פורסם ביום: 02.03.2013; עודכן ביום: 25.01.2025
מהות העדכון: נוספו קישורים לכתבות, לשיעורים ב-youtube ולמצגת וטיפים חדשים
קהל היעד:
וכעת, כתבה חדשה " תחרות בשיטת IMP's לעומת שיטת ה-Matchpoints – משחק Top-Bottom "
ישנן 2 דרכים עיקריות לחישוב ניקוד תחרות ברידג': IMPs ו-Matchpoints. ההבדלים בין 2 שיטות ניקוד אלה לעתים קרובות יובילו לסגנונות שונים של אסטרטגיות ושיטות שונות להשגת המטרות בהכרזה, במשחק הכרוז ובמשחק ההגנה.
ב-IMPs: אתה מנסה למקסם את ה-swings החיוביים ולמזער את ה-swings השליליים.
swings גדולים חשובים יותר מ-swings קטנים. לכן, ידיים עם סלאמים, משחקים מלאים או עונשים גדולים הן משמעותיות יותר מידי משחק חלקי. החלטה יחידה יכולה להרוויח או לעלות בין 0 לעשרות IMPs. (ראה הגדרת swing בהמשך) ובאווירה אחרת – לקישור לריקודי swing ב-youtube – לחץ כאן; כאן וכאן
Matchpoints: אתה מנסה למקסם את מספר הזוגות שאתה מנצח בכל יד וזה לא משנה בכמה אתה מנצח אותם. אתה יכול להפסיד לעוד זוג בגלל שהפסדת או בגלל שאתה לא הצלחת לעשות overtrick. אף אחד לא חשוב יותר. החלטה שגויה בכל יד תרוויח או תעלה 0, 1, או 1/2 Matchpoint נגד כל זוג אחר. כל הלוחות נספרים אותו הדבר; ידי משחק חלקי הן חשובות בדיוק כמו ידי סלאם.
המקור: paloaltobridge.com – ראה פירוט בהמשך.
ההגדרות עפ"י חוקי הברידג':
International Matchpoint) IMP): יחידת ניקוד המוענקת לפי טבלת הניקוד בחוק 78ב.
Matchpoint) MP): יחידת ניקוד המוענקת למתחרה לפי השוואה עם תוצאה אחרת (או תוצאות אחרות) (במשחק Top-Bottom). ראה חוק 78א.
חוק 78 – שיטות חישוב ותנאי תחרות:
א. חישוב MP
בחישוב MP כל מתחרה יקבל, עבור תוצאות של מתחרים אחרים ששיחקו את אותו הלוח ושהתוצאות שלהם מושווית עם שלו, 2 יחידות ניקוד (Match-point או חצי Match-point) עבור כל תוצאה הנחותה משלו, יחידת ניקוד אחת עבור כל תוצאה השווה לשלו, ואפס יחידות ניקוד עבור כל תוצאה העולה על שלו.
ב. חישוב IMP
בחישוב IMP, יש להמיר עבור כל לוח את ההפרש הגולמי בין 2 התוצאות המושוות ל- imp-ים
לקישור לחוקי הברידג' החדשים 2017 בעברית מהדורת מרץ 2021 – לחץ כאן
המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.
לצורך חישוב הממוצע תוצאות הקיצון "נזרקות" – לקישור לפירוט החישוב, לתובנות ולדוגמאות בכתבתו של שמוליק גלאי – לחץ כאן
IMPs הוא השיטה הרגילה של ניקוד בתחרויות קבוצות, או בכל תחרות שבה רק 2 שולחנות לשחק בכל לוח. כאשר אתה משחק IMPs, הניקוד שלך על חוזה ניתן בהשוואה לניקוד של הקבוצה השנייה ששחקה את אותן הידיים. אתה מתוגמל או נקנס במספר מסוים של IMPs המבוסס על ההבדל:
כאשר אתה משחק IMPs הידיים עם big swing (כלומר, הבדל גדול בנקודות) נספרות הרבה יותר מאשר הידיים עם small swing.
- הכרז משחק מלא בכל פעם שסביר לבצעו, במיוחד כאשר הצד שלך פגיע. הכרזת משחק מלא כאשר הזוג היריב לא שווה 10 IMPs פגיע, אבל ליפול במשחק כאשר היריבים שלך יבצעו משחק חלקי עולה 5 IMPs בלבד.
- היזהר מ-big sacrifices-הקרבות גדולות. אם אתה נופל 3 בחוזה מוכפל כאשר היריבים שלך לא היו עושים משחק מלא, אתה מאבד 11 IMPs!
- אל תדאג יותר מדי על ביצוע overtricks. אם תיקח 2 לקיחות יתר נוספות הן שוותIMP 1 בלבד.
- כאשר אתה משחק IMPs, אתה צריך להתרכז בביצוע החוזה.
- אם אתה נופל למטה אחד ב 4 והזוג היריב מבצע את המשחק, זה swing IMP 10!
- כמו כן, אל תדאג איך להשיג את 10 הנקודות הנוספות על חוזה ב-No-Trump במקום השווה IMP 1.
- כמו כן, כדאי לשקול אם להכריז 5 ב-minor במקום 3NT אם נראה שיש סיכוי גדול יותר לבצע משחק מלא בסדרת minor.
