאשר הפותח אינו יכול להכריז 2 (reverse) בהכרזה הבאה שלו.
עפ"י Larry Cohen החיסרון של השימוש בקונבנציית Flannery הוא אובדן של פתיחת 2 למטרות אחרות (כגון הכרזת weak-2).
לקישור לכתבתו – לחץ כאן
עפ"י Alan Truscott: הפתרון של Flannery הוא להשתמש בהכרזת פתיחה של 2 כדי להראות ידיים של 4 קלפי ו-5 קלפי . ויש מומחים שמשתמשים ב-2 לאותה מטרה, ושומרים את ה-2 לשימושים אחרים. שותפויות רבות אינן משחקות Flannery מכיוון שהיא חושף ליריבים את חלוקת היד המדויקת שלך אם לא מגיעים למשחק מלא או סלאם. כדי להימנע מבעיה זו, יש המשחקים את קונבנציית Modified Flannery. ישנם גם את ה-Flexible Flannery (מראה חלוקות 4-6), Extended Flannery (מראה חלוקות 4-5; 4-6 או 5-6), ואת ה-Extra-Shape Flannery, המאפשרת להשתמש בהכרזת 2 כדי להראות ידיים תלת-סדרתיות (4-4-4-1) או דו-סדרתיות (5-4-x-x).
לקישור לכתבתו בעיתון NY Times בכותרת " Bridge: Flannery Convention Solves Minimum Opening Problems " – לחץ כאן
עפ"י מספר מקורות להכרזת 2 Flannery יש ערך מנע-הפרעה-pre-emptive גבוה יותר מאשר להכרזת weak-2. כשאתה מכריז Flannery אתה סוגר את סדרות ה-minor's (המשוערות) של היריבים. להכרזת weak-2 יש ערך מקדים נמוך מול סדרות ה-Major's (המשוערות) של היריבים.
עפ"י Jeff Goldsmith: אחד היתרונות של Flannery הוא שזה קשה מאוד לדעת מתי לאזן. אחרי 2 –2 :, האם ליריבים יש התאמה טובה וללא ערכים או קרוב לערכי משחק מלא וללא התאמה? אם מנחשים לא בסדר הצרות נוצרות.
פירוט הכרזות התגובה של השותף עפ"י bridgebum:
בהנחה שהיריבים נשארים בשקט ואינם מכריזים, המשיב הוא כעת "הקפטן" ומחליט על החוזה הסופי.
Re-bids הפותח לאחר 2NT: לאחר שמיעת תגובת 2NT מלאכותית, הפותח חייב להבהיר את חלוקת סדרות ה-minor בידו. זה עוזר למשיב להחליט אם ערכי סדרות ה-minor's שלו מתאימים למשחק מלא או לסלאם. ה-re-bids המקובלות של הפותח הן:
בהכרזות תחרותיות, תגובות Flannery וה-re-bids הן On. כל double על overcall של היריבים אינו מעיד על 'הכרזה גנובה' אלא מיועד לעונשין.
לקישור – לחץ כאן
פירוט הכרזות ה-Flannery עפ"י bridgehands:
re-bids של פותח לאחר הכרזת הזמנה למשחק מלא 2NT של המשיב:
שיטה אחת: שיטה שנייה: לקישור – לחץ כאן
עפ"י Ernie Retetagos מ-pittsburghbridge: קונבנציית Flannery היא הכרזת פתיחה המראה 5 hearts ו-4 spades עם 11-16 HCP. ה-Flannery overcall הוא 2 diamond overcall מעל פתיחת 1 club המראה 5 hearts ו-4 spades עם מספיק כוח לפעול, בערך 8-16 HCPs. אם אתה overcall 1 heart, אתה עלול לאבד התאמה של 4-4 ב-spades. אם אתה מכפיל, אינך יכול להראות את סדרת ה-hearts שלך עם 5 קלפים. שותפך יכול להשיב באמצעות cue-bidding המראה כוח הזמנה או קפיצה עם העלאת pre-emptive. המשמעות הרגילה של two diamond overcall תהיה קפיצת pre-emptive, ממילא לא לוקחת הרבה טווח הכרזה. כך אתה לא מוותר הרבה על ידי שימוש בקונבנציה זו.
לקישור לכתבה " Defenses to Flannery " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Competitive actions over Flannery " בפורום BBO – לחץ כאן
הטיפ של Vcbridge: כנגד Flannery או חוזה ♠, הובלה בשליט היא בדרך כלל הטובה ביותר.
