אתה נמצא כאן: ראשי / אזור הכתבות באתר / Transfer advances (Ruben’s advances)
Transfer advances (Ruben’s advances)

Transfer advances (Ruben’s advances)

פורסם ביום: 01.11.2022; עודכן ביום: 29.04.2024

קהל היעד:

2015-12-05_104350

וכעת, כתבה חדשה " Transfer advances (Ruben’s advances) "

המידע באתר מנוסח בלשון זכר לצורכי נוחות בלבד, ומתייחס לגברים ולנשים כאחד.

השיטה הומצאה / זכתה לפופולאריות ע"י Jeff Rubens ופורסמה בחודש אפריל 1981 ב" The Bridge World ".

Jeff Rubens מ-Brooklyn, New York או Scarsdale היה עורך שותף, יחד עם Edgar Kaplan, של ה-" The Bridge World " מאז 1967. פרופסור בדימוס למתמטיקה ומדעי המחשב ב-Pace University ב-NY ומחבר ושותף לכתיבת  מספר ספרי ברידג' שהתקבלו היטב, כמו גם עורך תורם לאנציקלופדיה הרשמית של הברידג'. Rubens ייסד וערך את " The Bridge Journal ". הוא נבחר להיכל התהילה של הברידג' בשנת 2004. Rubens המציא את קונבנציית Kickback (Blackwood). בנוסף, שיטות העברה – Rubensohl: שיטות העברה בעקבות התערבות מעל 1NT ידועות בגדול בשם Rubensohl, לאחר שפורסמו לראשונה ב-Bridge World ע"י Jeff Rubens. גם את קונבנציית Puppet Stayman הציג Rubens. הרעיון של הקונבנציה Redwood השואלת על קלפי מפתח תוך כדי ניסיון סלאם הוא גם תוצאה של יישום שהוגדר כ-.U.S.P, או Useful Space Principle, (בתרגום חופשי: עקרון המרחב-הטווח השימושי) שהגה Jeff Ruben.

עפ"י Marc Smith: ה-Transfer Advances תוארו ע"י Jeff Rubens בסדרת מאמרים בגיליונות 1980 ו-1981 של ה-Bridge World Magazine. במדריך שלו " An Overview of the Use of Transfers in and out of Competition " כתב Smith כי השיטה פורסמה ע"י Rubens בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת. לדעתו, ל-Transfer Advances של overcalls יש יתרון גדול אחד על פני כמעט כל קונבנציה אחרת שהומצאה אי פעם: הם לא מורידים אף הכרזה טבעית אחת.

ה-Transfer Adances חלים לאחר כל הכרזת סדרה שאינה קפיצה במושב השני בגובה אחד, שניים או שלוש. בשלב הבא, אילו הכרזות הופכות ל-transfers? להלן הנחת היסוד: הכרזות בין cue-bid פשוט להעלאה פשוטה הן קונבנציונליות (מסובבות). לפיכך, העברה-transfer לסדרה של ה-overcaller's הופכת כעת לצליל העלאה.

הכרזות אחרות אינן מושפעות, אך להלן אוסף עקרונות אמין שפועל ביעילות:
o הכרזות בסדרות אחרות הן טבעיות ומחייבות;
o הכרזות NT טבעיות;
o העלאות בסדרה של ה0overcaller הן תמיד הכרזות מנע-pre-emptive;
o קפיצות בסדרות חדשות מראות התאמה;
o קפיצות בסדרה של הפותח הן splinters.

התפיסה הבסיסית של ה-Transfer Advances היא שאתה מסובב את המשמעות של כל ההכרזות בין וכולל ה-cue-bid הפשוט להכרזה מתחת להעלאה. שים לב: כל הידיים שיכולת להראות בשיטות סטנדרטיות עדיין יכולות להיות מוצגות באמצעות transfers. היתרון הוא שכך יכולים גם רבים מסוגי הידיים שלא ניתן היה לתאר בשיטות סטנדרטיות.

אם השותף של הפותח מעלה או מבצע הכרזות גבוהות יותר, אז כל ה-Transfer Advances מבוטלים ואתה מכריז כפי שהיית מכריז בשיטות רגילות.

רוב השחקנים משחקים אותם ברצפים של No-Trump, אז אתם מבינים את הרעיון. כפי שאתם יודעים, ה-transfers מאפשרים לך לתאר הרבה יותר סוגי ידיים מאשר שיטות טבעיות. הסיבה העיקרית לכך היא שאתה יכול להשתמש באותה הכרזה ראשונית (ה-transfer) כדי לתת מענה לידיים חלשות, בינוניות וחזקות. ישנם מצבים רבים אחרים בהם גם ה-transfers יכולים להיות שימושיים מאוד.