- בחר להכריז סלאם קטן בטוח מאשר Grand Slam מסוכן. ביצוע ל-Grand Slam במקום סלאם קטן הן שווה 10 IMPs, אבל ליפול לקיחה אחת למטה, כאשר הקבוצה השנייה תבצע סלאם קטן היא 14 IMPs!
השחקן בניקוד IMP מכל סוג משקיע חשיבות רבה יותר רק להיות במשחק מלא, סלאם או משחק חלקי מאשר במשחק הטוב ביותר, הסלאם הטוב ביותר, או משחק חלקי הטוב ביותר שהוא כל כך חשוב לניקוד MP. ובעוד overtricks יסייע להגדיל את הניקוד שלך הם זניחים יחסית. כך פשוט הכרז הטוב ביותר שאתה יכול ושחק לבצע החוזה! (bridgeace.com)
הגנה: היה אופטימי ודי אגרסיבי כאשר אתה בהגנה כנגד חוזי היריב.
אם יש חלוקה של קלפים אשר תגרום להבסת החוזה, בחר ההובלות ומשחק היד שלך כדי לשרת את האפשרות הזאת, גם אם זה אומר שאתה יכול לוותר על Undertricks אם אתה טועה. (freewebs.com)
כאשר אתה משחק ב-Matchpoints, הניקוד שלך ניתן בהשוואה לזוגות האחרים ששחקו את אותן הידיים, ואתה מקבל נקודות כדלקמן:
בסוף המשחק, אתה מקבל ניקוד Matchpoint על כל לוח ששוחק:
• matchpoint 1 עבור כל זוג שאתה הבסת;
• 1/2 matchpoint עבור כל זוג עם ניקוד שווה.
הניקוד הגבוה ביותר האפשרי על כל לוח נקרא top. זה שווה למספר פעמים שלוח אחד שוחק מינוס 1. bottom הוא אפס. הניקוד הממוצע הוא top / 2
הניקוד הכולל שלך הוא הסכום של ה-matchpoints שלך בכל הלוחות. השחקנים מדורגים (ראשון, שני, שלישי …) על ידי הניקוד הכולל שלהם. הניקוד באחוזים שלך בסוף המשחק = הניקוד הכולל / (הניקוד הגבוה ביותר-top). אם הגעת בדיוק לממוצע אתה אומר שיש לך "50% משחק."
כאשר אתה משחק ב-Matchpoints, כל הידיים נספרות באותה מידה, כך שאתה לא נענש יותר מדי על משחק אחד נוראי או נתינת יותר מדי נקודות לרגע אחד של זוהר. היה מודע לנקודות הבאות:
- מספר הקסם היא 50%. לדוגמא, עליך להכריז משחק מלא אם קיים סיכוי של לפחות 50% לבצע אותו, ואתה לא צריך לבצע הכרזת משחק מלא אם יש פחות מ 50% סיכוי של ביצוע.
- ל-Overticks-לקיחות יתר משקל רב. זה נפוץ מאוד שזוג אחד מהגיע ל-top פשוט משום שהם ביצעו לקיחה נוספת יותר מכל האחרים. באופן כללי, נסה לבצע overtrick אם הסיכוי להשיג אותו גדול יותר מהסיכוי שהניסיון יפגע בך. (אתה יכול אפילו לסכן נפילה!) זכור, ליפול לקיחה אחת למטה, גם כאשר כל האחרים ביצעו את המשחק זה רק bottom, בעוד שביצוע overtrick שאף זוג אחר לא ביצע הוא top זורח!
- ה-10 נקודות הבונוס עבור לקיחה ב-No-trump גם עוזרות. זה נפוץ שזוג אחד משיג top כי הם ביצעו חוזה 4NT במקום חוזה 4 בסדרת Major.
- כמו כן, נכון מאוד לשקול 3NT במקום משחק מלא בסדרת minor. גם אם אתה בטוח שמשחק מלא בסדרת minor יבוצע, אתה צריך להיות בכל מקרה ב-3NT אם הסיכוי לבצע 4 הוא גדול יותר מהסיכוי ליפול.
- ידי משחק חלקי משנות הרבה ב-Matchpoints. שחקני Matchpoint נוטים להכריז overcall לעתים קרובות, לאזן-balance הרבה, ובדרך כלל להתחרות באגרסיביות כאשר נראה שלכל הידיים יש כוח שווה.
- נסה להכריז דאבל עונשין-penalty doubles לעתים קרובות. אתה צריך להכריז penalty doubles להעניש בכל פעם שאתה חושב שיש סיכוי של לפחות 50%, שהיריבים יפלו.
- נסה להכריז סלאם אם אפשרי, ודחוף ל-Grand Slam אם סביר. אם אתה חושב שכל האחרים יבצעו ביד זאת סלאם, אתה צריך להסתכן ל-Grand Slam, אם נראה שיש סיכוי הצלחה של לפחות 50%. כמו כן, אם כל האחרים יבצעו 7 אז תקבל top לביצוע 7NT. חוזה 7NT שווה 10 נקודות נוספות).
לקישור לכתבה " IMPs Tactics " – לחץ כאן
הטיפ של Andrew Robson בכתבתו " Don’t Make Choices That Give You Bad Boards- Pairs Tactics ": בצע בחירות שיתגמלו אותך בלוח טוב גם כשאתה עושה את הבחירה הלא נכונה.