לקישור לשיעורו של אלדד גינוסר בכותרת " ביצוע 3NT עם שני חוסרים " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " 2/1 מחייב למשחק מלא – הספר השלם: "תוספות לשיטה ומוסכמות אחרות": Flannery " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " (I love Flannery (I'm serious " – לחץ כאן
לקישור לכתבתו של Neil H. Timm בכותרת " The Flannery Convention with Extensions " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " What situations does the Flannery 2D convention cover that the rest of Standard American bidding does not cover " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Flannery Roland Wald's favourite convention " בפורום BBO – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Frequency of Flannery vs. weak-2 " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Flannery and Major Nightmare Solutions at Bridge " – לחץ כאן
Reverse Flannery: קונבנציה זו משמשת להראות 5 קלפי ו -4 או 5 קלפי ביד המשיב ללא מספיק HCP בכדי לבצע 2 שינויי סדרת שליט.
עפ"י Robert S. Todd: גישה נוספת לשימוש ב-2 התגובות 2 ו-2 להכרזות פתיחה של 1 בסדרת minor היא להשתמש בהכרזות אלה כדי להראות מגוון ידיים בעייתיות שיש להן אורך ב-2 סדרות ה-Major's. שיטה זו, המכונה Reverse Flannery, יעילה במיוחד לאחר הכרזת פתיחה 1. במקור היא מגיעה מ-Precision שם 1 היא הכרזת הפתיחה ה"טבעית "היחידה של 1 ב-minor.
פירוט ההכרזות:
Reverse Flannery בהכרזות תחרותיות: שותפויות רבות שבוחרות לשחק את Reverse Flannery בוחרות גם לשחק Reverse Flannery כאשר הפותח מתחיל עם 1 בסדרת minor והשחקן הבא מכריז take-out double. זהו הטיפול הטוב במצב זה:
סיכום: התגובה לפתיחת 1 ב-minor ביד עם 2 סדרות ה-Major's בדרך כלל הולכת טוב כאשר שותף re-bids No-Trump, מראה יד מאוזנת. אך לעתים קרובות כאשר יש בידנו סדרות ה-Major's, לשותף יהיו סדרות ה-minor's ויהיה קשה לתאר את היד תוך שמירה על גובה המכרז נמוך (במיוחד אם ביד המשיב יש ערכים מגבילים).
לקישור – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Reverse Flannery Convention " – לחץ כאן
פירוט ההכרזות עפ"י duralbridge:
לקישור – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Reverse Flannery " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " An Offense After a Standard Flannery Defense " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Simple Defenses to Common Conventions —Part VI " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Best use of X of Flannery " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Flannery – Rules and strategy " – לחץ כאן
ולמתקדמים, ניתן להשתמש בקונבנציית Flip-Flop Flannery שפותחה ע"י Carolyn King ו-Dr. David S. Shade ופרסמה ב " Bridge World " בגיליון חודש פברואר 1997. הקונבנציה מאפשרת למצוא התאמה בסדרת Major ללא קשר לחלוקות ידי השותפות. בנוסף, היא מפעילה גם את עקרון ה-transfer המאפשר למכריז 2NT להפוך לכרוז כמו ב-Muppet Stayman. ההכרזות מגיעות לאחר הכרזת 2NT. באמצעות קונבנציית Flip-Flop Flannery, ניתן למצוא כל התאמה ב-Major's מבלי לעבור את גובה ה-3NT. והיד החזקה הופכת שוב לכרוז.
לקישור לכתבה " Flip-Flop Flannery Convention " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Flannery vs. Flannery Overcalls " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Flip Flop " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Play Bridge: Flip flop the bidding " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Reverse Flannery Question " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד של Steve Becker – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד (עמ' 3) – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Flannery Deal — Problem " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " ?Was I wrong " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " (♦2 or 2♥ Flannery)-2NT " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " ?Playing reveral flannery, can I do it with 6-5 in majors " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " The Flannery Convention " ב-youtube – לחץ כאן
לקישור לשיעור " ?Are We Playing Flannery " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " 1♥-(X)-1♠ if Playing Flannery but also Playing Transfers Over 1♥-(X), Lacking a Natural 1NT Response: Does a 1♠ Response Still Show 5+ ♠s? " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?What’s so Bad about Flannery (Other than Losing a Weak 2 in ♦s) " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Is Flannery worth playing " – לחץ כאן
בברכה,
גבי לוי