מבט על המשך ההכרזות לאחר ההעברה-the transfer מאפשר לנו לראות את הגמישות שמעניקים ה-Transfer Advances. בהנחה שמכריז ה-overcall מבצע את השלמת ההעברה הניטרלית, ה-advancer יכול כעת לתאר את היד שלו במדויק.

ה-overcaller יכול ל-re-bid את הסדרה שלו עם סדרה טובה של 6 קלפים או יותר ללא התאמה לסדרה של ה-advancer. זה לא מראה ערכים נוספים.

• קפיצה בסדרת ה-advancer היא pre-emptive. זה לא מראה ערכים נוספים. אם ה-advancer חוזר כעת לסדרת ה-overcaller זה מחייב אבל מזמין עם ערכים בסדרת ה-transfer.

• קפיצה בסדרת ה-overcaller מראה התאמה בסדרת ה-advancer ובדרך כלל 6 קלפים וערכים נוספים.

• הכרזת בסדרה הרביעית היא טבעית ומראה ערכים נוספים. יד ה-overcaller תהיה לעתים קרובות 5-5 אך עשויה להיות 5-4-3-1 עם 3 קלפי התאמה בסדרת ה-advancer.

• cue-bid מראה יד טובה עם התאמה בסדרת ה-advancer.

• 2NT הוא טבעי עם ערכים נוספים ובדרך כלל תמיכת doubleton בסדרת ה-advancer. אם ה-advancer עכשיו חוזר (מכריז) את הסדרה שלו זה לא מחייב.

לקישור לכתבתו המפורטת הכוללת דוגמאות – לחץ כאןכאן וכאן

לקישור למדריך – לחץ כאן

להסברים ולדוגמאות – לחץ כאן

עפ"י Neil H. Timm: כמה פעמים היריבים פתחו בסדרת club ושותפך מכריז overcall בסדרת Major ויש בידך סדרת Major אחרת או סדרת minor טובה ואין תמיכה ב-Major של השותף שלך. מה עליך לעשות? אם אתה מכריז סדרה חדשה, האם זה מחייב או לא מחייב בונה-תומך? אין תקן מקובל; עם זאת, רוב השותפויות משחקות את זה כהזמנה. איך שאתה משחק אותו, אתה בכלל צריך סדרה טובה כדי להעדיף אותה על פני סדרת ה-overcall של שותפך. מה שצריך הוא שיטה להראות סדרה טובה, גם אם יש לך יד גרועה. Jeff Rubens, עורך " The Bridge World " ממליץ על שימוש ב-transfers. מה אם היריבים יכריזו בגובה-2? האם אנחנו עדיין יכולים להפעיל מערכת העברה-transfer? התשובה היא כן!

לקישור לכתבתו הכוללת הסברים ודוגמאות – לחץ כאן

עפ"י bridgehands: – שיטת העברה-transfer המשמשת את ה-advancer (המשיב ל-overcall) במכרז תחרותי שבו השותף מכריז overcall במושב השני, ומכריז הכרזה בסדרה באותו הגובה (גובה 1 עד 3). פירוט ההכרזות אחרי הרצף (1) – ♠1 – (P) – ?:

2022-11-01_091351

לקישור – לחץ כאן

לקישור לכתבה הכוללת הסברים ודוגמאות בביטאון HCL (עמ' 3) – לחץ כאן

עפ"י Doug Couchman: ה-Transfer Advances של overcalls פשוטים: אחרי שהיריבים פותחים בהכרזת סדרה בגובה או שניים (אך שקלו תחילה הכרזת פתיחה בגובה אחד) ואנחנו מכריזים overcall פשוט (ללא קפיצה), הכרזות הסדרה החדשה של ה-advancer, מתחילים ב-cuebid וממשיכים בהכרזת הסדרה ממש מתחת. העלאת סדרת מתערב, הן העברות-transfers; כרגיל, שותפו של המעביר-transferror (לדוגמא,, ה-overcaller) מקבל את ההעברה -the transfer אם הוא יעבור-pass על הכרזה בלתי-מחייבת בסדרה זו. לשם המחשה, שקול מכרז לדוגמה שמתחיל ב- (1) 1♠ – (P). ההכרזות של Advancer:

  1.  1NT: טבעי (Transfer Advances חלות רק על הכרזות סדרות; אולי באמת תרצה לשחק 1NT ואם כן, תרצה להיות הכרוז);
  2.  ♣2: טבעי, מחייב במשך סיבוב אחד (אלא אם כן תסכים לשחק אותם בונה-תומך לא מחייב);
  3. 2: העברה ל-hearts (לא העלאת cue-bid, כך זה היה נשמע אחרת). זה תמיד מראה hearts וה-advancer (המשיב ל-overcall עשוי לעבור אם המתערב ישלים את ההעברה-the transfer, אבל זה יכול להיות גם ניסיון משחק מלא עם ערכי hearts.
  4. 2: העברה להעלאה, בדרך כלל משמעה העלאת spade טובה (אולי 7 עד 9 נקודות) עם תמיכה בדיוק של 3-קלפים אבל יכולה להיות חזקה יותר מזה. (עם הגרסה החזקה יותר, ה-advancer מעביר להעלאה ואז חוזר באופן טבעי.)
  5. ♠2: העלאה, אבל רק תחרותית;
  6. 2NT: טבעי, הזמנה למשחק מלא;
  7. ♣3 / 3: קפיצות התאמה (כפי שאנו משחקים במכרזים תחרותיים אחרים);
  8. 3: ניסיון משחק מלא גנרי-כללי אבל בדרך כלל מחפש עוצר עבור 3NT, ולכן ערכי הזמנה למשחק מלא אבל ללא התאמה במיוחד;
  9. ♠ 3: טבעי וחלש.

לקישור – לחץ כאן

עפ"י " SOS – A Natural Bridge Bidding System ": השיטה של Transfer Advances התחילה עם cue-bid של הסדרה של הפותח והגיעה ל-2y-1, הסדרה מתחת לזו של המתערב. זה לא הבחין בין העלאות של 3 ל-4 קלפים, שלדעת הכותב חשובות למצבים תחרותיים אבל לא כל כך חשובות אם יד ה-advancer חזקה מספיק לניסיון משחק מלא. ויתור על ה-1NT הטבעי בתכנית No Double עשוי להיחשב כהפסד. עם overcalls 1M חלשים שלנו, משחק 1NT בדיוק יצא בדרך כלל גרוע! בכל מקרה, כל התחום הזה הוא עבודה בתהליך. באופן אידיאלי, נרצה שה-♣2 advance ל-1M תהיה מחייבת לסיבוב אחד. זה בעצם היה שואל עד כמה טוב ה-overcall שלך?

לקישור – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Bruce Watson המדורג Silver Life Master בכותרת " Advancing Suit Overcalls " – לחץ כאן

לקישור לשיעורו של Pete Matthews Jr המדורג Sapphire Life Master בכותרת " Transfer Advances of Our Overcall " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Transfers after we overcall " – לחץ כאן וכאן

לקישור לכתבות " Transfer Advances of Overcalls " – לחץ כאן וכאן

לקישור לשיעורי " Transfer advances (Ruben’s advances) " – לחץ כאן וכאן

לקישור לכתבה " Transfer Advance " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Transfer Advances after a Takeout Double " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Transfer Advances After 3 Bids " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Transfer Cue Bid in Transfer Advance Structure under GCC " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Transfer Advances After a Minor-suit Overcall " – לחץ כאן

לקישור לשיעור " ?Transfer advances what do you accept with " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?Transfer Advance into Partner's Suit: Limit or Constructive " – לחץ כאן

לקישור לכתבות " Transfer Advances " – לחץ כאן וכאן

לקישור לכתבה " Rubens Advances " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Another Batch of Transfers " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " .Strength of Rosenkranz Double and Redoubles When Using C/1MX, Rubens Advances, Etc " – לחץ כאן

לקישור לכתבות " Rubens Advances " לחברינו דוברי השפה הצרפתית – לחץ כאן וכאן

לקישור לכתבה " ?Transfer Advance of Overcall – Followup " – לחץ כאן

לקישור לכתבה " ?What is Rubin Advanced convention " בפורום BBO – לחץ כאן

לקישור לכתבה " Ruben Advances " בפורום BBO – לחץ כאן

למידע נוסף על Jeff Rubens – לחץ כאן

לקישור לכתבה " קונבנציית Kickback (Blackwood) " – לחץ כאן

לקישור לכתבתו של Jeff Rubens בכותרת " TSAR-Third Suit Alternative Relay " – לחץ כאן

וכמעט לסיום, לקישור לכתבה " This Rubens Proves He’s Artist At Bridge by Dan Howe " – לחץ כאן

ולסיום, הקפד להסכים בדיוק עם שותפך מתי חלות העברות-transfers, אחרת כל הרווח מהמשחק בקונבנציה הזו יכול ללכת לאיבוד ביד אחת!

בתודה לדורון הרפז על הרעיון לנושא הכתבה ועל העזרה.

בברכה,

גבי לוי

אודות Gabi

כתוב תגובה

למעלה

תפריט נגישות

נגישות