וגם, עבור-pass על פתיחת ה-1NT (חלש) של השותף עם יד בינונית מאוזנת של 11 נקודות.
לקישור לכתבתו " Duplicate Pairs Tactics " (עמ' 5) – לחץ כאן
עפ"י רם סופר: בדרך כלל:
- מה שמביא לניצחון בתחרויות בשיטת חישוב IMP הוא ידיים גדולות, כלומר סלאמים.
- בתחרויות Top-Bottom שואפים ל-6NT ובתחרויות IMP מעדיפים סלאם בשליט.
- בתחרות Top-Bottom אין לוותר על אפשרות לשחק בחוזה 3NT.
- בשיטת חישוב Top-bottom חוזה של 5 ב-minor אינו מהווה אופציה סבירה, כך שאם ממשיכים מעבר ל-3NT כבר למעשה מחויבים לסלאם.
- כאשר 2 החוזים הם גבוליים, עדיף ב-IMP להיות בהתקפה ולא בהגנה, אבל ב-Top-Bottom העיקר הוא להשיג תוצאה חיובית.
- גם אם ההתאמה בסדרת minor יותר טובה, בתחרות בשיטת Top-bottom חובה להעדיף התאמה בסדרת Major.
- ב-Top-Bottom שחקנים אוהבים להילחם על חוזים חלקיים.
- בתחרות Top-Bottom רצוי להימנע מחוזה ב-minor אם יש חלופה סבירה ב-Major או ב-No-Trump.
- התאמה של 2-5 ב-Major צפויה להשיג תוצאה טובה יותר מהתאמה של 4-4 ב-minor ב-Top-Bottom.
- ב-Top-Bottom קשה לקבל תוצאה טובה מחוזה של ♦5 כאשר חוזה של 3NT ניתן לביצוע.
- בתחרות Top-Bottom אין צורך לדחוף בכוח למשחק מלא גבולי.
- האם כדאי "למתוח את היד"? בתחרות IMP – אולי כן, אבל ב-Top-Bottom מוטב להיות קצת יותר מתון בחתירה למשחקים מלאים.
- בתחרות Top-Bottom מחפשים את ההחלטה שתרוויח רוב הזמן מבלי להתחשב בכמות הרווח.
- בתחרות Top-Bottom יד של חוזה חלקי חשובה לא פחות מיד של סלאם.
עפ"י רם סופר: בשיטת חישוב Top-Bottom המשחק מלמעלה יהיה עדיף על פני מסירת לקיחה בכל פעם שהסדרה מתחלקת 2-3 (סיכוי של 68%), ועל פי העיקרון " קו המשחק הנכון הוא זה שיוביל רוב הזמן להשגת מרב הלקיחות " זהו קו המשחק הנכון, משום שהוא יוביל רוב הזמן למספר הגבוה ביותר של לקיחות. "המשחק הבטוח" המומלץ בשיטת חישוב IMP יוביל בעצם ל “הפסד כמעט בטוח“ ב-Top-Bottom או לפחות להפסד בסבירות גבוהה.
כאשר אנו נמצאים בחוזה נחות לעומת השדה, כדאי לשחק באומץ ולקחת סיכונים על מנת ליצור לקיחות עודפות. לעומת זאת, כאשר הגענו לחוזה עדיף על פני השדה (לדוגמה, הכרזנו סלם שרוב השדה אינו צפוי להגיע אליו), מוטב לשחק בצורה בטוחה ולשמור על היתרון שלנו.
לקישור לכתבתו בכותרת " משחק היד בתחרות טופ-בוטום (חלק שני) " בגיליון אפריל 2023 של התאגדות ישראלית לברידג' (עמ' 14-15) – לחץ כאן
עפ"י דרור שיפטן, בנושא האם לבצע עקיפה: אם משחקים בשיטת חישוב IMP ,ומותר לנו למסור לקיחה אחת בסדרה בלי לפגוע בהצלחת החוזה, עלינו לבחור בדרך הבטוחה יותר – לא לעקוף. לעומת זאת, בתחרות Top-Bottom לא כדאי לוותר על העקיפה
עפ"י Robert S. Todd: משחק התחמקות קלאסי: כשמשחקים חוזה בשיטת IMPs, אנחנו זוכרים שלקיחות יתר הן מותרות ואנחנו לא צריכים להתמקד בהן. המטרה שלנו היא לבצע את החוזה שלנו. אבל בשיטת Matchpoints, אנחנו צריכים את כל לקיחות היתר שאנחנו יכולים להשיג, ולכן אנחנו לא בהכרח יכולים להרשות לעצמנו רק לבצע את החוזה. שחקן מומחה יודע איך להתחמק (לעכב את הזוכה שלו) כדי לבלבל את התזמון שלנו. אז היזהר ואל תניח שמשהו שעובד פעם אחת תמיד יעבוד שוב. אם אנחנו טועים זה יכול להיות אסון!
לקישור לכתבתו " NT Play: Timing " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של Neil H. Timm בכותרת " Winning at IMPS/Team Games " – לחץ כאן
עפ"י Kathryn Herz ו-Eckhard Böhlke מ-wcbridge.co.za: ב-Matchpoints, עליך להגדיר את מספר הלקיחות שאתה מכוון אליהם בכל יד!
לקישור לכתבתם המושקעת בכותרת " Declarer Play-Strategy at Matchpointed Pairs Tournaments " בגיליון ספטמבר 2020 של " Wcbu newsletter " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " (Duplicate bridge strategy: Pairs (matchpoints) vs teams (IMPs" – לחץ כאן
לקישור לטור של אילנה לונשטיין " Top Bottom לעומת IMP " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " מתי זוג שחקנים יכול לנצח בתחרות בה משתתפים זוגות חזקים מהם? – ניתוח אמפירי " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " IMPs vs. Matchpoint Scoring " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " 3NT vs 4M imps vs MP " – לחץ כאן
לקישור לכתבתם של By Judith ו-Nicholas Gartaganis בכותרת " IMP Pairs – Scoring and Strategy " (עמ' 15) – לחץ כאן
לקישור לכתבה " IMP Team Tactics" – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?IMPs v.s. MPs – what’s fact and what’s myth " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoint Scoring " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoint Bidding " – לחץ כאן וכאן
לקישור לכתבה " Matchpoint (Pairs) Strategy at Duplicate Bridge " – לחץ כאן
לקישור לכתבה בכותרת " Matchpoints Strategy " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Scoring at Bridge " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " IMPS v Matchpoints continued " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Advice To Players When Scoring With International Match Points (IMPS) and Match Points (MPs) " – לחץ כאן
השוואה בין 2 השיטות:
- המקור: bridgeace.com
Matchpoints |
IMPs |
|
מטרה עיקרית |
תדירות של רווח או הפסד היא חשובה ביותר. שאף לנצח את הזוגות האחרים המחזיקים את אותם הקלפים שלך בשולחנות האחרים. זה משנה מעט אם היריבים שלך יבצעו החוזה שלהם או לא. מה שחשוב ביותר היא שהם יזכו בלקיחות פחות מאשר "השדה". ככרוז, אתה רוצה לקחת יותר לקיחות מאשר השחקנים האחרים המחזיקים בקלפים שלך. Overtricks ו- Undertricks נוספות (כאשר אתה בהגנה) הם בעלי חשיבות עליונה. |
הכמות רווח או הפסד היא חשובה ביותר. המטרה היחידה שלך היא לנצח את הזוג שיושב בשולחן שלך. אתה צריך לשאוף לתוספת ניקוד על כל לוח. כלומר, לבצע את החוזה שלך או להביס את החוזה היריבים. Overtricks-לקיחות יתר וundertricks- לקיחת חסר נוספים הם זניחים. |
הכרזת משחק מלא |
הכרז רק משחקים מלאים שהם ניתנים לביצוע. |
הכרז משחקים מלאים באגרסיביות רבה, במיוחד כאשר הצד שלך פגיע. החלטות גבוליות תמיד צריכות להיפתר על ידי הכרזה |
משחק חלקי |
התחרה באגרסיביות רבה במכרזי משחק חלקי. לעתים רחוקות תמכור מתחת לגובה-3. |
אל תתחרה באגרסיביות כמו ב-Matchpoints. הימנע מליפול במספר גדול של תחרות משחק חלקי על ידי היריבים. |
עדיפות לחוזה -NT על סדרות minor |
באופן כללי עדיף לשחק משחקים חלקיים וסלאמים ב-No trump – הם בדרך כלל יתנו ניקוד גבוה יותר. לרוב העדף 3NT על ♣5 או ♦5. |
אין שום סיבה להעדיף No trump על סדרות minor. הכרז את המשחק החלקי הבטוח ביותר, משחק מלא או סלאם הבטוחים ביותר. יש הבדל קטן בין ♣5 או ♦5 לבין 3NT. |
הכרזות הקרבה |
אל תפחד להכריז |
אל תכריז |
הכרזות בגובה 5 |
גובה 5 שייך ליריבים |
כאשר 2 הצדדים מתחרים וזה לא ברור מי יכול לבצע מה, בצע הכרזה אחת נוספת. |
הובלות פתיחה |
הובלות אגרסיביות הן לא תמיד הטובות ביותר. הימנע מהובלות מסוכנות. זכור, המטרה שלך היא לא בהכרח להביס את החוזה. היא לוותר על פחות לקיחות לכרוז מאשר השחקנים האחרים המגנים על היד. |
בצע הובלות פתיחה אגרסיביות. נסה לבסס לקיחה עם ההובלה שלך. זכור, אתה מנסה להביס את החוזה ולשים לב פחות על ללתת לקיחת יתר-overtrick. |
משחק הכרוז |
לקיחות יתר-Overtricks הן חשובות. תניח ששחקנים אחרים נמצאים באותו החוזה ותשתדל שאתה תביס את הניקוד שלהם. |
בצע את החוזה שלך! אל תדאג ל-overtricks. הישמר מפני חלוקות גרועות. משחקים בטוחים הם בסדר. שחק כל יד כאילו הייתה מוכפלת! |
Doubles |
הכפל את היריבים בתדירות גבוהה. תרגיש חופשי להכפיל משחקים חלקיים כאשר הם מכריזים מעליך. אם אתה יכול לבצע משחק חלקי של 110, להביס את היריבים 50 או 100 לא יהיה ניקוד טוב בכל מקרה. נסה להעניש ב- 200 או יותר. אם הם יבצעו חוזה מוכפל מדי פעם, זה לא סוף העולם. |
הכפל רק כאשר אתה יודע שהם יפלו בחוזה או, אפילו טוב יותר, כאשר ה-double יגדיל את הסיכויים של להכות-להביס את החוזה (lead directing doubles). כמעט אף פעם אל תכפיל משחקים חלקיים. אחת התוצאות הגרועות ביותר שאתה יכול להשיג הוא להכפיל את היריבים "למשחק מלא". |
2. המקור: paloaltobridge.com
Matchpoints |
IMPs |
|
ניתוח עלות/תועלת |
מקסם מספר הזוגות שאתה מנצח. הבדלים קטנים יכולים להיות מאוד חשובים. הפסדים גדולים הם גרועים אבל הם רק לוח אחד. |
מקסם רווחים גדולים ומזער את ההפסדים הגדולים. תנודות קטנות הן פחות חשובות. |
Overtricks-לקיחות יתר |
קח סיכויים סבירים לעשות overtricks אם אתה בחוזה רגיל. |
שחק בטוח לחוזה שלך. לך על overtricks רק כאשר אינך מסכן את החוזה. |
הכרזת משחק מלא |
הכרז +50% משחקים מלאים. היה מוכן להכריז משחקים מסוכנים אם הם בניקוד גבוה יותר. |
היה אגרסיבי, במיוחד אם פגיע. הכרז את המשחק הבטוח ביותר, לא-הניקוד הגבוה ביותר. |
הכרזת סלאם |
הכרז סלאמים אם הסיכוי +50%. היה מוכן להכריז סלאמים מסוכנים אם הם סלאמים בניקוד גבוה יותר |
הכרז סלאמים קטנים אם הסיכוי + 50%. הכרז את הסלאם הבטוח ביותר. |
סלאם גדול |
היה בטוח מאוד שהם יבוצעו. |
היה בטוח מאוד שהם יבוצעו. |
משחק חלקי |
התחרה באגרסיביות. לעתים נדירות תן להם לשחק בהתאמה בגובה 2. +200 זה גדול, 200- זה גרוע. |
התחרה בצורה אגרסיבית, אבל לא ממש כמו ב- Matchpoints. |
Doubles |
הכפל בצורה אגרסיבית, במיוחד אם הם פגיעים. |
אל תכפיל אלא אם כן אתה מאוד בטוח, במיוחד אם אתה מכפיל משחק חלקי למשחק מלא |
הגנה |
הימנע מלתת overtricks |
קח סיכונים כדי להביס משחק |
התחרות לגובה גבוה |
קח את דרך הפעולה שיש לה סיכוי טוב ביותר לזכות |
הימנע להכפיל משחקי תפנית-game swings |
לקישור לטבלה בכותרת " Teams (IMPS) v Pairs (Matchpoints) " – לחץ כאן
לקישור לכתבה "25 טיפים לתוצאות טובות יותר במשחק זוגות – MP) – Matchpoint) " – לחץ כאן
והטיפים של H. Schogger :
4 |
אם אתה חושב שאתה נמצא בחוזה טוב, אל תעשה כעת שטויות בניסיון ללקיחה עודפת בעת ביצוע החוזה, ולהפיק את כל ה-Match points. יישום המסקנה –אם אתה מאמין שאתה בחוזה גרוע, אולי 3NT ואתה חושב שכל שאר השחקנים יבצעו חוזה של ♠4 עם לקיחה עודפת, כעת עליך ללכת על לקיחה עודפת ע"מ להתחרות על ניקוד סביר. |
31 |
במשחק זוגות בשיטת Match Point, אם שותפך מכריז 2 סדרות והסדרה הראשונה הינה Major המבטיחה 5-קלפים, תן העדפה מטעה (False) לסדרה הראשונה אם הינך מחזיק 2-קלפים בסדרה הראשונה ו-3 בשנייה. אתה רוצה לשחק את סדרת ה-Major בהתאמת 5-2 במקום סדרת minor בהתאמת 4-3 . |
59 |
חוזים חלקיים בסדרת minor ו-slams הם יפים גם ב-Match points אם הם נותנים לך את ההזדמנות של ניקוד חיובי. לפעמים השדה עובר בצורה מוגזמת, ומסיים בסופו של במינוס בניסיון לבצע משחקים שלא ניתן לבצעם, או עוצר במשחק מלא כאשר אתה מכריז סלאם בסדרת minor. מצד שני משחקים בסדרת minor נכונים רק לעתים רחוקות, כפי ש-9 לקיחות יתגשמו ב-3NT כאשר רק 10 לקיחות אפשריות בסדרת ה-minor |
95 |
ב-IMPs או במשחק קבוצות נקוט משחק בטוח אבל ב-MPs שם כל לקיחת יתר-overtrick היא חיונית השלך את הזהירות לכל הרוחות. עם AKQJ43 מול 72 שזקוק ל-5 לקיחות ואין כניסה ליד, שחק קלף נמוך מכל יד לבדיקת חלוקה 5-0 אבל במשחק MPS לך על כל הקופה ושחק מלמעלה בציפייה לחלוקה נורמלית יותר 3-2 או 4-1 |
135 |
במשחק Match Points Bridge שבו כל overtrick או כל undertrick הוא חיוני בצע הובלה פסיבית. |
טיפים חדשים:
אסטרטגיה טובה במשחקים בשיטת MP היא פשוט לשבת ולחכות שהיריבים יעשו טעויות והם יעשו זאת.
זו אסטרטגיה שגויה ב-IMPs ברמה גבוהה. אתה חייב להרוויח IMPs על ידי ביצוע מתאים של סיכונים וטקטיקות פסיכולוגיות. לשבת שם" ולחכות לטעויות שלעתים רחוקות יקרו פשוט תגרום לאיבוד זמן מוגדר לאחר הזמן. (freewebs.com)
הגדרות swing:
- ההבדל בין הניקוד של 2 קבוצות;
- ההבדל בין ניקוד בפועל לבין ניקוד להשגה;
- לעשות הכרזה מחושבת או משחק בניסיון לקבל תוצאה חיובית, במיוחד כאשר מנסים ליצור "פעולה" כדי להתקדם בשדה;
- לשחק קלף נמוך לכיוון ידו של השותף.
התחרות ואיזון: אל תהיה נועז מדי. אם אין לך סדרה טובה ויד טובה, תן ליריבים לשחק בחוזים שלהם בגובה-נמוך, במיוחד אם הצד שלך פגיע. אורך בשליט חשוב יותר מכוח כללי, ולכן אל תיתן ליריבים לדחוף אותך לגובה 3-אלא אם יש לך התאמת שליטים של 9-קלפים.
ולדוגמא, מתי כדאי להכפיל: ב-IMPs, ההבדל בין 3 שמופל אחד למטה מוכפל לעומת לא מוכפל הוא (200-100 =) 10, או שלושה IMPs. אם הם יבצעו, לעומת זאת, ההבדל הוא (730-140 =) 590, או אחד עשר IMPs. לפיכך, כדאי שיהיה בטוח מאוד שחוזה 3 ייפול לפני שאתה מכפיל, ב- IMPs! אחרת, היית עושה טוב יותר לעבור-3. אם זה ייפול אחד, הלוח יהיה שטוח, שכן (110-100 =) 10 נקודות כלומר אפס IMPs.
שים לב, ב-IMPs, הכרזה היא בעלת חשיבות עליונה. החמצת סלאם או משחק מלא שניתן לביצוע ואתה בצרות. לא ניתן לשחזר ביד הבאה את ההפסד שלך.
שורה תחתונה: ב-IMPs, ידיים "swing" גדולות עם הרבה נקודות על כף המאזניים (למשל משחקים קשים, סלאמים וחוזים מוכפלים) משנים ביותר. (freewebs.com)
לקישור לפירוט " חישוב תוצאות " של אסף עמית – לחץ כאן
לקישור למצגת " Competitive auctions " – לחץ כאן
המקור: dorseysbridge.com; מתוך המצגת : " ב-matchpoints, הפרעה ליריבים מועילה; ב-IMPs- זה יכול להיות מסוכן.
המרקם-המבנה של הסדרה שלך הוא קריטי, לדוגמא: בעייתיות במצב של מכובדים מפוזרים.
עפ"י ינון לירו: בשיטת ניקוד Top-Bottom, לא כדאי להמר על משחק מלא ספקולטיבי הנפוץ מאוד בשיטת חישוב IMP במצב פגיע.
עפ"י רם סופר: בתחרות בשיטת Top-Bottom אין צורך לנסות לבצע את החוזה בכל מחיר. קו המשחק המומלץ הוא זה שיוביל לתוצאה טובה יותר מול רוב החלוקות.
לקישור לכתבתו " IMP מול טופ-בוטום " בגיליון ינואר 2022 של התאגדות ישראלית לברידג' (עמ' 20) – לחץ כאן
לקישור ל " IMP Calculation " – לחץ כאן
לקישור ל " Differences in Bidding at MP vs IMPs " – לחץ כאן
לקישור ל " IMP versus MP — General " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " GotArticle 1 – Matchpoints v.s. IMPS " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Team Games vs. Pairs Events " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Imp Scoring v Match Point Scoring " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Imps v Matchpoints " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Bridge Scoring, Strategies, and Tactics " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Bridge, the card game – Lesson 24 – MPS vs IMPS " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Team Games vs. Pairs Events " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Imps or Mps " – לחץ כאן
לקישור ל " Beating The Experts At IMPs " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Imps vs Matchpoints" בעיתון " Toledo Blade " מיום 12.05.2002 – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Duplicate Decision " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Risk And Reward " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Role Reversal " לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " The Only Chance " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Matchpoint Tactics " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " ?Can someone explain the correct MP strategy to me " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " 'Pairs tactics: IMPs v Matchpoints v 'the room " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Matchpoint strategy at 3NT " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " At duplicate, balance contract security with aspiration for maximum tricks " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " Matchpoints vs IMPs " (עמ' 5) – לחץ כאן
עפ"י יוסי אנגל: בניגוד לשיטת חישוב IMPs, ביצוע החוזה אינו חייב להיות המטרה בתחרות Top-Bottom.
לקישור לניתוח יד שלו בתחרות זוגות מעורבים בגיליון אוגוסט 2022 של התאגדות ישראלית לברידג' (עמ' 15) – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoint Strategy " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " MP/IMP " בפורום BBO – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?What are Swiss Pairs and Swiss Teams " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Swiss Teams Strategies " – לחץ כאן
לקישור למצגת " Knock Out Teams Strategy " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?When do you bid a Grand Slam at MPs and IMPs " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Tactics at Different Forms of Scoring " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של Jerry Helms בכותרת " IMP vs MP " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Team Games: General Strategy " – לחץ כאן
לקישור לכתבתו של אלדד גינוסר " משחק "בטוח" בתחרות טופ-בוטום " – לחץ כאן
לקישור לשיעורי " חשיבות המשחק החלקי בתחרות טופ-בוטום " – לחלק ראשון – לחץ כאן; לחלק שני – לחץ כאן
לקישור לכתבה " אז מה אם שיטת הניקוד היא IMP " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoint (M) vs. Imp (I) Personality " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של Peter Smith בכותרת " Teams & Swiss Pairs Tactics " – לחץ כאן
לקישור לשיעור בכותרת " Gary’s Guide for Matchpoints vs IMPs Scoring " – לחץ כאן
לקישורים לשיעורים ב-youtube:
לקישור לשיעור " Matchpoints Vs IMPs " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Imp vs Matchpoints " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " !Bridge scoring: IMPs are not MPs " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Matchpoints Isn't Alway About Overtricks " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Estimating Your Matchpoint Score "- לחץ כאן
לקישור לשיעור " Matchpoints Strategy 1 " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " When To Play Five Minor At Matchpoint " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " How to play matchpoints " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " 'Funbridge Rombaut Tournament: 'The Bobby Richman Rule " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של גלעד אופיר " דילמת החוזה הטוב" – שיקולי טופ-בוטום " – לחץ כאן
לקישור לשיעורו של גלעד אופיר " קדימה מ-ל-ח-מ-ה (שיקולי טופ-בוטום) " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " ?What are MPs vs IMPs in bridge " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " MP bid and Declare " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " How IMPs differ from matchpoints " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " On Reverses, Cross-Ruffs, and Matchpoint Thinking " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Advanced: Bidding MPs are about 3NT " – לחץ כאן
לקישור לכתבתו של אלדד גינוסר " לשחק נגד השדה בתחרות טופ-בוטום " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Scoring Part 3 – Teams Bridge using IMPs and Victory Points " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " HOW TO: Find the Best Line of Play at Matchpoints " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Imp play, matchpoint play " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " When To Choose NT's At IMPS " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Winning Pairs (match point) Tactics " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " Winning-Teams-IMPs Tactics " – לחץ כאן
לקישור לשיעור " -Matchpoint Defense – Winning at Duplicate " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoint vs. Team Strategy " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " (Advice To Players When Scoring With International Match Points (IMPS) and Match Points (MPs " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?In bridge, do you prefer playing match points, rubbers, IMPs or some other format and why " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " (A Guide to Pairs Scoring (MPs vs IMPs " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoints versus Imps " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " Matchpoints are Special " – לחץ כאן
לקישור לכתבה " ?Being active at MP " – לחץ כאן
לקישור לניתוח יד בכותרת " ?Do Matchpoint (MPs) tactics apply to declarer play of slams " – לחץ כאן
לקישור למצגת " The Objective of Bridge and XYZ-Maximising our IMP expectancy " – לחץ כאן
הטיפ של Robert Griffiths: כאשר אין תוצאת matchpoint לשקול-לקחת בחשבון, אתה משחק בשביל הסיכוי הטוב ביותר לבצע את החוזה שלך – אל תשחק נגד אחוזים-סיכויים שסביר יותר שיעלו בלקיחה מאשר יזכו באחת.
הטיפ של Steve Moese:
שיטת הניקוד חשובה להגנה: ב-MP Pairs (ה-Top-Bottom ) אתה רוצה לקבל את הניקוד הטוב ביותר מול השדה. ב-Teams-קבוצות אתה רוצה ניקוד חיובי נטו – כך להביס חוזים חשוב יותר מהגבלת לקיחות היתר. |
הטיפ של Sam’s Golden:
10 |
ב- Imp's, הובל את הסדרה הדורשת משותפך לפחות להביס את החוזה. |
הטיפים של Julian Foster:
188 |
במשחק בשיטת imp's (כלומר קבוצות, butler ורוב אירועי ה-Swiss pairs), המטרה העיקרית שלך היא לנסות לבצע את החוזה (כי ההבדל בניקוד בין עשיית החוזה לבין נפילה בו הוא עצום – לקיחות-יתר-over-tricks לא משנה). |
189 |
כאשר משחקים בשיטת matchpoint (רוב מפגשי המועדונים) זה לא אותו דבר – אתה רק מנסה להשיג תוצאה גבוהה יותר מאשר זוגות אחרים, זה לא משנה אם השוני בניקוד הוא 10 נקודות או 1,100 נקודות, אתה עדיין מקבל רק 2 matchpoints עבור כל זוג שאתה מנצח ! המשמעות היא שלנצח את החוזה היא למעשה לא ההיבט החשוב ביותר – אתה פשוט לא רוצה לתת לקיחה זולה. מכאן שבזוגות זה נוטה להיות טוב יותר להוביל באופן פסיבי. |
503 |
זה מאוד שונה משחק זוגות-Matchpoints-Top-Bottom לעומת Imp's. ב-Imps כדאי ללחוץ-לדחוף כדי להגיע למשחק מלא שולי – במיוחד כאשר הוא פגיע. בזוגות זה לא. |
הטיפ של ה-BOLS:
91 |
כאשר אתה ברומא, התנהג כמו שהרומאים מתנהגים, כלומר כאשר אתה משחק ברידג' חשוב על הברידג'. היית שם קודם. החוזה Spades4. לדוגמא, אתה מוביל Singleton club מידך, שבו הכרוז זוכה בידו. בלקיחה השנייה הכרוז מצליח לזכות עם מפסיד בשליט בעקיפה דרכך. מעולה! יש לך 2 לקיחות אחרות, כך בעוד שאתה בשקט מברך את עצמך על הובלת הפתיחה היפה שלך, לך לחשוב על הניקוד Matchpoint שלך (ה-Top-bottom) – או IMP'S שלך – על אחד למטה. אבל רגע! שותפך החל לחשוב! היכן היא החזרה בclub-? האם הוא צוחק? בראש שלך הפתיחה שלך היתה כל כך ללא ספק Singleton, השותף בוודאי בתרדמת אם הוא לא מזהה אותו! איך הוא יכול לשקול כל דבר אחר!?! אם שותף אינו מצליח להחזיר ב-club, יש סיכוי שההגנה תעלה בעשן. אולי יש דרך להביס 4 Spades אפילו אם אתה לא מקבל את החיתוך, אבל לעולם לא תמצא אותו במצב הרגשי שלך. אתה עסוק מדי עם האשמות ותסכול. המוח שלך מעורפל עם מחשבות שאין להן מקום ליד השולחן ברידג'. המציאות של הברידג' היא כי השותפים שלך ישתנו מן נהדר לגרוע – ואפילו הגדולים לא תמיד יראו את ההגנה אשר היא ברורה לך. אותו הדבר חל על מצבים אחרים. כאשר מתברר כי הובלת הפתיחה שלך היתה גרועה, אל תשב שם ותאמר "בחיי! הלוואי שהייתי עשה הובלה אחרת". השקע את האנרגיה שלך בחיפוש אחר דרכים כדי להתאושש. עדיין עשוי להיות זמן – ודרכים – עבור הצד שלך כדי לנצח. |
הטיפים של vcbridge-Bridge Unit 547:
29 |
ב- IMPs, אסטרטגיות קבוצות ושותפות אפשריות הן: 1) זוג אחד משחק קבוע ואילו הזוג השני "הולך על זה;" 2) בשותפות, התמתח להזמין אך לא לקבל. |
31 |
משחק היד עשוי להיות הכי כיף, אבל משחק נהדר בחוזה הלא נכון בדרך כלל מביא לניקוד גרוע במשחקי (match-points (top-bottom. אל תזניח את העבודה על ההכרזות שלך. |
102 |
כאשר שיש לך התאמה גדולה בסדרת minor, שאף לשחק ב-No-Trump, במיוחד כאשר שיטת הניקוד היא (Match-points (Top-Bottom. |
והטיפ של Dr. Harold Schachter :
220 |
כאשר שמשחקים בתחרויות קבוצות Team-of-Four tournaments, הניקוד אינו דומה לזה של משחקי Match-Point, או Top-Bottom ולכן נדרשת קבוצה שונה של טקטיקות הכרזות. בתחרויות קבוצות אלו, ניקוד בשיטת "(IMP" (International Match Point דורש את השינויים הבאים בכדי להפיק אסטרטגיה מנצחת סטטיסטית: 1. יש להימנע מחוזה משחק לא-פגיע (לא בטוח), ואילו יש לנסות להשתמש בחוזי משחק פגיעים, לא ברורים, אך קרובים. 2. אם אתה הולך קדימה בנוחות במשחק, או משחק נגד קבוצה שאתה מוגדר לנצח, התאפק בהכרזות סלאם קטן; אבל אם אתה האנדרדוג, שחק למען ה-swing והכרז הסלאם. 3. הימנע מהכרזת סלאם גדול אלא אם כן אתה יכול לספור 13 לקיחות בוודאות. 4. התעלם מהפרשים זעירים ב- IMP's. 5.התחרות על ידיים של ניקוד חלקי, המאפיינת את משחק Match-Point, צריכה להיות מועברת למשחקי IMP, אך יש להיזהר, אם במצבי פגיעות. 6. הכרזת הקרבה כנגד הכרזת חוזי משחק מלא על ידי היריבים אינה סבירה סטטיסטית שזו תהיה אסטרטגיה מנצחת ככל שהיא לעתים קרובות במשחק match point. 7. כמעט בכל מצבי "הכפלת עונשים" ב- IMP's, הסיכויים מעדיפים את הפחדן ולא את הגיבור. לסיכום, ב-IMP במשחק תחרות Team of Four אתה עומד רק מול קבוצה אחת אחרת, כך שהסגנון המנצח אינו מנסה לנצח כמו שהוא במשחק match point, אלא לשחק "par-bridge"; כלומר, לקחת את כל מה שהוא שלך בלי לנסות לגנוב את מה ששייך לאויב. השתמש בסגנון פחדני בזהירות, ועוזב את מעשי הגבורה ליריבים שלך. |
בברכה,
גבי לוי